Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Înfrângere și final de sezon pentru CSMU Oradea

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
19.04.2015

(7)

LNBM

Play-Off / Sferturile de finală

86-91

24-19, 27-21, 13-24, 22-27

Arena Antonio Alexe

(2)

0-3 Statistică 3-0

Final de drum pentru CSMU Oradea în stagiunea 2014/2015. Steaua CSM EximBank București s-a impus în confruntarea de sâmbătă seară pentru a-și trece în cont a cincea victorie consecutivă împotriva bihorenilor și implicit calificarea în semifinalele Ligii Naționale de Baschet masculin. Seria s-a încheiat cu scorul general de 3-0 pentru elevii lui Niksa Bavcevic.

Partida din Arena Antonio Alexe s-a desfășurat în aceeași notă precum prececedentele două întâlniri, extrem de echilibrată și decisă în ultimul minut. Spre deosebire de duelurile din Sala Polivalentă București, de această dată bihorenii au condus o bună parte din joc, uneori la o diferență de 15 lungimi. Orădenii au dominat un capitol la care adversarul a excelat în actualul sezon competițional, recuperările, însă au eșuat lamentabil la numărul de posesii pierdute, 21. 

De această dată Cristian Achim s-a dovedit a fi mult mai inspirat în primul cinci trimis pe parchet, format din Vlahovic, Dillon, Subotic, Krapic și Pantic, în timp ce Bavcevic a mizat pe același cvintet din meciul doi, Paul, Barac, Ikonic, Nicoară și Amis. Începutul de joc a aparținut în totalitate gazdelor. Împinși de cei aproximativ 2000 de suporteri bihoreni veniți în număr mare pentru a-și susține favoriții, Subotic și Krapic au combinat împreună pentru 12 puncte. Oaspeții au găsit drumul spre coș abia în minutul 3, prin omul meciului, Titus Nicoară. Bavcevic solicită primul time-out al jocului, în minutul 4, la scorul de 12-4 în favoarea orădenilor. Ikonic reduce din diferență printr-o aruncare de la mare distanță, iar coechipierii săi se așează într-o apărare zonă ”comandată” de către tehnicianul croat. Această defensivă îi permite lui Vlahovic să iasă la rampă cu două aruncări consecutive de trei puncte ce duc scorul la 19-9. Se merge cap-la-cap iar în minutul 9, gazdele beneficiau de un avantaj de 11 puncte, scor 24-13. În ultimul minut amfitronii comit greșeli impardonabile ce permite adversarului să pornească pe contra-atac. Markovic se grăbește pe finalul sfertului, comițând turnover cu patru secunde înaintea finalului primului sfert, greșeală taxată imediat de către Titus Nicoară. Scor după 10 minute, 24-19.

Barac deschide sfertul secund cu un coș de două puncte, apropiindu-și echipa la o singură posesie. Urmează o perioadă de timp în care CSMU prestează cel mai bun joc din partidă, izbutind un parțial de 11-2 care îl forțează pe Bavcevic să solicite al doilea timp de odihnă rămas la dispoziție. După reluarea jocului tot bihorenii sunt cei care dictează ritmul. Daniel Dillon pornește tranziția, iar Subotic îl găsește liber sub panou pe Pantic. Diferența crește în favoarea orădenilor, tabela indică scorul de 44-30 în minutul 16 al duelului. Până la pauză Steaua revine din corzi cu un parțial de 10-2, însă sfertul se încheie tot cu bihorenii în prim plan, Daniel Popescu scuturând plasa cu un coș de la mare distanță. Scor la pauză 51-40 în favoarea gazdelor.

Steliștii revin de la cabine mult mai montați și se apropie la patru puncte după un parțial de 10-2. Achim solicită time-out și îi trimite pe Markovic și Pașca pe parchet. Sârbul comite un nou turnover, iar steliștii se apropie la două puncte, scor 54-52. Din nou se merge cap-la-cap, însă de această dată steliștii trec la conducere, 61-60 în minutul 28. Achim îl trimite pe parchet pe Țîbîrnă, pivotul ieșean își face bine treaba și o readuce în avantaj pe Oradea. Nu pentru mult timp căci Dillon greșește impardonabil pe final de sfert, preferând să nu țină atacul lung. Din nou steliștii profită de greșelile adversarului, iar Ikonic marchează un buzzer-beater de la mare distanță pentru a egala situația la 64 înaintea sfertului decisiv.

Oradea începe mult mai bine ultimul sfert, Țîbîrnă finalizează prin slam-dunk și ridică sala în picioare. Diferența crește la patru puncte după coșul lui Markovic. Oaspeții replică prin omniprezentul Nicoară, după o nouă pasă greșită a lui Markovic, iar Barac readuce echipa în avantaj. Același Markovic forțează o aruncare de la mare distanță, fără a nimeri ținta. Urmează câteva minute în care niciuna dintre formații nu găsește drumul spre coș. Pantic și Vlahovic înscriu patru puncte, Oradea revenind la conducere. Bavcevic solicită timp de odihnă. Ikonic și Vlahovic marchează de la mare distanță, iar tabela indică egalitate la 75 cu 5 minute rămase de disputat. Același Ikonic scutură plasa de la mare distanță, Krapic reduce din diferență, însă Amis duce scorul la 80-77 în favoarea echipei sale. Markovic forțează tripla, ratează, iar Titus înscrie un coș ușor. Dând dovadă de consecvență Markovic ratează din nou de la mare distanță, iar Amis înscrie două libere. Diferența crește la 7 puncte, cu 90 de secunde rămase de disputat. Urmează loteria liberelor, gazdele izbutesc să se apropie la 2 puncte, 84-86 cu 30 de secunde de disputat, iar Vlahovic comite un fault ce a fost îndelung contestat de bihoreni. Jocul se rupe, iar Steaua se impune cu scorul de 91-86.

Titus Nicoară a fost cel mai bun sportiv de pe parchet cu 26 de puncte, 7 recuperări și 21 de unități la eficiență urmat de Barac cu 19 puncte și 18 eficiență. De la orădeni Dillon a avut 17 puncte și 9 recuperări.

Foto: Roby Boroș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!