Stiri

ACS Sepsi, învinsă acasă de Hatay BB cu 17 puncte în EuroCup

Andreea Vlase

Andreea Vlase
18.10.2017

ACS Sepsi SIC a pierdut cu 63-80 în fața turcoaicelor de la Hatay BB, în etapa a doua din grupa D a EuroCup Women. Scorul pe sferturi a fost 13-21, 15-22, 26-21 și 9-16. Gazdele au ratat mult în prima parte a meciului, iar turcoaicele au răspuns cu puncte ușoare, pe contraatac. În debutul sfertului trei diferența a crescut la 20 de puncte, dar campioana României a reușit câteva minute foarte bune și s-a apropiat la 7 lungimi. Hatay s-a desprins la 19 puncte în ultimul sfert, profitând de multe momente când alb-verzile nu au găsit drumul spre coș. Au fost câteva minute când nu s-a marcat deloc.

Zoran Mikes a început partida cu Fontaine, Kress, Wallace, Marshall și Stoenescu. Oaspetele le-au avut în formula de start pe Paris, Mitchell, Ozturk, Ben Abdelkader și Mircheva. Mitchell a deschis scorul, de după semicerc, iar Paris a făcut 0-5. Kress a înscris primul coș al gazdelor, iar Fontaine a dus scorul la 4-5. Au urmat 8 puncte la rând ale oaspetelor. Ecartul a crescut până la 13 lungimi, Mikes a cerut time-out-uri, iar la prima pauză scorul a fost 13-21. Diferența după primul sfert era dată de 6 libere și două trițe în plus în dreptul oaspetelor, în timp ce Sepsi avea cu două coșuri de la semidistanță mai mult. 6-1 era scorul la faulturi.

În sfertul secund diferența s-a învârtit în jur de 13 puncte, iar la jumătatea partidei scorul era 28-43. După două sferturi cele două echipe aveau la fel de multe coșuri de două puncte înscrise, 11, cu procentaje apropiate (52% și 58%). Diferența era făcută, în continuare, de precizia de după semicerc, cu 2-5 scorul la trițe, dar și de la linia de fault, 0-6 la libere. La ACS Sepsi SIC s-a văzut lipsa celor trei jucătoare accidentate mai ales la faza de construcție, nereușind foarte multe acțiuni colective, apelându-se la finalizări individuale. Alb-verzile nu au reușit să spargă apărarea adversă, iar turcoaicele nu au făcut decât un fault în prima repriză, astfel că gazdele nu au beneficiat de aruncări libere. De asemenea, la pauză era diferență de 9 recuperări în favoarea celor de la Hatay.

Marshall a înscris primul coș după revenirea de la vestiare, iar oaspetele s-au distanțat la 20 de puncte, 32-52 în minutul 24. Fontaine și Marshall au apropiat formația gazdă la 39-52. Paris a înscris din apropiere, iar Kilin a reușit un steal și a punctat, ducând scorul la 43-54. Time-out Hatay, iar Kilin scutura plasa de la distanță, strângând ecartul la 10 puncte, 46-56. Elevele lui Zoran Mikes au trecut la apărare pressing, iar Hatay a comis un turnover de 24 de secunde. Marshall a reușit un 3 points play, iar scorul era 49-56 cu două minute și jumătate până la finalul sfertului. Paris a răspuns cu o aruncare de la distanță și a refăcut ecartul de 10 lungimi. Au început și oaspetele să facă faulturi, iar Marshall înscria de după semicerc pentru 52-59. Au trecut și turcoaicele la o apărare avansată, iar Snytsina înscria prin lay-up, marcând și libera suplimentară. Scorul ultimei pauze a fost 54-64.

Sfertul patru a început cu greșeli și ratări de ambele părți. Mitchell și Snytsina au dus scorul la 54-69. Marshall a înscris primul coș al gazdelor după două minute și jumătate scurse din sfert, ducând scorul la 57-69. A urmat un minut și jumătate fără reușite pentru Sepsi, iar oaspetele s-au desprins, 57-73 cu 6 minute până la final. Mikes a cerut time-out. Hamilton-Carter a înscris din apropiere, dar au urmat alte minute fără reușite ofensive pentru alb-verzi. Oaspetele s-au dus la 19 lungimi, 59-78 cu 3:40 până la final. Timp de două minute și jumătate nu s-a marcat deloc. Coklar și Marshall au înscris câte un coș din interiorul semicercului, iar Fontaine, de la linia de fault. S-a încheiat 63-80 și Hatay obține a doua victorie în grupă. ACS Sepsi SIC resimte încă lipsa celor trei accidentate (Webb, Părău și Dzankic).

Cea mai bună marcatoare a partidei a fost Marshall cu 27 de puncte la care a adăugat 6 recuperări. Pentru Sepsi au mai înscris: Fontaine 10 puncte, Kilin 8 (2x3), Hamilton-Carter 6 puncte (6 recuperări), Stoenescu 4 puncte (7 recuperări, 5 assist-uri), Wallace 4 puncte, Huțanu 2 și Kress 2 puncte. Ben Abdelkader a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete cu 22 de puncte, urmată de Mitchell cu 19 puncte (6 recuperări, 8 pase decisive), Snytsina 17 puncte, iar Paris a încheiat partida în double-double cu 14 puncte și 19 recuperări.

Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe urmează o deplasare la Piestanske Cajky, pe 25 octombrie, iar Hatay va merge la Energa Torun.

În celălalt meci al grupei, Piestanske Cajky a trecut acasă de Energa Torun cu 77-73. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!