Stiri Cupa României Masculin

„Leii din Banat”, victorioși în Bănie, contra lui SCMU Craiova

Dan Oancia

Dan Oancia
30.09.2017

Disputa de astăzi, din Cupa României, a fost prima oficială atât pentru SCMU Craiova, dar și pentru BC SCM Timișoara, care se luptă pentru un loc în Final Eight-ul Cupei României. Tehnicianul israelian aflat la debutul său în România, Rami Hadar, aflat pe banca tehnică a Craiovei, nu i-a putut opri pe băieții antrenați de Tudor Costescu, care au câștigat la patru puncte diferență, scor 76-82.

La jumătatea primului sfert gazdele conduceau cu trei puncte, ca mai apoi să se distanțeze la +6. Totuși, oaspeții nu au scăpat jocul din mână și au revenit până la finalul celor zece minute, scor 21-20 pentru craioveni. Întâlnirea a continuat sub spectrul echilibrului. Cu pași mici, BC SCM Timișoara s-a instalat la conducerea partidei. A fost 29-37 pe parcursul sfertului secund, care s-a transformat până la pauză într-un avantaj fragil, de trei puncte, 41-44, pentru vizitatori.

Cea de-a treia secvență a fost prilej pentru BC SCM Timișoara să-și ranforseze avantajul de pe tabelă, astfel că, înainte de intrarea în ultimele zece minute, bănățenii aveau un avantaj de nouă puncte, scor 58-67. S-a luptat de ambele părți. Cinci puncte consecutive i-a adus pe olteni la scorul de 66-71 iar cu trei minute înainte de final partida era deschisă oricărui rezultat, scor 72-75.

Popa Calotă a fost omul finalului de meci, a marcat cinci puncte consecutive pentru echipa sa și „smuls” succesul din Bănie, scor final 76-82. Jeremic și Diaz au fost cei mai buni marcatori ai lui BC SCM Timișoara, cu 15 puncte, în timp ce Drăgușin a fost cel mai bun recuperator de pe parchet, având 12 recuperări. SCMU Craiova a oferit replica prin Siriscevic, care și-a trecut în cont 17 puncte, respectiv Samuels, 16 puncte.

Returul din sala „Constantin Jude” va avea loc miercuri, 4 octombrie, de la ora 18.00.

foto: facebook BC SCM Timișoara

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!