Stiri Cupa României Feminin

ACS KSE Târgu Secuiesc avansează în turul doi al cupei după două succese cu Universitatea CSM Oradea

Andreea Vlase

Andreea Vlase
29.09.2018

ACS KSE Târgu Secuiesc s-a impus acasă cu 62-59 în duelul cu Universitatea CSM Oradea, pe sferturi: 7-13, 21-15, 23-14, 11-17. A fost a doua manșă din primul tur al Cupei României la baschet feminin. Universitatea CSM a început mai bine meciul doi, cu un run de 10 puncte. Gazdele au revenit și s-au distanțat la 18 puncte în sfertul patru, dar finalul le-a aparținut orădencelor, care s-au apropiat la 3 puncte. Covăsnencele au trecut mai departe, cu +20, după ce în tur au câștigat cu 76-59.

Antrenorul gazdelor, Ljubomir Kolarevic, a început meciul în formula Iringo Debreczi, Hanna Holinka Miklos, Noemi Boloni, Helga Csurulya și Kayla Mobley. Mihai Coldea le-a trimis în 5-ul de start pe Ioana Gavra, Ruxandra Chiș, Tierney Pfirman, Ana Maria Câmpeanu și Anisia Croitoru.

Orădencele au deschis partida cu un run de 10 puncte, dintre care 7 reușite de Gavra. Debreczi a marcat de la linia de fault primul punct al gazdelor, după 5 minute și jumătate, iar Mobley a dus scorul la 5-10. S-a marcat puțin pe finalul sfertului, iar la prima pauză tabela arăta 7-13. Oaspetele au avut 55% la aruncările din acțiune în prima perioadă de joc (5/9), în timp ce gazdele au marcat doar 2 din 15 șuturi (13%).

În primele trei minute din sferul al doilea ecartul a oscilat între 6 și 10 puncte. Au urmat mai mult de două minute fără coș din partea celor două echipe. Covăsnencele au avut un final mai bun de sfert, cu un parțial de 9-1 în două minute. La vestiare s-a intrat cu egalitate, 28-28. Procentajul gazdelor a crescut la 30%, iar bihorencele au scăzut la 40%.

ACS KSE Târgu Secuiesc a început repriza secundă cu un run de 7 puncte și a preluat pentru prima oară conducerea. Mobley și Debreczi au mărit ecartul la 12 puncte în favoarea gazdelor, 42-30 în minutul 23, după ce oaspetele au găsit greu drumul spre coș la reluarea partidei. Pfirman și Kokovay au scuturat plasa de la distanță și au strâns diferența la 8 puncte. Cele două echipe și-au împărțit perioadele mai bune în finalul perioadei de joc. Covăsnencele s-au distanțat la 13 puncte, iar la ultima pauză scorul era 51-42.

Elevele lui Ljubomir Kolarevic începeau sfertul patru cu un avans de 26 de puncte la general, după ce în tur s-au impus la Oradea cu 17 puncte. Mobley a deschis ultima perioadă de joc cu trei reușite consecutive de la distanță și a dus scorul la 60-42. Croitoru a marcat primul coș al bihorencelor după patru minute și jumătate. Debreczi a transformat două libere, pentru 62-44 la jumătatea sfertului patru. Aveau să fie ultimele puncte reușite de ACS KSE în această partidă. Dănălache și Boloni, respectiv Kozma Fogados au ieșit în sfertul patru cu 5 greșeli personale.  

Universitatea CSM Oradea s-a apropiat la 5 puncte în penultimul minut, pe mâna lui Pfirman, Croitoru și Chiș. Au fost multe ratări pe final și doar Gavra a mai pus două puncte pe tabelă, cu 10 secunde rămase din joc. Scorul final a fost 62-59 și ACS KSE Târgu Secuiesc trece în turul următor după două victorii.

Kayla Mobley a fost din nou coșghetera partidei, cu 32 de puncte pentru învingătoare. Americanca a fost în double-double, cu 13 recuperări. În double-double a încheiat și Iringo Debreczi pentru gazde, cu 12 puncte și 15 recuperări. Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Dănălache 8 puncte (6 recuperări), Csurulya 5 puncte (8 recuperări) și Boloni 4 puncte.

Și de la oaspete au fost două jucătoare în double-double. Tânăra Anisia Croitoru a încheiat partida cu 16 puncte și 10 recuperări, iar Tierney Pfirman a contribuit cu 12 puncte și 11 recuperări. Pentru Universitatea CSM Oradea au mai înscris: Gavra 12 puncte, Chiș 10, Câmpeanu 5 puncte (6 recuperări) și Kokovay 4 puncte.

ACS KSE Târgu Secuiesc merge mai departe cu +20 la total în dubla cu Universitatea CSM Oradea, 138-118, după 76-59 în deplasare și 62-59 acasă. Pentru covăsnence e prima calificare în sferturile competiției eliminatorii. Astăzi se dispută și celelalte patru partide din primul tur al Cupei României și sunt șanse mici ca orădencele să prindă locul de lucky looser, după ce în tur au fost diferențe de 4 puncte în două partide.

Pentru cele două echipe urmează meciurile din grupa B a Ligii Naționale. Universitatea CSM Oradea începe campionatul pe propriul teren, cu Agronomia București, în etapa din 6 octombrie. ACS KSE Târgu Secuiesc stă în prima etapă și va debuta în noua ediție a LNBF în 13 octombrie, acasă, cu CS Phoenix Constanța.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!