Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

10 românce în teren pe tot parcursul meciului dintre Sirius Târgu Mureș și CS SCM Timișoara

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.03.2018

Partida dintre Sirius Târgu Mureș și CS SCM Timișoara a închis a doua zi a turneului de la Oradea. În fața unei săli aproape goale, scorul a fost 49-68, pe sferturi: 9-17, 11-18, 13-23 și 16-10.

La Sirius a jucat Kata Meszaros, care în prima zi nu a intrat. Alături de căpitanul mureșencelor au mai intrat în formula de start Pop, Radu, Gal și Beldian. Mihai Coldea a menajat trei jucătoare: Lloyd, Burdgess și Brosovszky-Boriga. CS SCM Timișoara a început partida cu Filip, Pop, Ivășchescu, Ardelean și Stoiedin.

Meciul a fost fără istoric, controlat de timișorence care au început cu un run de 11 puncte. La prima pauză scorul a fost 9-17, iar la pauza mare s-a intrat cu o diferență de 15 lungimi, 20-35. Ecartul a crescut cu alte puncte în a treia perioadă de joc. Diferența maximă a fost de 28 de puncte, la 24-52. La ultima pauză scorul era 33-58. Sfertul patru le-a revenit mureșencelor cu un parțial de 16-10. S-a încheiat 49-68 după un meci în care au jucat doar românce.

Și formația de pe Bega a apelat în multe momente la o formulă cu patru jucătoare tinere. Diferența s-a făcut la punctele din spațiul de trei secunde (16-36). Alb-violetele au avut cu 10 reușite de două puncte în plus, în timp ce mureșencele au reușit cu 5 triple mai mult.

Kata Meszaros a fost coșghetera partidei cu 18 puncte în 28 de minute. Pentru Sirius au mai înscris: Gal 12 puncte, Beldian 6, Imreh 4, Feiseș 4, Pop 3 și Radu 2 puncte.

Dora Ardelean a fost cea mai bună marcatoare de la alb-violete cu 16 puncte. A adăugat 7 recuperări și 6 pase decisive, pentru +25 indice al eficienței. Pentru CS SCM Timișoara au mai înscris: Pop 13 puncte, Badi 11, Stoiedin 10, Filip 9 puncte plus 9 recuperări, Pane 4 puncte, Bota 2, Lupu 2 și Ivășchescu 1 punct plus 9 recuperări.

Sirius Târgu Mureș își încheie aventura în această ediție de campionat cu meciul de duminică în compania celor de la CSU Alba Iulia, de la ora 16. CS SCM Timișoara întâlnește FCC ICIM Arad în ultimul meci de la turneu, de la ora 18. Nici una din partidele de duminică nu mai are miză, clasamentul grupei 6-9 fiind deja stabilit. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!