Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

A’Lexus Harrison își va începe cariera europeană în Liga Națională (VIDEO)

Andreea Vlase

Andreea Vlase
15.08.2018

A’Lexus Harrison a împlinit 23 de ani în această lună și este o jucătoare polivalentă de 1,88 înălțime. Aceasta își va începe cariera profesionistă la FCC ICIM Arad. Este prima americancă anunțată de formația de pe Mureș în această vară.

A’Lexus (Ace) Harrison este extremă, dar poate juca și ca fundaș la nevoie. Aceasta a avut prestații foarte bune la Digital Harbor high school din Baltimore, reușind peste 1400 de puncte și 1300 de recuperări în cele patru sezoane. A făcut pasul spre Maryland în 2013, dar a ales să nu joace în primul sezon (redshirt). Au urmat două sezoane în care a evoluat cu echipa în Big Ten Conference din NCAA, dar nu s-a bucurat de foarte multe minute. În 2014-2015 a jucat în 35 de meciuri și a avut medii de 2.1 puncte și 2.9 recuperări în 9.5 minute. Anul următor a intrat în 19 partide, cu 1.6 puncte și 2.2 recuperări în aproape 6 minute/meci.

A absolvit în 2016, după doar trei ani, și a decis să părăsească programul celor de la Maryland și să meargă pentru un master la St. Francis University, în Northeast Conference. Mai avea dreptul să joace 2 sezoane în NCAA. Schimbarea i-a prins bine, iar cifrele sale s-au îmbunătățit substanțial. La St. Francis a intrat în formula de bază, cu 22 de meciuri ca titulară din 28 jucate în primul sezon. A avut medii de 12.8 puncte, 8.8 recuperări, 2.4 pase decisive, 2.5 mingi pierdute și 3.7 intercepții în aproape 27 de minute/meci, cu 15 eficiență medie. A fost jucătoarea defensivă a anului în conferință.

Aceeași distincție a primit-o și în sezonul următor. Atunci a evoluat în 34 de meciuri pentru St. Francis, toate începute în primul 5. A avut medii de 10.7 puncte, 7.6 recuperări, 3.1 pase decisive și 1.1 capac în 27.3 minute/meci.

A’Lexus Harrison este a 4-a noutate în lotul arădean pentru noul sezon, după Dora Ardelean, Miljana Dzombeta și Marta Fodor. Adela Mercea, Anamaria Ciotir și Brankica Hadzovic vor fi și ele la dispoziția lui Miljan Medvedj pentru următoarea ediție de campionat.  

*foto: flash-agency.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!