Stiri Cupa României Masculin

CSM Oradea se impune fără probleme în fața celor de la CSA Steaua

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
13.03.2019

oradea

Ultimul duel al turului sferturilor de finală ale Cupei României s-a încheiat cu victoria a CSM Oradea în fața celor de la CSA Steaua, după un meci pe care gazdele l-au avut sub control din primul până în ultimul minut, scor 83-63.

Primii cinci:

CSM Oradea: Bobe Nicolescu ll Giordan Watson ll Arturas Valeika ll Kris Richard ll Dragan Zekovic

CSA Steaua:  Austin Chatman ll Andrei Mandache ll Skylar Spancer ll Radu Vîrnă ll Zarko Djuric

Secvența inaugurală  a început cu un lay-up reușit de Skylar Spancer, Giordan Watson venind imediat cu aceeași reușită. Andrei Mandache înscrie apoi prima triplă a meciului și dă startul unui recital al aruncarilor de la mare distanță pentru ambele echipe, scor 4-5.

CSM Oradea răspunde cu un run de 10 puncte, pornit de aruncările din afara semicercului bifate de Giordan Watson și Dragan Zekovic.“Recitalul” continuă prin reușitele lui Austin Chatman și Radu Vîrnă, scor 16-11, însă CSM Oradea domină meciul și în minutele următoare prin Kris Richard și Arturas Valeika.

Dragan Zekovic bifează a 7-a aruncare de trei puncte a sfertului , pentru ambele echipe, și stabilește scorul după primele 10 minute, 24-16.

Tudor Fometescu înscrie primele puncte ale sfertului secund, primind că răspuns un coș cu fault obținut de Uros Lucic. Imediat, duo-ul Zekovic-Carter mai adaugă 6 puncte pe tabela în dreptul bihorenilor, scor 32-21.Partida continuă într-o manieră echilibrată, cu reușite de ambele părți, iar Zarko Djurik stabilește scorul la pauză și reduce avantajul gazdelor, după o aruncare de la mare distanță, scor 38-29.

La revenirea de la vestiare, Giordan Watson înscrie o aruncare de la mare distanță. Meciul continuă destul de echilibrat, urmând că Arturas Valeika să ridice Arena Antonio Alexe în picioare, după un dunk spectaculos, scor 45-33. Zarko Djuric menține formația bucureșteană aproape prin două reușite de la mare distanță, însă Muhamad Pasalic bifează și el prima reușită din afara semicercului, scor 48-36.

După un joc ofensiv mai bun al stelei, prin punctele marcate de Vlad Negoițescu și  Uros Lucic, Dragan Zekovic și Marc Carter reușesc ultimele 4 puncte ale acestui sfert, scor 58-47.

Andrei Mandache înscrie primele puncte ale secvenței finale printr-o triplă ce îi duce pe steliști la doar 8 puncte în spatele gazdelor, însă Kris Richard este din nou decisiv din spatele semicercului și scorul devine 63-50 pentru alb-roșîi. Ante Delas încearcă apoi o revenire a echipei sale, însă Giordan Watson ia meciul pe cont propriu și își trece în cont 5 puncte consecutive.

Acesta a fost momentul desprinderii elevilor lui Cristian Achim, care au făcut spectacol în Arena Antonio Alexe după un alley-oop de senzație reușit de Kris Richard și Arturas Valeika, dar și o aruncare de la mare distanță a lui Muhamad Pasalic, scor 75-55, de altfel și cea mai mare diferență înregistrată până atunci în această partidă.

Gazdele au continuat să îi domine pe steliști, iar Uros Lucic a stabilit scorul final înaintea meciului retur, după două libere înscrise, scor 83-63.

De la CSM CSU Oradea s-au remarcat: Giordan Lee Watson cu 17 puncte (3x3), 3 recuperări și 2 pase decisive, Arturas Valeika cu 17 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive și Dragan Zekovic cu 17 puncte (3x3) și 11 recuperări.

De partea cealaltă s-au remarcat Ante Delas cu 12 puncte (2x3), 2 recuperări și 2 pase decisive, Austin Chatman cu 10 puncte (2x3) și 4 pase decisive și Uros Lucic cu 9 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă.

Astfel, CSM Oradea urmează să se deplaseze miercuri, 20 martie, în Sala Mihai Viteazul din București, cu un avantaj liniștitor de 20 de puncte.

 

*SURSA foto: Robi Boros

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!