Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS KSE Târgu Secuiesc ajunge la 3 succese consecutive în Grupa Galbenă din LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.01.2019

ACS KSE Târgu Secuiesc a câștigat cu 69-53 duelul cu CSM Alexandria din Grupa Galbenă a LNBF, pe sferturi: 11-14, 23-14, 14-11, 21-14. Oaspetele s-au aflat la conducere în prima repriză a meciului din etapa a 5-a, iar covăsnencele au trecut în față spre finalul sfertului secund și au avut avansul maxim la final. Gazdele au profitat de cele 21 de turnovers ale oaspetelor și au înscris 27 de puncte după acestea.

ACS KSE Târgu Secuiesc le-a avut în formula de start pe Noemi Boloni, Ramona Danalache, Iringo Debreczi, Hanna Holinka Miklos și Kayla Mobley. CSM Alexandria a început cu Mihaela Mihai, Tania Fiereșteanu, Andreea Mazilu, Andreea Horlea și Cătălina Crăciunescu. Teleormănencele au jucat și ieri în Grupa Galbenă din LNBF, la Tâgu Mureș, și au fost la al 3-lea meci în 5 zile, după cel din etapa de sâmbătă. Horlea a înscris primele două puncte și Mobley a egalat de la linia de fault. Oaspetele au trecut în avantaj prin Horlea și Crăciunescu, iar Mobley a egalat. Crăciunescu a reușit două triple la rând pentru 5-11. Au urmat trei minute în care s-a marcat un singur punct. La prima pauză scorul a fost 11-14.

Fiereșteanu și Mazilu, de la distanță, au pus pe tabelă cel mai mare avans al formației vizitatoare, la 11-19. CSM Alexandria a avut aproximativ trei minute în care nu a găsit drumul spre coș, Boloni și Danalache au scuturat plasa de afară și covăsnencele au trecut în față, scor 21-19 în minutul 14. Cele două echipe au trecut pe rând la conducere după triplele lui Mihai și Holinka Miklos. Mobley le-a dus pe gazde la +3, iar Mazilu și Mihai au readus avantajul pentru vizitatoare cu alte două reușite de după semicerc. CSM Alexandria nu a mai găsit drumul spre coș în ultimele trei minute ale reprizei. Danalache a înscris 5 puncte la rând și Mobley stabilea scorul la pauza mare, 34-28.

Crăciunescu a marcat prima după reluarea partidei, de afară, iar Mobley și Holinka Miklos le-au dus pe gazde la +7. S-a înscris puțin în următoarele minute. Mihai a reușit o nouă triplă pentru oaspete, dar acestea au avut probleme să-și găsească ritmul în atac, cu distanță destul de mare între coșuri. Gazdele au profitat și și-au mărit treptat avansul la 12 puncte în penultimul minut al perioadei de joc. La ultima pauză tabela arăta 48-39.

Sfertul patru a început cu tripla lui Boloni și Danalache mărea ecartul la 14 puncte. Cucu le-a apropiat pe vizitatoare la 10 lungimi. Csurulya a înscris de la distanță și Mobley le-a dus pe gazde la 60 de puncte. Diferența nu a scăzut sub 11 puncte până la final, iar ultimele 5 puncte au fost înscrise de covăsnence, care s-au impus cu 69-53.

Gazdele au făcut diferența din interiorul semicercului, cu 21 de coșuri de două puncte față de 9. Covăsnencele au profitat de greșelile adverse, marcând 27 de puncte după turnovers față de 12. 15-2 a fost scorul la puncte înscrise pe contraatac. Oaspetele au înscris mai mult de la distanță, 8 triple față de 5, cele două echipe având 38% la șuturile de după semicerc. 12-11 a fost scorul la libere transformate și 36-27 la recuperări.

Kayla Mobley a fost coșghetera partidei cu 26 de puncte, la care a adăugat 9 recuperări, 6 pase decisive și 6 intercepții. Pentru gazde au mai înscris: Danalache 12 puncte, Boloni 12, Holinka Miklos 11, Csurulya 6 și Debreczi 2 puncte (11 recuperări).

Mihaela Mihai și Cătălina Crăciunescu au fost cele mai bune marcatoare de la oaspete, cu câte 13 puncte. Mihai a mai avut 7 recuperări și 4 pase decisive. Pentru CSM Alexandria au mai înscris: Cucu 9 puncte, Mazilu 8, Horlea 6, Fiereșteanu 2 și Bota 2 puncte.

Cu al 7-lea succes în această ediție de campionat (al 3-lea la rând în Grupa Galbenă), ACS KSE Târgu Secuiesc ajunge la 23 de puncte, fiind pe locul 4 în a doua grupă valorică. Covăsnencele mai au o restanță din turul fazei a doua a sezonului regulat, acasă cu Agronomia București, în 21 februarie. CSM Alexandria ajunge la 20 de puncte, cu un bilanț de 3 victorii și 14 înfrângeri. Teleormănencele sunt pe locul 5 și au terminat meciurile din turul fazei a doua a sezonului regulat, urmând să joace (în afară de senioara Mihai) în weekend în campionatul rezervat junioarelor sub 18 ani.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!