Stiri Acvile

Înfrângere în primul amical pentru naționala feminină care se pregătește de Universiadă

Andreea Vlase

Andreea Vlase
25.06.2019

Înfrângere în primul amical pentru naționala feminină care se pregătește de Universiadă

Naționala feminină a României sub 25 de ani, care va participa la Universiada de Vară luna viitoare, a început meciurile de pregătire. Elevele lui Cătălin Tănase au întâlnit Ungaria la Târgoviște, unde se pregătesc de câteva zile. Scorul primului amical dintre cele două reprezentative a fost 45-67, pe sferturi 8-16, 11-22, 13-13, 13-16. Ana Ferariu a fost coșghetera partidei cu 16 puncte. Ambii antrenori au folosit toate cele 12 jucătoare de pe foaia de joc.

La Universiada de Vară de la Napoli pot participa jucătoare sub 25 de ani, studente sau care au absolvit în 2018 studiile universitare. Tricolorele s-au reunit în 20 iunie, când au făcut și vizita medicală, după care au mers la Târgoviște unde au început pregătirile.

Luni au avut programat și un prim amical, în compania selecționatei similare a Ungariei. Cătălin Tănase le-a trimis în primul 5 pe Anamaria Vîrjoghe, Dora Ardelean, Alina Podar, Paula Lenart și Ana Ferariu. Ungaria a început partida cu Boglarka Bach, Palma Kaposi, Nina Aho, Eniko Kuttor și Agi Torok.

România a condus cu 2-0, dar maghiarele au preluat controlul după un run de 10 puncte cu care s-au distanțat la 4-16. Tricolorele au redus puțin diferența pe finalul sfertului și la prima pauză scorul era 8-16. Ecartul a continuat să crească și la pauza mare tabela arăta 19-38. A doua repriză a fost mai echilibrată. Parțialul sfertului trei a fost 13-13, astfel că la ultima pauză scorul era 32-51. Primul amical între cele două selecționate s-a încheiat cu 45-67.

Oaspetele au profitat de cele 31 de mingi pierdute de românce și au marcat 37 de puncte, față de 10 puncte după turnovers ale gazdelor. România a stat mai bine la șuturile de afară, 6 triple reușite față de 4. Ambele echipe au transformat câte 7 libere. Diferența s-a făcut la reușitele din semicerc, 24 în dreptul maghiarelor și 10 pentru tricolore. România a avut mai multe recuperări, 41-39, dar oaspetele au reușit 13 recuperări ofensive față de 4.

Ana Ferariu a fsot coșghetera partidei cu 16 puncte, plus 6 recuperări. Aceasta a fost cea mai utilizată jucătoare din lotul nostru, cu 30:10 minute. Pentru România au mai înscris: Paula Lenart (7 puncte, 5 recuperări), Dora Ardelean (6 puncte), Alexandra Ghiță 3 puncte (5 recuperări), Alina Podar (3 puncte, 3 recuperări, 3 assist-uri), Anamaria Vîrjoghe 2 puncte (4 recuperări, 3 capace), Carla Popescu (2 puncte, 3 recuperări), Teodora Neagu (2 puncte, 4 recuperări), Kincso Kelemen (2 puncte) și Claudia Stan (2 puncte). Au mai jucat Sonia Vilcinschi și Antonia Radu.

Ungaria a avut patru jucătoare în double-digits. Reka Szucs a fost cea mai bună marcatoare a lor cu 15 puncte, urmată de Eniko Kuttor cu 13 puncte, Nina Aho cu 10 puncte plus 8 recuperări și Boglarka Bach cu 10 puncte.

Cele două echipe joacă și astăzi, de la ora 18:00, la Sala Polivalentă din Târgoviște. Tricolorele vor mai întâlni reprezentativa U18 a României, la Sfântu Gheorghe. Plecarea spre Napoli va fi în 1 iulie. România este la Universiada de la Napoli în grupa B alături de Rusia, cu care joacă în 3 iulie de la ora 14:00, Portugalia (4 iulie de la 14:00) și Argentina (5 iulie, ora 18:30). Ungaria este în grupa A la Universiadă, cu Ucraina, Cehia și Japonia.

*foto: Costin Mihai, wbasket.hu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!