Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

A 18-a întâlnire directă dintre Energia Târgu Jiu și BC Timișoara se joacă duminică

Radu Bărăian

Radu Bărăian
18.10.2014

LNBM

Etapa III

Duminică, 19 octombrie - Ora 17:00

DigiSport 3

Sala Sporturilor Târgu Jiu

0-1 Fișa meciului 1-1

Unul dintre cele mai interesante dueluri ale etapei cu numărul 3 din Liga Națională de Baschet Masculin va pune față în față formațiile CS Energia Târgu Jiu și BC Timișoara. Pentru cei care nu pot ajunge duminică la meci, DigiSport 3 transmite începând cu ora 17:00 confruntarea dintre cele două combatante. 

Până la ora actuală, gorjenii și oltenii s-au întâlnit de 17 ori, timp în care gazdele de duminică s-au impus de 10 ori, în timp ce „Leilor” timișoreni le-au revenit 7 întâlniri. În sezonul competițional trecut, formația din Târgu Jiu și-a adjudecat ambele meciuri jucate împotriva Timișoarei din sezonul regulat. Pe teren propriu, Energia s-a impus cu 93-78, în timp ce în deplsare au câștigat la 7 puncte diferență, scor 85-78. 

În noua stagiune competițională, cele două echipe au pornit puțin diferit una de cealaltă din prisma faptului că Energia a disputat doar 2 meciuri, în timp ce Timișoara a ajuns deja la 4 confruntări. Mai exact, oltenii au debutat în noul sezon în SuperCupa României, meci pierdut cu Asesoft Ploiești 57-73. Apoi, în Cupa României, în postura de lucky winner, au stat în prima rundă, iar în campionat au pierdut primul meci, 72-73 cu SCM U Craiova, iar în etapa secundă au stat din nou. De cealaltă parte, bănățenii au eliminat într-o dublă manșă pe U-BT Cluj din Cupa României, iar în LNBM au cedat în fața Stelei, 75-85, iar mai apoi, în runda trecută, i-au învins pe concitadinii de la Timba cu 82-70. 

Pe de o parte, Energia Târgu Jiu mai mult ca sigur nu se va putea baza pe serviciile lui Louis Darby în acest meci cu Timișoara, fiind accidentat. De asemenea, Michal Kremen și Marian Minea s-au confruntat la rândul lor cu probleme medicale. De cealaltă parte, Dragan Petricevic speră că se va putea baza 100% pe fundașul Zlatko Jovanovic, acesta ieșind șchiopătând de pe teren în disputa cu Timba. Un alt lucru interesant este faptul că, colegii din naționala 3x3 a României, Vasile Ștefan și Cătălin Vlaicu de la Energia, respectiv Bogdan Popescu de la Timișoara, se vor afla pe parchet mâine. 

Având în vedere aceste prime aspecte înaintea duelului direct, BC Timișoara pornește cu un ușor avantaj în fața adversarilor, grație numărului mai mare de meciuri jucate și a moralului destul de bun. Totuși, chiar dacă va juca fără principala sa armă, Louis Darby, echipa din Târgu Jiu se află în fața propriilor suporteri, respectiv aceștia vor să răzbune înfrângerea din ultima secundă cu SCM U Craiova. 

Trio-ul care va arbitra această partidă este format din Ciprian Stoica, László Bukuresti și István Bertalan, în timp ce comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Stelian Bănică. 

*Foto: CS Energia / BC Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!