Stiri Juniori U17 Masculin

A trecut un an de când Tim Ghiță-Urmanczy s-a lăsat de baschet

Radu Bărăian

Radu Bărăian
02.08.2014

Actualizare - 02.08.2014 Ora 22:20

În partea a doua a sezonului trecut, Tim Ghiță-Urmanczy s-a pregătit incognito cu echipa U18 a celor de la ”U” BT Mobitelco. Ulterior, acesta a decis să plece în S.U.A la colegiu, iar acum joacă baschet în California. 

 


În urmă cu aproximativ un an, Cristian Ghiță-Urmanczy, tatăl baschetbalistului Tim Ghiță-Urmanczy, anunța prin intermediului unei scrisori deschise către FRB (pe care o puteți citi integral AICI), faptul că fiul său se va retrage definitiv din baschetul de performanță. Unul dintre motivele care au dus la această decizie a fost faptul că, Tim Ghiță nu a prins lotul național U16, lot pregătit de antrenorul George Trif. 

 

„FRB nu are nici o strategie de formare a antrenorilor de copii. FRB este incapabilă să ofere un cadru în care jucătorii ajunși la 18 ani și termină junioratul, să-și poată definitiva bagajul baschetbalistic, astfel încât la 21 de ani să fie pe deplin formați pentru seniorat.

Consider că antrenorul lotului național U16, dl. Trif, își favorizează proprii jucători cu care a reușit meritoriul loc 7, din 8 echipe participante la Turneul Final U16 de luna trecută. În schimb, renunță la un jucător care a obținut într-un singur sezon competițional mai multe trofee naționale decât acest antrenor Trif in toata activitatea lui baschetbalistică. Felicitări d-le Trif!

Eliminarea lui Tim Ghiță-Urmanczy din lotul național U16 pe considerente inventate aiurea de oficialii FRB, a fost unul din motivele secundare care a dus la decizia sportivului de retragere definitivă din baschet. Principalul motiv rămâne amatorismul celor implicați în baschetul juvenil românesc, iar vremurile în care ne permiteam să pierdem timpul cu activități lipsite de profesionalism, sunt demult apuse”, spune la acea vreme tatăl sportivului în respectiva scrisoare.

Tim Ghiță-Urmanczy (Foto: sus, al doilea de la stânga la dreapta) alături de colegii săi de la Topoarele Baia Mare

Așadar, după mai bine de un an de când scrisoarea a fost făcută public, Tim-Ghiță, care în luna martie a anului curent a împlinit 16 ani, a renunțat într-adevăr la baschetul profesionist, însă, cu toate acestea, nu a lăsat mingea de baschet din mână. 

Tim evoluează în Liga Județeană la Topoarele Baia Mare, echipă alături de care a ieșit campion județean. Mai mult, juniorul a fost al 14-lea cel mai bun marcator al competiției din 158 de jucători, având 313 puncte înscrise. 

*Foto: Manases Sandor (sportoldal.ro)

4 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe yahoo :

    Bravo Trif
    Trif e marele antrenor care nu a luat licenta...
    Pacat de copilul asta,era un talent urias.Felicitari FRB.

    cu 9 ani în urmă (02.08.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe anonim1111:

      nu
      Tim a plecat in state pentru a juca intr-un liceu bun la un nivel mai bun decat in Romania.Nu s-a lasat de baschet.Nu comentati inainte sa stiti situatia lui.

      cu 9 ani în urmă (02.08.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe wassup :

    stie toata lumea
    Stie toata lumea cum merg lucrurile la federatie si cum se fac selectiile de juniori la loturile nationale numai pe favoruri sa nu mai zic ca am pierdut 3 ani la rand lotul national din cauza domnului Danetiu care desi nu era antrenor el facea echipa antrenorii nu aveau cuvant de spus. Pana nu schimbam hotii care sunt pusi sa conduca federatia nu vom face perfomanta !

    cu 9 ani în urmă (03.08.2014)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 4points:

      ... stie, dar lor le este tot bine
      Tim s-a lasat ... de baschetul din Romania. Si nu s-a lasat in primul rand de Trif, ci de antrenorii de la club ce nu i-au putut oferi ce i-a cerut Trif anul trecut. Parintii lui, fiind oameni inteligenti (si din fenomen), au inteles mai bine decat oricine altcineva acest lucru si au actionat. Bravo lor! Pentru rigoare, priviti rezultatele „de neegalat” ale lotului U18 condus cu maiestrie binecunoscuta (vedeti si rezultatele de anul trecut, pentru un plus de "stima") de antrenorul clujean R. Cenean. Speram sa-l revedem in postura de selectioner si anul viitor (si la multi ani). O meritam! Si Federatia o merita! Bravo Cenean!

      Ori poate o adia vant de schimbare si pe aici, ca presedintele FRB s-a schimbat si poate este de alta parere?

      cu 9 ani în urmă (19.08.2014)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!