Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS KSE Târgu Secuiesc obține a 4-a victorie stagională cu CSU CSM Oradea în 5 dueluri

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.01.2019

ACS KSE Târgu Secuiesc s-a impus cu 60-44 în duelul cu CSU CSM Oradea, pe sferturi: 16-20, 17-3, 10-4, 17-17. Meciul a contat pentru etapa a 3-a din Grupa Galbenă, a doua valorică din faza a doua a sezonului regulat în Liga Națională de Baschet Feminin. După un prim sfert în care au condus, orădencele nu au reușit să se regăsească în atac în următoarele două. Gazdele au profitat și s-au desprins la 20 de puncte. Mobley și Debreczi au fost în double-double pentru covăsnence.

ACS KSE Târgu Secuiesc a început meciul cu Noemi Boloni, Helga Csurulya, Ramona Danalache, Iringo Debreczi și Kayla Mobley. CSU CSM Oradea le-a avut în formula de start pe Mirjana Beronja, Ioana Gavra, Raluca Chiorean, Tierney Pfirman și nou-venita Nicolett Orban. Boloni a marcat primele două puncte și Pfirman a egalat. Au urmat aproape două minute fără coș, iar Danalache a făcut 4-2 de la linia de fault. Primele triple ale partidei au fost semnate de Beronja, Holinka Miklos și Chiș, iar Mobley a înscris cinci puncte la rând, pentru 12-8. Orădencele au punctat de patru ori din afara semicercului în mai puțin de trei minute și se distanțau la cel mai mare avans al lor, de 6 puncte. Hokinka Miklos a înscris ultimul coș al sfertului și la prima pauză tabela arăta 16-20.

Oaspetele nu au punctat în primele patru minute și jumătate ale sfertului secund. Mobley, Debreczi și Danalache au dus run-ul gazdelor la opt puncte și acestea treceau în față cu 24-20. Și covăsnencele au avut aproape două minute în care nu au înscris. Beronja a întrerupt seceta din atacul bihorencelor, dar au urmat alte trei minute și jumătate fără coș pentru CSU CSM. Au continuat problemele în ofensivă pentru vizitatoare, care au mai înscris un singur punct până la finalul sfertului. ACS KSE Târgu Secuiesc a profitat și a intrat la vestiare cu un avans de 10 puncte, scor 33-23.

Ambele echipe au ratat mult în debutul reprizei secunde. Mobley a marcat primele puncte ale sfertului trei după mai mult de trei minute, iar Holinka Miklos a dus scorul la 37-23. Orădencele au avut din nou nevoie de mai mult de patru minute pentru a găsi drumul spre coș în startul perioadei de joc. Pfirman a înscris patru puncte la rând și și-a apropiat echipa la 10 lungimi, profitând de două minute fără coș pentru gazde. Au fost singurele puncte reușite de vizitatoare în sfertul al treilea, acestea nereușind să marcheze în ultimele patru minute și jumătate. Mobley a înscris șase puncte la rând, pentru 43-27, acesta fiind scorul la ultima pauză, după ce nu s-a marcat timp de două minute.

Sfertul patru a început la fel ca precedentul, cu multe ratări ale ambelor echipe. Mobley a marcat prima după mai mult de două minute, de după semicerc, iar Beronja reușea primele puncte ale oaspetelor în această perioadă de joc, mai devreme față de precedentele două. Ecartul a ajuns la un maxim de 20 de puncte pe la jumătatea sfertului, prin Debreczi. Până la final diferența a oscilat între 16 și 20 de puncte. Croitoru și Chiorean au marcat ultimele puncte ale meciului care s-a încheiat cu scorul de 60-44.

A fost a 5-a întâlnire stagională (3 în campionat, 2 în cupă) între cele două echipe și a 4-a victorie pentru ACS KSE Târgu Secuiesc. Gazdele au făcut diferența cu cele 21 de reușite din semicerc, față de 9 ale oaspetelor, iar la libere transformate scorul a fost 9-5. Bihorencele au înscris mai mult de la distanță, 7 triple față de 3. Covăsnencele au profitat de cele 24 de mingi pierdute de orădence și au înscris 20 de puncte după turnovers, dublu față de vizitatoare.

Kayla Mobley a fost coșghetera partidei cu 29 de puncte (2x3), fiind din nou în double-double cu 17 recuperări, dar a avut și 7 mingi pierdute. În double-double a încheiat și Iringo Debreczi, cu 12 puncte și 12 recuperări. Pentru ACS KSE Târgu Secuiesc au mai înscris: Holinka Miklos 7 puncte, Boloni 4, Csurulya 3, Danalache 3 puncte (5 intercepții) și Czimbalmos 2 puncte.

Mirjana Beronja (2x3) și Ruxandra Chiș (3x3) au fost cele mai bune marcatoare de la oaspete, cu câte 11 puncte. Pentru CSU CSM Oradea au mai înscris: Pfirman 6 puncte (10 recuperări), Câmpeanu 5 puncte, Orban 3 puncte (9 recuperări), Kokovay 3 puncte, Chiorean 2, Croitoru 2 și Mititelu 1 punct.  

CSU CSM Oradea își încheie astfel seria de 6 succese în a doua grupă valorică, dar rămâne lider cu 25 de puncte (11 victorii, 4 înfrângeri, are acel -1 pentru 3x3). ACS KSE Târgu Secuiesc întrerupe cele două eșecuri la rând cu acest succes și ajunge la 19 puncte (5 victorii și 9 înfrângeri). Covăsnencele au un meci mai puțin după ce meciul din runda trecută, cu Agronomia București, a fost amânat pentru luna viitoare.

În etapa următoare, la finalul săptămânii viitoare, ACS KSE Târgu Secuiesc va juca în deplasare la Rapid București. CSU CSM Oradea va primi vizita celor de la CSM Târgu Mureș.

*foto: Zsoli Jeffwarder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!