Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Calificare în ultima secundă pentru Dinamo Știința în play-off-ul LNBM

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
04.04.2019

dinamo

În derby-ul ultimei etape a sezonului regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin, în Grupa Galbenă, CSA Steaua s-a impus la o diferență de 10 puncte, scor 85-75, în față celor de la Dinamo Știința București, după 40 de minute foarte spectaculoase și tensionate.

Astfel, în urma acestei partide pline de calcule și numeroase schimbări de clasament, am aflat completarea Grupei Roșîi în play-off-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin, mai exact CSA Steaua București și Dinamo Știința București, echipe stabilite, la propriu, în ultima secundă a partidei, în urma unei aruncări de la centrul terenului a lui Willie Kemp.

Primii 5:

CSA Steaua: Victor Petrache ll Ante Delas ll Zarko Duric ll Skyler Spencer ll Austin Chatman

Dinamo Știința: Ouzsy Barro ll Willie Kemp ll Marcu Badiu ll Justin Baker ll Mo Deloach

Ouzsy Barro a deschis scorul acestei partide, printr-un dunk, însă steliștii au răspuns imediat printr-un run de 9 puncte, cu Austin Chatman că protagonist, scor 9-3. După un timp de odihnă solicitat de Tudor Costescu, alb-roșii au revenit pe parchet mult mai motivați și au redus, în final, diferența la doar o posesie, după un dunk spectaculos al lui Modestas Kumpys. Austin Chatman mai bifează o reușită din spatele semicercului, însă Barro și Kemp îi readuc pe oaspeți în avantaj, scor 16-17.

Andrei Mandache ridică publicul din Sala Mihai Viteazul în picioare cu o aruncare de la mare distanță înscrisă, pe buzzer-beater, iar după cele 2 ultime minute mai echilibrate, secvența inaugurală se încheie cu scorul 23-21.

Același Austin Chatman pune pe tabelă primele puncte ale sfertului secund, urmând că Andrei Mandache să le confere steliștilor un avantaj consistent, după un run de 5 puncte reușit pe cont propriu, scor 30-24.Modestas Kumpys înscrie și el din afara semicercului, iar după câteva momente mai slabe din punct de vedere ofensiv pentru ambele echipe, Ouzsy Barro restabilește egalitatea în Sala Mihai Viteazul.După ce steliștii s-au distanțat din nou la 4 puncte, Andrei Calenic a scuturat plasa de la mare distanță, primind însă imediat răspunsul de la Ante Delas și colegul sau de generație, Victor Petrache, scor 41-34.

În ultima secundă a primei reprize, Andrei Mandache a reușit o triplă de senzație, a doua pe buzzer-beater din această partidă, și o duce pe CSA Steaua la un avantaj de 12 puncte la pauză, scor 46-34.

La revenirea de la vestiare, Uros Lucic și-a trecut în cont primele puncte din acest meci, iar Justin Baker a răspuns și el cu aceeași reușită. Imediat după, principalele arme ale Stelei de astăzi, Mandache și Chatman, au ieșit din nou la rampă cu două triple consecutive, scor 54-38. Justin Baker ia partida pe cont propriu și reușește un run de 6 puncte de unul singur, prin care o duce pe Dinamo Știință la doar 10 puncte în spate.

La scorul 58-44, la panoul Stelei, Skyler Spencer și Vlad Negoițescu au realizat două capace senzaționale în față lui Ouzsy Barro și Marcu Badiu, urmând că la celălat panou să avem parte de o decizie a arbitrilor foarte contestată, neacordarea unui fault antisportiv al aceluiași Vlad Negoițescu

La nu mai puțin de 6 minute după acel run, Justin Baker rămâne singurul marcator al oaspeților și își mai trece în cont 5 puncte, după un coș cu fault și încă o prezența la linia de libere, iar după un ajutor al lui Mo Deloach, tot el stabilește diferența înregistrată înaintea ultimelor 10 minute, scor 58-52.

Secvența finală a început cu o apărare extrem de agresivă a gazdelor, care au reușit 3 greșeli personale de echipa în puțîn peste un minut scurs de joc. Ulterior, pe un atac al dinamovistilor, Zarko Duric reușește un monster block în față lui Antonio Nasturescu, urmat de o recuperare, de care profită cu success și Austin Chatman, fastbreak ce da startul unui run de 6 puncte pentru jucătorul American, scor 66-52.

După un parțial de 10-0 în acest sfert pentru CSA Steaua, Justin Baker îi salvează din nou pe oaspeți cu un coș de 2 puncte, însă Skyler Spencer înscrie imediat primele sale puncta din această partida, scor 70-54.Mo Deloach mai pune pe tabela 2 puncte, însă Ante Delas reușește și el o aruncare de la mare distanță, țînându-I pe alb-roșîi la distanță, iar apoi Ouzsy Barro și Willie Kemp mai înscriu 4 puncte, scor 73-60.

Mo Deloach reușește o triplă ce păstrează șansele dinamovistilor, bazându-se doar pe aruncările libere ale lui Austin Chatman din acel moment, care reușește 1/2, urmat de un nou coș al americanului Deloach, scor 82-69.Cu doar 7 secunde rămase pe ceas, Austin Chatman mai bifează o prezență la linia de libere, cu 2/2, urmând că Willie Kemp să înscrie și el din afară semicercului, scor 84-72.

Pe atacul Stelei, după un fault al lui Daniel Ioniță, Ante Delas merge și el la linia de libere, reușind 1/2, moment în care, la un avantaj de 13 puncte al stelei, urmat de o victorie sâmbătă a celor de la CSO Voluntari, echipele calificate în play-off-ul LNBM erau CSA Steaua și CSO Voluntari.

Cu nici 2 secunde rămase pe ceas, Willie Kemp își păstrează calmul, iar după un dribbling, aruncă ultima minge a acestei partide din centrul terenului și, în același timp, ultima șansă a dinamovistilor de a se califica în primele 8 echipe ale Campionatului Românesc. Într-o secundă în care a părut să se oprească timpul în loc, aruncarea lui Willie Kemp a intrat în coș, moment în care banca alb-roșiilor a erupt în teren, iar Dinamo Știința a reușit calificarea în play-off, furând locul celor de la CSO Voluntari.

Principalii realizatori pentru CSA Steaua au fost Austin Chatman( 32 puncte, 8 recuperări, o pasă decisivă) și Andrei Mandache ( 23 puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive), în timp ce de la Dinamo Știință București s-au remarcat Ouzsy Barro( 16 puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive) și Willie Kemp (12 puncte, 6 pase decisive).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!