Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

13 mai, zi cu ghinion pentru U-BT Cluj-Napoca?

Radu Bărăian

Radu Bărăian
13.05.2017

Două dintre cele mai reprezentative nume ale baschetului românesc, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și CSM CSU Oradea, se întâlnesc penrtru al doilea an la rând în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. Dacă anul trecut câștig de cauză au avut bihorenii, anul acesta vom afla finalista în urma unui meci decisiv. 

Pe data de 13 mai 2016, Sala Polivalentă din Cluj primea meciul 4 al semifinalei dintre cele două formații, partidă înaintea căreia trupa lui Cristian Achim conducea cu 2-1 la general, după două victorii acasă, respectiv un meci 3 câștigat sub Feleac de U-BT. Meciul 4 a fost unul fără istoric, cu viitoarea campioană din Oradea la timona jocului pe parcursul tuturor celor 40 de minute. Oradea învingea Clujul cu 76-56 în fața a peste 6000 de suporteri și se califica în finala campionatului, finală pe care avea să o câștige în fața celor de la BC Mureș cu 3-2 la general, devenind în premieră campioana României. 

Astăzi, 13 mai 2017, Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca va primi meciul decisiv al semifinalei dintre alb-negri și roș-albaștri. Se va repeta oare istoria sau clujenii vor reuși să învingă și să ajungă din nou în finală după o pauză de 6 ani? Situația nu este tocmai roz pentru echipa pregătită de Mihai Silvășan, având moralul afectat după două înfrângeri consecutive la Oradea, respectiv accidentarea lui Aleksandar Rasic, jucător providențial pentru echipă, care va sta pe tușă aproximativ 5 luni. Totuși, Dykes și compania au demonstrat în acest sezon de ce sunt capabilu, având de această dată și suportul propriilor fani. 

Cu o victorie astăzi, orădenii vor bifa a doua finală consecutivă, după două semifinale la rând în care au trecut de Cluj. De asemenea, elevii lui Cristian Achim, după 7 eșecuri la rând cu U-BT în stagiunea competițională 2016-2017, vor bifa 3 victorii consecutive în cazul unui succes azi, victorii care ar conta cel mai mult în economia acestui sezon. 

Deznodămândul acestei semifinale epice îl vom afla astăzi, startul partidei fiind dat la ora 18:00, joc transmis în direct de DigiSport 4. 

*Foto: Mircea Roșca (sportpictures.eu)

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca raress23 :

    TB
    Ma cac pe statistica voastra!

    cu 6 ani în urmă (13.05.2017) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    .
    :))

    cu 6 ani în urmă (13.05.2017) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    All in din ambele pãrti,
    Pe noi oradenii nu ne-ar deranja dacã am pierde si in urmãtorul an toate meciurile din campionat contra lui U-Bt in cazul in care azi mergem mai departe. :)
    Presupun cã:
    Studentii ar pierde toate meciurile cu leii rosii in ( in campionat, cupã, po) urmãtorul sezon dacã ar fi siguri cã ajung in finalã si nu rãmân cu visul dupã meciul de searã?!
    Se mai poate paria :-)

    cu 6 ani în urmă (13.05.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u66 :

    U bt
    Norocul sau ghinionul depind de tine. Nu cred ca 13 este o cifra cu ghinion pentru noi. Cred în orgoliile jucătorilor noștri. Haide U!

    cu 6 ani în urmă (13.05.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!