Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

5 jucători străini din LNBM, convocați pentru preliminariile Cupei Mondiale

Eduard Popa

Eduard Popa
08.11.2017

jucatori convocati nationale lnbm

Etapa a șasea va reprezenta ultima rundă din Liga Națională de Baschet Masculin, înainte de pauza competițională datorată de meciurile echipelor naționale în preliminariile Cupei Mondiale din 2019.

Astfel, în lotul lărgit al României de 16 jucători găsim nu mai puțin de 13 baschetbaliști care evoluează în LNBM. Singurii care se diferențiază sunt Emil Cățe (CB Prat) și Rareș Uță (Valladolid), care joacă în liga a doua a Spaniei, respectiv Vlad Moldoveanu (Demir Insaat Buyukcekmece), din prima ligă a Turciei.

Cei 13 jucători provin de la șapte echipe din Liga Națională. U-BT Cluj Napoca și CSM CSU Oradea se laudă cu câte trei tricolori fiecare: Giordan Watson, Rolland Torok, Nandor Kuti, respectiv Andrei Mandache, Bobe Nicolescu, Basti Ionescu, SCMU Craiova are doi internaționali: Radu Vîrnă și Iulian Orbeanu, la fel ca CSM Steaua (Georges Darwiche și Cătălin Baciu), în timp ce CSU Sibiu, BCM U FC Argeș Pitești și BC Timișoara propun câte un singur international: Radu Paliciuc, Vlad Corpodean și Lucas Tohătan.

Pe lângă acești 13 baschetbaliști, echipele din prima ligă națională mai dau alți 5 jucători străini care fac parte deocamdată din loturile lărgite ale naționalelor lor.

Astfel, Zeljko Sakic va face parte din lotul Croației. Jucătorul adus de la Cibona Zagreb a adunat în acest sezon medii de 15,8 puncte și 6,2 recuperări pentru un indice al eficienței de +19,4.

De asemenea, Jonathan Person de la BC Mureș va juca pentru Suedia. Conducătorul de joc a adunat medii de 10,2 puncte și 6 pase decisive pentru mureșeni în actuala stagiune.

Căpitanul naționalei Bulgariei, Pavel Marinov, este și el unul dintre jucătorii convocați din liga noastră. Marinov a ajuns la Steaua după ce în sezoanele trecute a evoluat în liga a doua din Franța, BCM U Pitești și Dinamo București. El a strâns în această stagiune medii de 9,2 puncte, 2,8 pase decisive și 2,4 recuperări pe meci.

Un alt căpitan din LNBM convocat la națională este georgianul Georgi Tsintsadze. Transferul surpriză al Iașiului în această toamnă a adunat medii de 11,4 puncte, 5,4 pase decisive și 4 recuperări în actuala stagiune.

Nu în ultimul rând Matti Nuutinen își va face prezența în lotul Finlandei, la fel cum a făcut și la EuroBasket 2017. Extremă specializată pe defensive și aruncare de 3 puncte, Nuutinen a adunat în acest sezon 5,6 puncte și 5,4 recuperări.

Primele partide din preliminariile pentru Cupa Mondială se joacă la sfârșitul lunii noiembrie, pe 24 și 26/27. Zeljko Sakic și Croația evoluează în grupa României, alături de Italia și Olanda. Croația va întâlni însă naționala noastră abia în vara lui 2018.

între timp însă Pavel Marinov îl va înfrunta pe Matti Nuutinen, dar și pe tehnicianul său de la Steaua, secundul Finlandei Jukka Toijala. Duelul dintre Bulgaria și Finlanda va avea loc pe 24 noiembrie, la Botevgrad.

UPDATE 16.11.2015 Al șaselea stranier din LNBM convocat la acțiunile echipei sale naționale este estonianul Martin Paasoja. 

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!