Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești obține prima victorie stagională în fața lui CSU Sibiu

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
29.03.2017

BCM U Pitești a izbutit prima victorie în fața lui CSU Sibiu în actuala ediție de campionat. Alb-violeții s-au impus în partida disputată pe teren propriu, cu scorul de 83-79, la capătul unui meci în care ambele formații au alternat la conducere. Scorul pe sferturi a fost următorul: 17-17, 21-11, 16-29, 29-22.

Davis a inaugurat tabela cu o reușită de la mare distanță, iar Gabric a adus egalarea în minutul 4. Același Gabric repeta izbânda două minute mai târziu și ducea scorul la 6-4. Piteștenii conduceau cu patru puncte cu 30 de secunde înainte de finalul primul sfert, însă sibienii au reușit să egaleze grație celor patru puncte aduse de Hardy. Prima secvență de joc s-a încheiat la egalitate, scor 17-17.

Oaspeții au marcat și în debutul sfertului secund, prin Cooper, iar piteștenii au replicat prin Hunter. Au urmat două minute în care cele două formații au plimbat mingea de la un panou la celălalt fără să înscrie, după care Paliciuc a marcat de la linia de libere, ducând scorul la 21-18 în favoarea lui CSU Sibiu. Jucătorii lui Hristu Șapera au turat motoarele în ultimele cinci minute, reușind să marcheze 15 puncte spre deosebire de cele cinci înscrise de galben-albaștri. Cu un joc foarte bun, BCM U Pitești și-a asigurat un avantaj de 10 puncte, scorul la pauza mare fiind 38-28.

Sibienii au ieșit cu o totul altă față de la vestiare, reușind un sfert trei de excepție, în care au înscris mai multe puncte decât în primele 20 de minute de joc (29-16). Deși piteștenii s-au dus la 12 puncte după pauză, 40-28, jucătorii lui Dan Fleșeriu au reușit să preia conducerea, după un parțial de 13-0. Kevin Hardy, aflat într-o formă extrem de bună, înscria al doilea lui coș de la mare distanță și cu ajutorul lui Lalovic și Popescu reușea să o ducă pe CSU Sibiu cu avantaj în actul decisiv, scor 57-54.

Imediat după startul ultimului act Lalovic mărea ecartul la cinci lungimi, însă Hunter și Kostoski au semnat rapid egalarea, gazdele reușind să marcheze în ultimul sfert tot atâtea puncte câte sibienii puseseră pe tabelă în secvența a treia. Ambele formații au luptat pentru victorie, însă alb-violeții au gestionat mai bine finalul de joc și au reușit să obțină primul succes în fața sibienilor din sezonul competițional 2016-2017.

Doi jucători ai lui BCM U Pitești au terminat în double-double partida cu CSU Sibiu. Vincent Hunter a totalizat 21 de puncte, la care se adaugă 10 recuperări și un assist, iar Tomislav Gabric a avut 19 puncte, 10 recuperări și 2 pase decisive.

De partea cealaltă, Kevin Hardy a fost cel mai bun marcator al lui CSU Sibiu, americanul fiind și el aproape de double-double. Hardy a încheiat partida cu 22 de puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții. Un joc bun a făcut și Boris Lalovic, care a totalizat 20 de puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive.

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Meci
    Cateva aspecte:

    1) Evolutii foarte bune pentru Negut si Gabric
    2) Galeria Sibiului de nota 10
    3) Galeria FC ARGES a fost alaturi de Sibiu, oarecum rusinos
    4) Aparare ok a Pitestiului
    5) Viziune buna a lui Kostoski

    Hai Pitesti!!!

    cu 7 ani în urmă (30.03.2017)
    • FC Argeș Pitești adu:

      Re
      Galeriile sunt f apropiate.abia astept sa se rezolva problema galeriei.pt ca sportul pitestean are nevoie de ei.negut e printre cei mai buni romani.sa nu uitam ca.poate juca 2,3sau chiar 4.

      cu 7 ani în urmă (30.03.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!