Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

”U” Cluj-Napoca se impune în ultimele secunde în fața celor de la CSM Satu Mare

Valentin Todea

Valentin Todea
21.03.2017

Universitatea Cluj-Napoca a câștigat ultima partidă de dinaintea începerii play-off-ului Ligii Naționale  de Baschet Feminin. Elevele lui Dragan Petricevic s-au impus cu 64-62 pe teren propriu împotriva grupării CSM Satu Mare, pe sferturi scorul fiind 14-21, 18-15, 16-12 și 16-14.

În ciuda faptului că meciul a fost unul fără miză, ambii antrenori au început cu cele mai bune formații avute la dispoziție. Oaspetele au început mai hotărâte primul act și au profitat de ratările Clujului, desprinzându-se la 7 puncte la finalul primelor zece minute. Universitatea s-a apropiat la 4 lungimi după reușita din spatele semicercului semnată de Gabriela Irimia, 19-23, Cutaș marcând ulterior pentru 23-25. Eniko Laza a reușit un three-point play, 23-28, în timp ce Reed și Baltic au mărit avantajul trupei sătmărene, 23-32. Nikki Dixon a dat semnalul revenirii pentru Cluj, transformând de la mare distanță, 26-32, pentru ca tot ea să mai contribuie cu 2 puncte, 28-32. Cu toate acestea, oaspetele au continuat să fie periculoase și au dus scorul la 28-36. La pauza mare, tabela avea să indice 32-36, după ce Andra Mandache a semnat ultima reușită a primei reprize, un coș din afara arcului de cerc.

Sfertul trei a început mai bine pentru Satu Mare, majorând scorul la 32-40. Irimia a făcut 38-43, pentru ca trupa lui Jose Araujo să se distanțeze la zece lungimi, 38-48, în urma unui coș de trei puncte înscris de Andreea Olah. Taneisha Harrison și Brittany Denson au micșorat ecartul la trei lungimi, 45-48, pentru ca Teodora Neagu să marcheze de la mare distanță pentru a egala situația, 48-48. Acesta avea să fie scorul înaintea sfertului decisiv.

În ultimul act, cele două combatante au mers cap la cap până în final. Ultimul minut de joc a fost palpitant, având răsturnări de situație. ”U” Cluj a avut un avantaj de 3 puncte după reușita lui Mandache din interiorul semicercului, 62-59, moment în care antrenorul oaspetelor a cerut time-out. Schema gândită de acesta a dat roade, Andreea Olah înscriind de la mare distanță după mai multe pase în jurul semicercului, 62-62. Gazdele au cerut la rândul lor time-out, Swanier conducând ultimul atac pozițional, cu 26 de secunde rămase până la final. Americanca a pătruns în spațiul de trei secunde, mingea a ajuns în cele din urmă la Mandache, cea care nu a dezamăgit și a punctat pentru a aduce victoria echipei sale.

Andra Mandache a fost cea mai bună jucătoarea de la Universitatea Cluj-Napoca, adunând 19 puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive și un capac, terminând partida cu 19 unități la eficiență. Brittany Denson a reușit un double-double, contabilizând 14 puncte, 11 recuperări, un assist și 2 intercepții.

De cealaltă parte, Chastity Reed a fost principala remarcată de la CSM Satu Mare, terminând disputa cu 20 de puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive și o intercepție, având 24 de unități în dreptul eficienței. Andreea Olah și Morgan Batey au marcat câte 10 puncte, în timp ce Kristina Baltic a avut 8 puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!