Stiri Liga I Masculin

Știința se impune în duelul cu Steaua CSM 2

Costin Marinescu

Costin Marinescu
24.10.2013

Foto: Sabin Malisevchi (stiintabucuresti.ro)

CSU Știința București a câștigat cu 84 – 58 partida cu Steaua CSM EximBank 2. Gazdă a partidei, Știința a răzbunat înfrângerile din sezonul trecut contra Stelei, patru la număr, și este singura echipă neînvinsă din Seria B a Ligii 1 de baschet masculin.

Steaua a controlat primul sfert al meciului, câștigându-l cu 29 – 18. Sfertul doi, mai echilibrat, a făcut la diferența la pauza mare să fie de 8 puncte în favoarea oaspeților, 42 – 34. Știința a revenit în sfertul 3, unul de senzație, pe care l-a început cu 12 puncte marcate consecutiv și l-a terminat cu scorul de 27 – 5, închizând practic meciul.

Angel Santana a fost, pentru a treia oară consecutiv, cel mai bun jucător al Științei. Veteranul în vârstă de 36 ani, sosit de la Farul Constanța, a terminat meciul cu 27 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive.

Grigore Vasilescu și Cornel Cioacătă au înscris câte 16 puncte la care au adăugat 9, respectiv 5 recuperări.

Iosif Pîrlog a marcat 9 puncte, Mihai Văcărescu a avut 5 puncte și 4 pase decisive, iar Ștefan Buruiană și-a trecut în cont 5 puncte și 6 recuperări.

Pentru Steaua, Ghiță Balmuș a marcat 18 puncte. Radu Paliciuc a terminat cu 12 puncte și 6 recuperări. Tot 12 puncte, dar la care a adăugat 5 recuperări și 4 pase decisive a avut și Ionel Dodoc.

Știința a dominat Steaua la toate capitolele statistice. La aruncările de două puncte gazdele au avut un procentaj de 53.8%, față de 37% al steliștilor, iar la cele de la mare distanță 46.7%, față de 31%. Știința a reușit să prindă 41 mingi la panou, spre deosebire de adversari care au avut doar 30 recuperări, iar în pofida unui număr de posesii pierdute aproape egal (20 Știința, 23 Steaua), Știința a avut 15 intercepții.

Știința va întâlni în etapa următoare, în Sala Leu, pe Corona Brașov în timp ce Steaua 2 va juca cu CSU Cuadripol Brașov.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!