Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

„Militarii” au terminat pe „scut” deplasarea de la BC SCM Timișoara

Dan Oancia

Dan Oancia
03.04.2018

BC SCM Timișoara și Steaua EximBank București s-au întâlnit astăzi pe Bega, sub cupola sălii „Constantin Jude”, într-un joc în care câștig de cauză au avut gazdele. Baschetbaliștii antrenați de Tudor Costescu au câștigat și grație unui joc mai bun în partea a doua, în special în setul trei. Scorul final al întâlnirii a fost 78-66.

BC SCM Timisoara - CSM Steaua Eximbank Bucuresti

Dispută echilibrată, așa cum se aștepta astăzi, între BC SCM Timișoara și Steaua. S-a mers cap la cap până aproape de jumătatea primului sfert, ca mai apoi gazdele să ia un avans de cinci puncte, 15-10, după o aruncare de două puncte a lui Burdgess. Totuși, „leii” nu au terminat în avantaj primul sfert, întrucât ultimele aproape patru minute au fost pe „sec”. De la 17-12, „militarii” au întors cu un „run” de 10 puncte, astfel că după primele zece minute conduceau cu 17-22. Revenirea pe parchet a constituit prilejul alb-violeților de a restabili egalitatea cu ceva mai bine de două minute înaintea pauzei mari, iar mai apoi, grație unui joc defensiv mai bun ca în prima secvență, să mențină un avantaj minim de un punct, scor 38-37.    

Întoarcerea de la cabine a fost mult mai energică de partea trupei antrenate de Tudor Costescu, care după două minute s-a distanțat la +7, 44-37. Grație în special lui Falker, care astăzi a fost unul dintre cei mai buni jucători de la Steaua, echipa din București a revenit la -2, 46-44. În cele din urmă bănățenii au intrat în ultimele 10 minute la un adăpost de nouă puncte, scor 59-50, după o aruncare a lui Jeremic.

Oaspeții au forțat revenirea. Runkauskas, de la distanță, a trimis mingea inel, aducându-și echipa la -4, scor 62-58, însă de partea cealaltă replica a venit de la Jeremic, care și-a imitat oponentul, 65-58. Cu un minut înaintea încheierii partidei, BC SCM Timișoara conducea cu 74-62, astfel că Steaua nu a mai avut nimic de făcut, scor final 78-66.

Cu această victorie „leii” o egalează pe Steaua la puncte, fiind pe poziția a patra a clasamentului. Burdgess a terminat în „double-double”, cu 14 puncte și 11 recuperări, în timp ce Jeremic a fost cel mai bun marcator, cu 20 de puncte. De partea cealaltă, Falker, cu 16 puncte, respectiv Runkauskas, cu 14 puncte, au fost jucătorii care au contribuit cel mai mult la zestrea echipei lor. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!