Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

”U” Cluj-Napoca se impune la Alexandria după două reprize de prelungiri

Valentin Todea

Valentin Todea
22.01.2017

Universitatea Cluj-Napoca a câștigat în deplasare cu CSBT Alexandria după un meci ce a durat 50 de minute, fiind așadar nevoie de două reprize de prelungiri pentru a se ajunge la o concluzie în privința învingătoarei. Scorul final a fost 92-98, iar pe sferturi tabela a indicat 18-23, 14-27, 19-17 și 27-11, în timp ce reprizele suplimentare s-au încheiat la scorul de 7-7 și 7-13.

Primele minute ale întâlnirii au fost echilibrate, cele două formații alternând la conducere. A fost 18-17 pentru gazde după coșul de 2 puncte marcat de Shanita Arnold, în timp ce Wumi Agunbiade a contribuit cu două reușite în finalul primului sfert pentru a-și distanța echipa la 5 lungimi după primele zece minute, 18-23.

Sfertul doi a aparținut aproape în totalitate clujencelor, cele care au majorat treptat ecartul de pe tabelă. Dajana Butulija a înscris de la mare distanță pentru 24-42, în timp ce Sattoria Rule a puncat pentru 28-44. Aceeași Butulija a transformat din spatele semicercului în finalul actului secund, iar astfel s-a intrat la pauza mare cu scorul de 32-50, iar partida părea în mare parte jucată.

Cu toate acestea, lucrurile avea să se schimbe în următoarele două sferturi. Jucătoarele pregătite de Mădălin Piperea au fost mai atente și au reușit să-și adjudece actul trei la o diferență de 2 puncte. În sfertul patru, Alexandria a defilat pe parchet și a oferit puține șanse adversarelor de a înscrie. Butulija a încercat să transforme din spatele semicercului în ultimele secunde ale celor 40 de minute regulamentare, fără succes însă, iar tabela avea să indice un scor de egalitate la finalul acestora.

Mullings cu un three-point play și Irimia au înscris primele puncte din overtime, 81-81. A fost 85-85 după prima repriză suplimentară, în timp ce Grbic a inagurat tabela în cel de-al doilea overtime, 87-85. Mandache a răspuns cu o aruncare reușită de la trei puncte, 87-88, în timp ce Alina Podar a executat un three-point play pentru ca scorul să fie egal, 92-92, cu un minut rămas de jucat din cea de-a două repriză de prelungiri. Agunbiade a marcat apoi două coșuri consecutive, 92-96, în timp ce Mullings a ratat două încercări de la linia de fault. Ulterior, Mandache a pus capăt jocului după ce a înscris două aruncări libere.

Dajana Butulija a fost principala remarcată a trupei clujene cu 22 de puncte, 9 recuperări, 5 pase decisive și 2 intercepții, în timp ce Andra Mandache a acumulat 18 puncte, 5 recuperări și 4 assist-uri. Taneisha Harrison a avut 19 puncte, 4 recuperări și 4 intercepții.

Pentru Alexandria s-a remarcat în special Shanita Arnold cu 22 de puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive și 2 intercepții. Carla Bartee a contabilizat 16 puncte, 7 recuperări și o intercepție. Sattoria Rule a fost cea mai bună marcatoare a meciului cu 26 de puncte, la care a adăugat 3 recuperări, un assist și 2 intercepții.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!