Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS KSE Târgu Secuiesc devine coșmarul orădencelor în acest sezon, după a 3-a victorie în meciurile directe

Andreea Vlase

Andreea Vlase
04.11.2018

ACS KSE Târgu Secuiesc a reușit a doua victorie la rând în grupa valorică B din Liga Națională de Baschet Feminin. Covăsnencele s-au impus cu 82-57 în duelul cu CSU CSM Oradea, pe sferturi: 23-10, 21-13, 22-10 și 16-24. Kayla Mobley a bifat o nouă evoluție excelentă în fața fostei sale formații, cu 30 de puncte și 12 recuperări.

Cele două formații s-au întâlnit și în primul tur al Cupei României și atunci câștig de cauză au avut tot covăsnencele, la 17 puncte în deplasare și la 3 acasă. De la acel duel, orădencele au adus a doua stranieră.

ACS KSE Târgu Secuiesc venea după ce a obținut prima victorie în această ediție de campionat, la București cu Agronomia, 66-50. Înainte de acea partidă, covăsnencele au înregistrat 3 înfrângeri la rând. CSU CSM Oradea cedase acasă cu 70-73 în fața Rapidului în etapa intermediară, după ce a legat două victorii, la Alexandria și acasă cu CSM Târgu Mureș.

Ljubomir Kolarevic a început partida cu Debreczi, Boloni, Csurulya, Danalache și Mobley. Mihai Coldea le-a trimis în 5-ul de start pe Beronja, Gavra, Chiș, Pfirman și Mititelu. Gazdele au condus pe toată durata partidei. Boloni a deschis scorul de la linia de fault și Pfirman a egalat. Csurulya a reușit primele două triple ale meciului și Chiș făcea 8-6. Gazdele s-au desprins cu un run de 11 puncte (9 înscrise de Mobley), iar scorul era 19-6 la intrarea în a doua jumătate a sfertului. Aceasta avea să fie diferența și la prima pauză, la 23-10.

Croitoru a marcat prima în sfertul secund, dar au urmat patru minute fără coș pentru formația sa. Gazdele au profitat și s-au distanțat la 19 puncte. Oaspetele s-au apropiat la 14 lungimi, dar covăsnencele s-au dus la 23. La vestiare s-a intrat cu scorul de 44-23. Sfertul trei a continuat în aceeași manieră, cu KSE Târgu Secuiesc mărind distanța până la 36 de puncte. Chiș a marcat de la distanță și a stabilit scorul ultimei pauze, 66-33.

În ultima perioadă de joc orădencele au reușit să se mai apropie, iar scorul final a fost 82-57. Gazdele au avut două reușite în plus din semicerc (23-21), patru triple în plus (8-4) și cu 9 libere transformate mai mult (12-3). 40-23 a fost la recuperări.

Kayla Mobley a fost coșghetera partidei, fiind prima sportivă care trece de bariera celor 30 de puncte în această ediție a Ligii Naționale. Americanca a terminat în double-double cu 12 recuperări, plus 6 assist-uri, pentru +38 eficiență. În double-double a fost și Iringo Debreczi cu 10 puncte și 15 recuperări. Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Csurulya 18 puncte, Danalache 11, Boloni 5, Holinka Miklos 4 și Czimbalmos 4 puncte.

Ruxandra Chiș a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete, cu 13 puncte. Pentru CSU CSM Oradea au mai înscris: Croitoru 12 puncte, Pfirman 10 puncte (8 recuperări), Beronja 7 puncte (6 pase decisive), Gavra 6 puncte, Mititelu 5 și Creț 4 puncte.

Ambele echipe mai au de jucat o restanță din turul primei faze a campionatului. ACS KSE Târgu Secuiesc joacă în 8 noiembrie acasă cu CSM Alexandria,  meciul din etapa a 4-a. CSU CSM Oradea va disputa restanța din prima etapă în 14 noiembrie, acasă, cu Agronomia București. Conform programului anunțat inițial, în 9 noiembrie ar trebui să se dispute prima etapă a returului, după care urmează pauza de naționale. Orădencele merg la Agronomia București în runda a 8-a, iar covăsnencele stau. În 28 noiembrie CSU CSM va sta, iar ACS KSE Târgu Secuiesc va merge la Constanța.

*foto: Kezdi kosarasai facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!