Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

#BaschetNuLitigii

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
29.05.2019

#BaschetNuLitigii

În urmă cu o săptămână s-a lansat manifestul #BaschetNuLitigii, prin care o serie de jucători și antrenori și-au unit forțele pentru a conștientiza publicul larg de problemele cu care se confruntă comunitatea baschetbalistică în anul 2019. 

TotalBaschet lansează manifestul #BaschetNuLitigii

Prin intermediul unui video sugestiv, jucătorii precum Ivan Ivanovic (ex-BC Mureș Târgu Mureș), Porter Troupe (ex-Energia Târgu Jiu), Dragos Onea (ex-Cuza Sport Brăila), Dragan Zekovic (ex-Steaua CSM București), Cătălin Petrișor (ex-Phoenix Galați), Jose Araujo (ex-CSM Satu Mare), Cristian Corneanu (ex-Olimpic Baia Mare), Nemanja Petrovic (ex-Cuza Sport Brăila), Jukka Toijala (ex-Steaua CSM București), John Tsirogiannis (ex-Politehnica Iasi), Hristo Nikolov (ex-BC Timisoara), Randal Falker (ex-Steaua CSM Bucuresti), Nenad Milosevic (ex-BC Timisoara), Antonis Constantinides (ex-Energia Târgu Jiu), Derrick Low (ex-BC Timisoara), Reggie Kelly (ex-Politehnica Iasi) și Dimitris Rasty (ex-Cuza Sport Brăila, ex-CSM Ploiești) și-au spus povestea alături de sumele de bani pe care anumite cluburi din țară le datorează, iar șansele lor de recuperare sunt mici sau foarte mici. Ulterior s-au alăturat manifestului și Alhaji Mohammed (ex-BC Mures Târgu Mureș), Carla Bartee (ex-CST Alexandria) și Alina Podar(ex-CST Alexandria) a căror poveste poate fi urmărită în video-ul de la finalul materialului.

Pe lângă cei 20 de jucători și antrenori, o listă lungă de sportivi aflați în activitate respectiv cluburi s-au solidarizat manifestului și au distribuit materialul prin intermediul rețelelor de socializare. Printre aceștia se numără Octavian Popa Calotă (ex-SCM Timișoara), Georgian Păun (Atletic Constanța), Vladimir Emilian Mihai (Atletic Constanța), Denisa Fota (Phoenix Constanța), Danciu Alex (ACS Târgu Jiu), Dragoș Andrei (ex-Phoenix Galați), Alina Pop (CSM Târgu Mureș), Sergiu Pop (CSM Focsani), Adrian Movileanu (CSM Miercurea Ciuc), Alin Andrieș (Atletic Constanța) sau Bogdan Murărescu (ex-Timba Timisoara) precum și cluburile Galactica Cluj-Napoca sau Napoca Baschet School.

În total manifestul a strâns cifre impresionante de peste 45.000 de afișări pe site, 131 de distribuiri și un engagement de 3.478 pe facebook, aspect ce vine să confirme probleme comunității baschetbalistice din România, comunitate care este îndreptățită să aibă un cuvânt de spus Federației Române de Baschet pentru a se găsi soluții în sensul rezolvării de îndată a acestora prin protejarea tuturor participanților la activitatea sportivă.

Mâine vom publica un caz concret din baschetul românesc care pune într-o poziție injustă un practicant al sportului cu mingea la coș, lipsit de orice fel de protecție și scos țap ispășitor pentru o acțiune care nu-i aparține. Până atunci vă lăsăm cu lista datoriilor pe care inițiatorii manifestului #BaschetNuLitigii le-au prezentat prin intermediul primului video, alături de povestea lui Alhaji Mohammed (ex-BC Mures Târgu Mureș), Carla Bartee (ex-CST Alexandria) și Alina Podar(ex-CST Alexandria).

 

Sume datorate de cluburi:

Ivan Ivanovic - 30.000 euro - BC Mures Târgu Mureș
Porter Troupe - 58.000 euro - CS Energia Târgu Jiu
Dragoș Onea - 20.000 euro - CS Cuza Sport Brăila
Dragan Zekovic - 70.000 euro - Steaua CSM București 
Cătălin Petrișor - 28.500 lei - CS Phoenix Galați
Jose Araujo - 30.000 euro - CSM Satu Mare
Cristian Corneanu - 5.000 euro - Olimpic Baia Mare
Jukka Toijala - 55.000 euro - Steaua CSM București
Nemanja Petrovic - 15.000 euro - CS Cuza Sport Brăila
John Tsirogiannis - 22.000 euro - CS Politehnica Iași
Hristo Nikolov - 35.000 euro - SCM Timișoara
Randal Falker - 28.000 lei Steaua - CSM București
Nenad Milosevic - 15.000 euro - SCM Timișoara
Antonis Constantinides - 20.000 euro CS Energia Târgu Jiu
Derrick Low - 45.000 usdollars - SCM Timisoara
Reggie Kelly - 22.000 usdollars - CS Polihehnica Iași
Alhaji Mohammed - 70.000 usdollars - BC Mures Târgu Mureș
Alina Podar - 1.000 euro - CST Alexandria
Carla Bartee - 3.000 usdollars - CST Alexandria
Dimitris Rasty - 28.000 euro - CSM Ploiești


Total:  404.000 EUR; 140.000 USD; 56.500 LEI;

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu RG3 :

    O idee.
    Ar fi interrsat un reportaj intreg gen ca la emisiunea "Romania te iubesc" de la ProTV, sau poate facut chiar cu ei. Ar avea o vizibilitate mult mai mare si poate s-ar mai rezolva ceva din aceste probleme.

    cu 4 ani în urmă (29.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!