Stiri

Începe playoff-ul NBA

Eduard Popa

Eduard Popa
15.04.2017

nba dolce sport playoff

După încheierea sezonului regulat al NBA, fanii baschetului nord-american se pregătesc  de cea mai importantă perioadă a unui sezon NBA: Playoff-ul.

În Conferinţa de Vest Golden State Warriors (67-15) va primi replica celor de la Portland Trail Blazers (41-41). Warriors sunt mare favorită în acest duel, în special după revenirea pe parchet a lui Kevin Durant, care face echipă alături de dublul MVP Steph Curry, Klay Thompson şi Draymond Green. Cu toate acestea, Portland sunt o echipă incomodă, cu un duo foarte valoros în backcourt Damian Lillard, CJ McCollum şi cu noua achiziţie Jusuf Nurkic în mijloc, care aproape sigur va reveni după accidentarea suferită luna trecută.

San Antonio Spurs (61-21) va întâlni Memphis Grizzlies (43-39) , într-un duel care se anunţă extrem de fizic. De asemenea, fraţii Gasol vor fi din nou faţă în faţă, de data asta într-o serie de playoff. Kawhi Leonard este însă principala vedetă a acestei serii, după un sezon magnific, cu 25,5 puncte, 5,8 recuperări şi 3,5 pase decisive.

Cel mai interesant duel din Conferinţa de Vest este cel dintre Houston Rockets (55-27) şi Oklahoma City Thunder (45-37). Seria îi va pune faţă în faţă pe principalii candidaţi la titlul de MVP al sezonului: Russell Westbrook (31,6 puncte, 10,4 pase decisive, 10,7 recuperări) şi James Harden (29,1 puncte, 11,2 pase decisive şi 8,1 recuperări).

De asemenea, Utah Jazz (51-31) va da un test important cu LA Clippers (51-31), la prima participare în playoff din 2012 încoace. De partea cealaltă Chris Paul, Blake Griffin şi DeAndre Jordan trebuie să arate că sunt o echipă de elită.

În Conferinţa de Est Boston Celtics (53-29) a câştigat pe ultima sută de metri locul întâi şi va da piept cu cei de la Chicago Bulls (41-41), care la rândul lor s-au calificat pe ultima sută de metri. Isaiah Thomas (28,9 puncte, 5,9 pase decisive) va trebui să demonstreze şi în playoff statutul de superstar, în timp ce Jimmy Butler, Dwyane Wade şi Rajon Rondo au de recuperat mult din prestigiul pe care l-au pierdut după un sezon regulat dezamăgitor.

Campioana en titre Cleveland Cavaliers (51-31) vine după un sezon regulat în care a dezamăgit, în special în a doua parte a sa. În ultimele 27 de meciuri, LeBron James şi compania au câştigat doar 12 meciuri. Prima rundă de playoff aduce un adversar tradiţional pentru LeBron din perioada Miami: pe Paul George, Lance Stephenson şi Indiana Pacers (42-40).

Finalista de anul trecut a Conferinţei Toronto Raptors (51-31) va da piept cu Milwaukee Bucks (42-40), duel care va pune faţă în faţă 3 All-Star, DeMar DeRozan şi Kyle Lowry de la Toronto Raptors şi Giannis Antetokounmpo de la Bucks.

În final, Paul Milsap, Dwight Howard şi Atlanta Hawks (43-39) speră să facă surpriza împotriva lui John Wall şi celor de la Washington Wizards (49-33).

Playoff ul NBA începe sâmbătă spre duminică noaptea, iar primele meciuri difuzate în România de Dolce Sport, vor fi cele dintre Cleveland cu Indiana în noaptea de înviere de la ora 22:00 şi Golden State Warriors cu Portland Trail Blazers, duminică, de la ora 22:30. 

*foto: Sports Illustrated

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!