Stiri

5 echipe vor porni cu 12 puncte în faza a doua a grupelor din calificările europene pentru Mondial

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.07.2018

Luni s-a încheiat prima fază a calificărilor europene pentru Campionatul Mondial din 2019, cu partidele din grupele E-H. Primele trei clasate din fiecare grupă merg mai departe, în timp ce ocupantele locurilor 4 vor continua în precalificările pentru europeanul din 2021.

Germania, Grecia și Franța au obținut a 6-a victorie din 6 în prima fază a calificărilor și vor începe faza a doua cu maximum de puncte, 12. Se iau mai departe toate rezultatele din prima fază, inclusiv cele cu formațiile eliminate. Spania și Lituania sunt celelalte două naționale care au avut un parcurs perfect în primele trei ferestre de calificare. În calificările de pe celelalte continente, doar două echipe au mai obținut 6 victorii din 6 în prima fază: Tunisia și Nigeria.

România a făcut parte din cea mai echilibrată grupă din prima fază a calificărilor europene. În grupa D au fost doar două puncte între prima și ultima clasată. „Vulturii” au încheiat pe locul 4 cu 8 puncte, după 2 victorii și 4 înfrângeri. Doar Islanda a rămas sub linie cu 8 puncte, în grupa F. Alte cinci echipe au terminat cu 8 puncte, dar au avansat în faza următoare.

Dacă tricolorii treceau în faza a doua, ar fi fost repartizați în grupa J, alături de calificatele din grupa C. România ar fi întâlnit Lituania, Polonia și Ungaria și nu ar mai fi jucat cu colegele din grupa D, de unde au avansat până la urmă Italia, Olanda și Croația. Lituania începe grupa cu maximum de puncte, 12, urmată de Italia cu 10, iar Polonia, Olanda, Croația și Ungaria au câte 9 puncte.

Spania pornește cu 12 puncte în grupa I și are 2 avans față de Turcia și Letonia. Muntenegru și Ucraina au 9 puncte, iar campioana europeană, Slovenia, 8. În grupa K, Franța începe ca lider cu 12 puncte. Urmează Cehia cu 11, Rusia și FInlanda cu 9, iar Bulgaria și Bosnia-Herțegovina au câte 8.

Grupa L este singura cu două formații care au 6 victorii din 6, Germania și Grecia. Cele două sunt urmate de Serbia cu 10 puncte, Israel cu 9, iar Georgia și Estonia au câte 8. Germania și Grecia se vor întâlni în a treia rundă de meciuri din această fază, în 30 noiembrie, pe terenul elenilor.

Faza a doua începe în septembrie, cu primele meciuri în 13 și 14, urmate de cele din 16 și 17. Următoarele două runde vor avea loc în 29-30 noiembrie și 2-3 decembrie, iar calificările se vor încheia în 21-22 și 24-25 februarie. Primele trei clasate din fiecare grupă vor obține biletele pentru Campionatul Mondial care va avea loc în China în perioada 31 august-15 septembrie 2019.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!