Stiri

Știința București, prima câștigătoare a LN 3x3 la feminin, în formula Stoenescu, Mărginean, Irimia, Ardelean

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.08.2018

Prima ediție a Ligii Naționale de Baschet 3x3 s-a încheiat în acest week-end la Târgu Jiu. Știința București a câștigat toate cele patru partide și și-a trecut în cont primul titlu al întrecerii feminine. Ancuța Stoenescu, Dora Ardelean, Gabriela Irimia și Gabriela Mărginean au câștigat cu 22-12 finala cu CSM Satu Mare. Agronomia București s-a impus în lupta pentru bronz cu Phoenix Constanța.

Știința București are în componență jucătoare care fac parte din naționala de senioare a României. După ce și-a trecut în palmares al 12-lea titlu național în baschetul 5 la 5, Ancuța Stoenescu a reușit un prim succes la ediția inaugurală a Ligii Naționale de Baschet 3x3. Alături de experimentata jucătoare au fost alte trei coechipiere din națională: Dora Ardelean, Gabriela Irimia și Gabriela Mărginean.

Acestea au făcut parte din grupa B, alături de CSU Alba Iulia și U Cluj-Napoca. Formația din Alba Iulia nu s-a prezentat la turneul final, astfel că în această grupă s-a jucat doar meciul dintre Știința și U Cluj-Napoca, o formație cu o medie de vârstă mult mai scăzută, încheiat cu 21-5.

În sferturi s-a disputat un duel între echipele din capitală, cu Știința trecând de Rapid cu 19-15. În semifinală scorul a fost 19-9 pentru Știința în fața celor de la Phoenix Constanța, venite în trei jucătoare la acest turneu.

Tot în trei a jucat și CSM Satu Mare: Alexandra Uiuiu, Adina Pop și Elisabeth Pavel au ocupat locul 1 în grupa D (13-3 cu KSE Târgu Secuiesc și 17-12 cu Rapid). În faza eliminatorie au trecut de U Cluj-Napoca (21-12) și Agronomia București (12-6). Pavel a fost eligibilă la turneul final deși nu a jucat efectiv în vreun turneu din faza de calificare, dar a fost suficient să fie prezentă pe listă la unul dintre acestea.

În finala mică, Agronomia București a câștigat cu 21-16 în fața celor de la Phoenix Constanța. Bucureștencele au fost în formula Alexandra Chițanu, Sonia Vilcinschi, Corina Stîngă și Mihaela Chelariu. Pentru Phoenix Constanța au evoluat Bianca Fota, Cristina Badi și Mădălina Geleriu. Pe lista inițială era trecută și Ecaterina Armanu.

În lupta pentru titlu, sătmărencele au ținut aproape doar în debutul partidei. Știința s-a distanțat treptat, profitând de faptul că era în 4 și avea posibilitatea să își odihnească pe rând jucătoarele. 22-12 a fost scorul final, după ce Mărginean a scuturat plasa de la distanță și a încheiat meciul când s-a intrat în minutul 9.

Clasamentul final al primei ediții din Liga Națională de Baschet 3x3 feminin (conform paginii turneului de pe 3x3planet.com):

1. Știința București

2. CSM Satu Mare

3. Agronomia București

4. Phoenix Constanța

5. Rapid București

6. Sportul Studențesc

7. CSM Târgoviște

8. U Cluj-Napoca

9. KSE Târgu Secuiesc

10. FCC ICIM CSB Arad

11. Olimpia CSU Brașov

12. CSU Alba Iulia

*foto: Captură FRB TV

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate