Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Șansă bună a celor de la BC Mureș pentru o nouă victorie în campionat

Radu Bărăian

Radu Bărăian
20.12.2017

BC Mureș Târgu Mureș va juca astăzi ultimul meci din acest an pe teren propriu în fața celor de la Dinamo București. Meciul va conta pentru etapa cu numărul 10 din LNBM și va debuta la ora 19:00 în Sala Sporturilor din Târgu Mureș. 

Înaintea confruntării directe din această seară, BC Mureș se află pe locul 9 în clasament cu 3 victorii și 5 înfrângeri, având 11 puncte acumulate. De cealaltă parte, Dinamo este „lanterna roșie” din Liga Națională, fiind pe ultimul loc în clasament cu 9 înfrângeri din tot atâtea meciuri disputate. Ambele formații vin după înfrângeri în ultima etapă, Mureșul fiind învinsă clar la Sibiu, 59-91, într-un meci în care nu a fost ajutată de niciun străin, în timp ce Dinamo a cedat pe teren propriu cu Poli Iași, scor final 66-84, în derby-ul echipelor fără nicio victorie până la acel meci. 

Din punct de vedere al întâlnirilor directe, Târgu Mureș și Dinamo s-au duelat de 22 de ori din 2005 și până în prezent, timp în care 13 victorii le-au revenit ardelenilor, în timp ce 9 au fost câștigate de bucureșteni. Ultimul duel direct s-a consemnat în ediția trecută de campionat, în aprilie, atunci când „tigrii” s-au impus la București cu 74-49. 

Echipa antrenată de Barnabas Szaszgaspar pornește și de această dată din postura de favorită, chiar dacă clubul mureșean se confruntă cu probleme din ce în ce mai delicate. Astfel, în mod normal, alb-albaștri nu ar trebui să aibă probleme în fața roș-albilor, echipă fără niciun succes stagional, având în lot doar jucători români tineri și un coșaveraj de doar 568 puncte marcate și nu mai puțin de 856 primite, având de departe cea mai modestă defensivă din LNBM. De asemenea, pentru mureșeni este obligatorie victoria în disputa cu „câinii roșii” pentru a rămâne aproape de contracandidatele la locurile de play-off, Oradea și Craiova. 

*Foto: Facebook BC Mures - Maros KK official

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!