Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Încă o echipă participâ în Liga Națională cu ocolirea regulamentelor FRB

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
22.01.2018

La finalul anului 2017, Total Baschet a publicat pe larg o anchetă prin care am semnalat faptul că Sport Club Municipal Timișoara a obținut dreptul de a participa în Liga Națională de Baschet masculin, de la Asociația Baschet Club Timișoara, fără a respecta o clauză vitală din Regulamentul de Organizare al Competițiilor de Baschet publicat de FRB. Mai exact, regulamentul prevedea că o colaborare dintre două echipe participante în LNBM este validată de FRB numai dacă noul club își asumă datoriile vechiului club. Actualmente, SCM Timișoara participă în prima ligă fără a-și fi asumat datoriile vechiului club, prin urmare fără a respecta acea clauză obligatorie, în timp ce Federația Română de Baschet încearcă să mușamalizeze cazul.

Între timp site-ul nostru a descoperit o nouă formație ce participă în Liga Națională de Baschet feminin fără a avea acest drept conform regulamentelor Federației Române de Baschet. Este vorba de Clubul Sportiv Universitatea din Alba Iulia, grupare ce sezonul acesta evoluează din calitate de nou-promovată în prima ligă valorică. 

Confruntată cu probleme financiare, conducerea clubului albiulian a decis, pe data de 31 august 2016, să se retragă din ediția 2016/2017 a Ligii Naționale de Baschet feminin. Clubul și-a exprimat dorința de a continua în eșalonul secund și a lupta pentru promovare, obiectiv îndeplinit la finalul sezonului 2016/2017. 

Însă, conform regulamentelor Federației Române de Baschet, gruparea din județul Alba nu avea dreptul de a promova în ediția 2017/2018 a Ligii Naționale de Baschet feminin. Conform unei adrese semnate de secretarul general al FRB, Dan Berceanu, CSU Alba Iulia s-a înscris pe data de 01.06.2016, în ediția 2016/2017 a Ligii întâi (liga secundă), în calitate de "echipă satelit". Astfel după retragerea din LNBF, CSU Alba Iulia a rămas cu parteneriatul din Liga I, în calitate de echipă satelit, aspect ce tehnic nu mai putea fi schimbat deoarece data de înscriere în Liga I se încheiase de mai bine de o lună de zile. 

Conform art. 3.1 lit. b) al Regulamentului Specific al Ligii I de baschet feminin (ediția 2016/2017) echipele din Liga 1 nu au drept de promovare, chiar dacă se asociează cu "eventual parteneri" - aceste echipe fiind denumite în continuare echipe satelit" (foto). 

Cu toate acestea, Clubul Sportiv Universitatea din Alba Iulia a promovat în actuala ediție a Ligii Naționale de Baschet feminin și participă aparent fără a avea dreptul, conform regulamentelor FRB. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în cazul în care o alte echipă din Liga Națională de Baschet feminin va acționa în judecată forul românesc și va solicita retragerea grupării din județul Alba raportându-ne la situația petrecută în Liga I masculină unde CN Aurel Vlaicu a acționat în instanță FRB și Politehnica Iași.

Aparent, aceasta este încă o dovadă că regulamentele Federației Române de Baschet sunt aplicate preferențial și după bunul plac de către forul românesc. 

Mai citiți si:

Ilie Trițoiu: "Ați scris numai prostii, nu vreau să discut de niciun contract de colaborare"

SCM Timișoara: "Clubul nostru nu a fost niciodată de acord să preia datoriile unui alt subiect de drept"

Daniel Sabou, administrator judiciar: "Nu știam de existența actului adițional dintre BC Timișoara și SCM Timișoara"

Horia Păun: "Nu știu despre ce e vorba în cazul BC Timișoara și SCM Timișoara"

EXCLUSIV. Prezentăm contractul de colaborare dintre BC Timișoara și SCM Timișoara (document)

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Bravo Totalbaschet
    Paun si ai lui cred ca e competitia lor de familie. Rusine!!

    cu 6 ani în urmă (22.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!