Stiri

Șase canadieni au fost aleși în draft-ul din 2019

Eduard Popa

Eduard Popa
21.06.2019

canada nba

După cum era de așteptat, Zion Williamson a fost prima opțiune a celor de la Pelcans în draftul NBA de joi seară, a doua opțiune a fost Ja Morant, ales de cei de la Memphis Grizzlies, în timp ce canadianul RJ Barrett a fost opțiunea cu numărul 3 a celor de la New York Knicks.

Barrett a fost unul dintre cei șase canadieni care au fost draftați în NBA în 2019, un record pentru țara „frunzei de arțar”. Astfel, Barrett va fi însoțit la New York de Ignas Brazdeikis, care a fost ales cu opțiunea numărul 47.

Nickeil Alexander-Walker a fost ales cu opțiunea a 17-a de către Brooklyn Nets, dar va ajunge să joace la Pelicans, în urma unui trade în care au mai fost implicați și cei de la Atlanta Hawks. De pe poziția a 21-a a fost draftat și Brandon Clarke de către cei de la Memphis Grizzlies, care au obținut pick-ul de la OKC.

Mfiondu Kagenbele, născut în Burlington Ontario, nepotul legendarului Dikembe Mutombo, a fost draftat cu opțiunea a 27-a și va juca pentru LA Clippers. El va fi coleg la Clippers cu Shai Gilgeous-Alexander, un alt canadian care a jucat excelent în sezonul precedent.

În sfârșit, cu opțiunea a 54-a Marial Shayok a fost alese de către Philadelphia 76ers.

Cei șase jucători vin să confirme trendul ascendent în care se află baschetul canadian, după victoria pe care a obținut-o Toronto Raptors în NBA și numeroșii jucători canadieni care au ajuns în ultimii ani în liga profesionistă nord-americană. O parte dintre aceștia vor fi convocați și la naționala Canadei, acolo unde antrenor este Nick Nurse, tehnicianul care a ghidat Toronto spre titlu.

*foto: nypost.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate