Stiri

ACS Sepsi SIC își începe joi parcursul în EuroCup Women

Andreea Vlase

Andreea Vlase
11.10.2017

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

ACS Sepsi SIC își începe joi aventura în EuroCup Women. Campioana României revine în această competiție după o pauză de patru ani. Alb-verzile sunt în grupă cu Energa Torun, Hatay BB și Piestanske Cajky. Primul meci al formației lui Zoran Mikes va fi în Polonia, cu Energa  Torun. Antrenorul lui Sepsi consideră că grupa este dificilă.

„Toată lumea știe că avem  în grupă 3 echipe de Euroligă. Hatay a jucat sezonul trecut în Euroligă. Torun din Polonia a jucat în Euroligă cu un an înainte. Avem Piestanske Cajky care a jucat în calificările pentru Euroligă în acest sezon. Evident că este o grupă dificilă, dar cred că ne vom vinde foarte scump pielea. Vom vedea, dar sper că suntem pregătiți. cu siguranță vom da maximum în meciurile noastre din EuroCup”, a declarat Zoran Mikes.

Ultima apariție a formației din Covasna în EuroCup s-a consemnat în sezonul 2013-2014. Atunci trei antrenori au condus echipa în cele șase partide. Csaba Deri a fost pe bancă la primele două partide, 88-93 acasă cu Tarsus Belediye (din Turcia) și 65-97 la Minsk cu Horizont. La formația bielorusă evolua atunci Marina Kress, care în acest sezon a trecut la campioana României. Marina Kress a câștigat competiția în 2009 când juca la Galatasaray.

Revenind la apariția precedentă a echipei din Covasna în EuroCup, Aron Nemes a condus-o la partida pierdută cu 64-88 din deplasare cu Dynamo Novosibirsk. Zoran Mikes a preluat echipe în partea a doua a grupei, având o înfrângere (69-83 în Turcia) și două victorii acasă (53-47 cu Horizont și 57-53 cu Dynamo). Predecesoarea actualei formații din Sfântu Gheorghe a participat în 2009 și 2010 în EuroCup.

ACS Sepsi SIC a început Liga Națională cu două victorii, la 18 și 20 de puncte. Adversarul din primul meci european, Energa Torun a disputat patru partide în campionat. S-a impus în primul meci, 77-58  acasă cu JAS FBG, pe 23 septembrie. Au urmat trei  înfrângeri la rând: 64-94 la Artego Bydgoszcz, 54-58 acasă cu Wisla Cracovia și 70-77 la Sleza Wroclaw. Formația poloneză are în lot șase straniere: două lituanience și câte o americancă, australiancă, maghiară și ucraineancă.

Site-ul oficial al competiției le amintește pe Kelley Cain și Dalia Belickaite ca fiind jucătoarele de urmărit de la formația poloneză. Tyaunna Marshall și Annemarie Godri-Părău sunt sportivele incluse în acea listă.

Campioana României a transferat în această săptămână o jucătoare de peste ocean, Sydney Wallace. Aceasta figurează în lista echipei pe site-ul oficial al competiției, unde nu apare, însă, Adrienne Webb, care a ieșit accidentată în prima etapă de campionat.

Partida dintre Energa Torun și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se joacă joi de la ora 19. Celălalt meci al zilei se joacă în Turcia, între Hatay BB și Piestanske Cajky. 

*foto: fiba.basketball/eurocupwomen

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!