Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

”U” Cluj, victorie în primul meci din semifinalele LNBF cu CSM Târgoviște

Valentin Todea

Valentin Todea
07.04.2017

Universitatea Cluj-Napoca a trecut pe teren propriu de CSM Târgoviște cu scorul de 69-65 (18-16, 9-19, 24-13, 18-17), în partida de debut a semifinalei din campionatul feminin. Confruntarea de pe Someșul Mic a fost una spectaculoasă și cu răsturnări de scor, fiind decisă în ultimele minute.

Începutul partidei anunța un echilibru al acesteia, gazdele lovindu-se de o replică solidă din partea elevelor lui Cătălin Tănase. În primul segment, combatantele s-au aflat alternativ la conducere. A fost 10-13 după liberele transformate de Larisa Toma, pentru ca Naketia Swanier și Andra Mandache să înscrie de la mare distanță pentru 16-13. Oaspetele au egalat printr-un three-point play reușit de Monique Coker, 16-16, în timp ce Taneisha Harrison a pus capăt primului act cu un lay-up ce și-a atins ținta.

La reluare, CSM Târgoviște a fost mai hotărâtă și a început să ia un avantaj serios pe tabelă, Porchia Green înscriind pentru 19-26 și 21-28. Coker și-a adus echipa la zece puncte în față, 25-35, Dajana Butulija stabilind scorul pauzei mari, 27-35.

În startul sfertului trei, Larisa Toma a marcat două coșuri consecutive pentru 27-39, iar lucrurile păreau să se complice pentru trupa clujeană. Ulterior, ”alb-negrele” au reușit un run de 9-0 pentru ca tabela să indice 49-45, penultima parte încheiându-se la o diferență de trei lungimi, 51-48. În ciuda unei bănci scurte, gruparea din Dâmbovița a rămas în joc și în ultimul act, având în Porsche Poole o jucătoare într-o zi de grație. Americanca a punctat pentru 58-55, iar Coker a micșorat ecartul la două lungimi, 60-58. Finalul partidei a fost intens, în ciuda avantajului de 7 puncte luat de clujence cu aproape un minut rămas, 66-59. Când mai erau 11 secunde de joc, Poole a transformat din afara semicercului, 67-65, dar Universitatea a gestionat bine posesia ce a urmat reușitei sportivei din Târgoviște, Swanier executând fără greșeală cele două aruncări libere primite.

Pentru gazde s-a remarcat în special Brittany Denson cu 14 puncte, 11 recuperări, 2 pase decisive și 2 capace, în timp ce Naketia Swanier și Andra Mandache au marcat câte 14 puncte, la care americanca a adăugat 10 assist-uri pentru a reuși un double-double. Taneisha Harrison a fost principala marcatoare a Universității cu 15 puncte.

De cealaltă parte, Porsche Poole a fost principala gură de foc de la CSM Târgoviște cu 30 de puncte, 4 recuperări și 2 assist-uri. Porchia Green a adunat 13 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive și 2 intercepții. Larisa Toma a contabilizat 9 puncte, 7 recuperări, 3 assist-uri și un capac.

Clujul merge așadar pentru meciul doi de la Târgoviște la adăpostul unei victorii muncite obținute acasă, căutând să pună capăt seriei încă de acolo. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!