Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSU Sibiu a obținut a 10-a victorie în LNBM, după ce a dominat partida cu Dinamo

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
21.01.2017

Sibienii au făcut uitată înfrângerea suferită  în tur pe terenul celor de la Dinamo și și-au luat revanșa acasă, în fața propriilor suporteri. Jucătorii lui Dan Fleșeriu s-au impus la o diferență de 26 de puncte, scor 87-61, într-o partidă în care antrenorul lui CSU Sibiu s-a bazat într-o mare măsură pe românii din formația sa. În lipsa lui Igor Mijajlovic și Bogdan Popescu,  accidentați, Dan Fleșeriu a mizat pe Mirel Dragoste și Radu Paliciuc, ambii cu evoluții foarte bune.  

Amintindu-și cum au scăpat printre degete victoria la București, în fieful terierilor, jucătorii lui Dan Fleșeriu au intrat extrem de determinați în meci și și-au asigurat un avantaj considerabil încă din primele 10 minute de joc. Sibienii au deschis balul și au pornit la drum cu un parțial de 6-0, iar la jumătatea sfertului conduceau cu 8 puncte diferență: 17-9.  Ultimele puncte ale primei secvențe de joc au fost înscrise de Paliciuc, aflat la primul său meci ca titular în acest sezon, românul remarcându-se cu un coș de la mare distanță și încă unul pe pătrundere. Galben-albaștrii au terminat primul act cu 30 de puncte, spre deosebire de cele 12 reușite de jucătorii lui Eugen Ilie.

Dundjerski a deschis scorul în debutul actului secund, punctând de două ori de la linia de libere, însă oaspeții nu au putut emite pretenții nici pe durata acestei secvențe, adjudecată tot de sibieni.  În minutul 17, Mirel Dragoste mărea ecartul la 26 de lungimi, 47-21, după un minut bun în care a  reușit să înscrie de trei ori (2x2, 1x3). Gazdele au intrat la pauza mare cu un avantaj de 24 de puncte, scor 49-25.

Partida a fost mai echilibrată după revenirea de la vestiare, oaspeții reluând jocul cu un run de 5-0. Scorul penultimului sfert a fost strâns, 19-17, însă grație avantajului asigurat în prima parte a jocului, sibienii nu au avut emoții și au intrat în decisiv cu un avans de 26 de puncte: 68-42.

Gazdele s-au dus la 28 de puncte imediat după revenirea pe parchet, mulțumită coșului marcat de Paliciuc, iar cu patru minute înainte de final, Dan Fleșeriu îl înlocuia de Chris Cooper cu Daniel Banciu. Ba mai mult, având în vedere diferența mare de scor, Fleșeriu și-a permis să-i introducă pe teren și pe ceilalți doi jucători români de pe bancă, Radu Vrâncian și Traian Popa, cel din urmă făcându-și astfel debutul în Liga Națională. Din acel moment, Sibiul a jucat cu 5 români și a încheiat partida cu scorul de 87-61, tabela de marcaj fiind închisă de Mirel Dragoste, care a fost și cel mai bun marcator al Sibiului, alături de Marcel Davis, ambii înscriind câte 17 puncte.  

Radu Paliciuc a terminat în double-double, cu 15 puncte și 10 recuperări, la fel și Chris Cooper, cu 13 puncte și 16 recuperări.

De partea cealaltă, cel mai bun marcator al dinamoviștilor a fost Slobodan Dundjerski, cu 17 puncte. 

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Ok sound
    Ultra Music event au invins😂😂

    cu 7 ani în urmă (22.01.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!