Stiri

Șapte țări se află în cursa pentru găzduirea EuroBasket 2021

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
14.07.2019

Cehia, Estonia, Germania, Georgia, Ungaria, Italia și Slovenia sunt țările care au rămas în cursa pentru organizarea EuroBasket 2021. Anunțul privind gazdele celui de al 41-lea campionat european va fi făcut la Munchen luni, 15 iulie.

Nu a existat nicio ofertă din partea unei țări pentru organizare solitară a competiției, astfel că una dintre cele patru gazde va organiza atât meciuri din faza grupelor cât și din fazele eliminatorii.

FIBA a schimbat sistemul competițional al EuroBasket. Campionatul european trece de la un ciclu de doi ani la unul de patru ani.

Ultima ediție a EuroBasket a avut loc în 2017 iar România a fost co-organizatoare alături de Finlanda, Israel și Turcia. Fazele finale s-au desfășurat la Istanbul iar Slovenia a cucerit titlul european după o finală câștigată în fața Serbiei.

Prima ediție a EuroBasket care s-a desfășurat în mai multe țări a avut loc în 2015. Croația, Germania, Franța și Letonia au organizat atunci meciurile din faza grupelor. Jocurile decisive s-au desfășurat la Lille în Franța iar Spania devenea campioană a Europei după o finală câștigată în fața Lituaniei.

Anunțul FIBA referitor la țările care vor găzdui EuroBasket 2021 poate fi urmărit în direct pe canalul de youtube al forului internațional (AICI), începând de la ora 16:30 GMT +2, luni, 15 iulie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!