Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

“Urșii” din Banat și-au prezentat lotul în cadrul unei conferințe de presă

Marius Petri

Marius Petri
25.09.2014

BC Timba Timișoara pornește la drum în noul sezon duminică, 28 septembrie, contra nou-promovatei Universitatea Cluj-Napoca, într-un meci ce va începe la ora 18:00 și va conta pentru primul tur al Cupei României. În cadrul unei conferințe de presă susținută într-un local din Piața Unirii din Timișoara, bănățenii au prezentat presei baschetbaliștii și componenții staff-ului tehnic al Timbei pentru anul competițional 2014/2015.

Preșendintele galben-negrilor, Sebastian Răducanu, a luat cuvântul odată cu începerea evenimentului, explicând că deși clubul a trecut printr-o perioadă mai rea din punct de vedere financiar, situația va fi mai bună în acest sezon și și-a exprimat, totodată, și opinia cu privire la prima ligă baschebalistică din acest an:

“Am construit un lot diferit pentru acest an și am făcut rost de un buget semnificativ. Anul acesta vor fi 13 echipe care vor juca în campionat, din care două vor retrograda, va fi un campionat foarte puternic, în care nu mai există grupări formate exclusiv din jucători români. Obiectivul clar pentru acest sezon este evitarea retrogradării, dar, având în vedere condițiile date, îndeplinirea acestei ținte poate coincide foarte ușor cu un loc de play-off. De asemenea, în Cupa României îmi doresc să trecem de primul tur și să ajungem în Final Four.”


Finanțatorul “urșilor” a fost completat de antrenorul Bogdan Murărescu, care speră să reușească o omogenizare cât mai rapidă a lotului și se declară mulțumit de achizițiile din această vară:

Cred că în acest sezon dispun de o echipă care poate face performanță. Le cer tuturor celor care sunt aproape de Timba să aibă răbdare cu noi. Vom avea meciuri grele în debutul campionatului și avem jucători care au venit destul de târziu, însă eu cred în acest colectiv și cred că vom putea câștiga partide importante. Anul acesta poate deveni unul istoric pentru noi pentru că avem cel mai puternic lot de când s-a înființat echipa. Am fi intrat în play-off în sezonul precedent cu lotul actual, însă lucrurile s-au schimbat în această vară, toate echipele s-au întărit.”

La prezentarea lotului au luat parte și invitați surpriză din sportul timișorean, care au ținut să își exprime sprijinul pentru proiectul BC Timba. Printre aceștia s-au aflat și Dan Alexa, antrenorul celor de la ACS Poli, dar și Radu Țoancă, unul dintre consilierii municipali care se ocupă de domeniul sportiv, care a promit jucătorilor că Primăria Timișoara își va îndrepta atenția și va ajuta și formația galben-negrilor.

BC Timba va începe noul sezon baschetbalistic cu șapte străini în lot, dintre care șase au fost aduși în această vară: Mladen Sljivancanin, Konstantyn Glazyrin, Nemanja Petrovic, Danilo Mijatovic, Glen Dundridge, Jozo Brkic și Vedran Nakic. Aceștia se alătură colectivului de baschetbaliști autohtoni, care îi cuprinde pe: Daniel Pătru (căpitan), Dominic Csender, Ovidiu Udrea, Robert Medgyesy, Nenad Popov, Alin Andrieș, Bogdan Costa, Leonard Filip (transferat de la BC Timișoara) și Alexandru Mihuți (revenit de la BC Mureș).

1 comentariu la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    succes
    Succes echipei din Timba- acum sa vedem -buget au avut sa vedem daca au avut si experienta necesara in transferurile facute!

    cu 9 ani în urmă (25.09.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!