Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS KSE Târgu Secuiesc își trece în cont prima victorie în grupa B a LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
31.10.2018

ACS KSE Târgu Secuiesc a reușit primul succes în grupa valorică B a Ligii Naționale de Baschet Feminin, pe terenul Agronomiei București. Meciul din capitală s-a încheiat cu scorul de 50-66, pe sferturi: 20-16, 5-17, 15-21, 10-12. Gazdele au condus la diferențe mici în primele două sferturi. Oaspetele au început să se distanțeze în sfertul secund și, după un run de 12 puncte, au ajuns la diferența maximă de 20. Kayla Mobley a reușit o prestație excelentă cu 27 de puncte și 22 de recuperări. Alexandra Chițanu a înscris 29 de puncte, insuficient pentru un rezultat pozitiv.

Agronomia București a început partida cu Gabriela Brudea, Adina Topală, Mihaela Chelariu, Alexandra Chițanu și Maria Militaru. ACS KSE Târgu Secuiesc le-a avut în formula de start pe Iringo Debreczi, Noemi Boloni, Helga Csurulya, Ramona Danalache și Kayla Mobley. Chițanu a dus scorul la 4-0 în primele două minute, iar Mobley înscria prima triplă și le ducea pe oaspete în avantaj, după o contră reușită. Vilcinschi a readus Agronomia la conducere, iar Chițanu ducea ecartul la 4 lungimi. Mobley și Danalache au făcut 11-12. Chițanu și Vilcinschi, cu prima reușită de la distanță a gazdelor, au dus scorul la 16-12. Covăsnencele au egalat, dar gazdele au intrat cu un avans de 4 puncte la prima pauză, 20-16.

Agronomia a avut mai mult de trei minute fără coș la jumătatea sfertului secund și oaspetele reveneau la conducere, scor 22-26. Bucureștencele au continuat să aibă probleme în faza ofensivă și elevele lui Ljubomir Kolarevic se distanțau la 8 puncte, de la linia de fault. Scorul la jumătatea partidei a fost 25-33.

Chițanu a înjumătățit diferența în primul minut după revenirea de la vestiare, dar Debreczi și Csurulya au dus ecartul la 10 puncte, 29-39. Mobley a reușit 10 puncte în mai puțin de trei minute, iar run-ul de 12 puncte al oaspetelor a dus scorul la 31-51 în minutul 26. Chițanu a oprit seceta gazdelor cu o reușită de la distanță și a micșorat ecartul pe finalul perioadei de joc. La ultima pauză tabela arăta 40-54.

Sfertul patru a început cu multe ratări, iar Danalache a marcat primele puncte după mai mult de două minute. Au urmat mai mult de două minute fără coș pentru oaspete. Anastasescu și Chelariu și-au apropiat echipa la 12 puncte, dar Csurulya a răspuns cu o reușită de la distanță. Chițanu a micșorat de două ori distanța la 11 puncte, însă Agronomia nu a mai înscris în ultimele două minute și jumătate. Boloni a marcat ultimele 5 puncte și a stabilit scorul final: 50-66. Pentru bucureștence este prima înfrângere acasă, a doua în această ediție de campionat. ACS KSE Târgu Secuiesc obține prima victorie în grupa B, la a 4-a încercare. A fost egalitate la reușitele din semicerc, 14-14. Oaspetele au făcut diferența cu 5 triple în plus (7 față de 2). 46-55 a fost scorul la recuperări.

Kayla Mobley a reușit o prestație de excepție, cu 27 de puncte (3x3) și 22 de recuperări pentru învingătoare. De la ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Debreczi 12 puncte (9 recuperări), Csurulya 8 puncte (6 recuperări, 5 pase decisive), Danalache 8 puncte, Boloni 8 și Holinka Miklos 3 puncte (5 recuperări).

Alexandra Chițanu a fost coșghetera partidei cu 29 de puncte, egalând cea mai bună performanță din actuala ediție de campionat, fiind cea mai bună din grupa B. Chițanu a mai avut 8 recuperări. Pentru Agronomia au mai înscris: Vilcinschi 7 puncte, Chelariu 6 puncte (13 recuperări), Anastasescu 3 puncte, Rantz 2 puncte (7 recuperări), Ușurelu 2 puncte (5 recuperări) și Topală 1 punct.

Agronomia încheie turul primei faze a campionatului cu două deplasări. Elevele lui Milan Sokic vor juca sâmbătă la Târgu Mureș, iar în 14 noiembrie vor disputa restanța din prima etapă, la Oradea. Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc urmează două meciuri acasă: duminică cu CSU CSM Oradea și în 8 noiembrie cu CSM Alexandria, restanța din etapa a 4-a.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii