Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC și CSM Satu Mare se întâlnesc pentru a 8-a oară în 2018

Andreea Vlase

Andreea Vlase
03.11.2018

Sepsi Arena găzduiește duminică, de la ora 19:00, duelul dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CSM Satu Mare, din etapa a 5-a a grupei A din Liga Națională de Baschet Feminin. Cele două echipe și-au disputat în sezonul precedent ambele finale interne, cu alb-verzile având câștig de cauză de fiecare dată. În vară Solopova și Huțanu au trecut de la o echipă la cealaltă.

ACS Sepsi SIC și CSM Satu Mare sunt despărțite de un punct în clasament. Alb-verzile au 4 victorii din 4, iar alb-roșiile au un bilanț de 3 victorii și o înfrângere. Formația sătmăreană a păstrat un nucleu important din jucătoarele care disputau finalele din sezonul trecut: Denson, Mandache, Uiuiu, Olah (Orosz), Kadar, Lazăr (Pop) și Baltic. Huțanu reușea în sezonul precedent eventul cu Sepsi, iar în vară a trecut la CSM.

Solopova a parcurs drumul invers, dinspre Satu Mare spre campioană. Din jucătoarele care erau în lotul lui Sepsi în sezonul trecut, se regăsesc acum doar Godri-Părău și Kovacs. Echipa covăsneană este condusă în continuare de Mikes, cu care a câștigat ultimele trei titluri și trei cupe. La CSM Satu Mare, secundul din stagiunea precedentă, Boian, se ocupă acum de echipă, după despărțirea de Dobă în urma înfrângerii de la Brașov. Dar pe statistică apare în continuare Dobă ca principal, deoarece Boian nu are categoria necesară pentru primul eșalon, astfel că nu poate sta în picioare la meciuri. Pe lângă plusul de experiență de pe banca tehnică, gazdele stau mai bine la U23, cu Ghizilă având până acum o contribuție mult mai mare față de titulara de la oaspete, Kadar.

Alb-verzile vin după victoria la 17 puncte din EuroCup, cu Mersin BSB, obținută pe propriul teren. În campionat, Sepsi SIC are patru victorii la rând, două acasă (101-69 cu CSM Târgoviște și 96-57 cu Olimpia CSU Brașov) și două în deplasare (68-58 la Arad și 97-65 la Cluj-Napoca).

CSM Satu Mare a obținut în runda precedentă primul succes stagional în deplasare, 60-57 la Târgoviște. Atunci alb-roșiile au revenit de la -12 la ultima pauză. În cealaltă deplasare de până acum, acestea au cedat cu 74-80 la Brașov. Celelalte două succese au fost acasă cu FCC ICIM Arad (74-59) și Universitatea Cluj (85-65).

Echipa lui Mikes are cel mai bun atac și cea mai bună apărare în cele patru etape de până acum. Alb-verzile au marcat 90,5 puncte/meci și au primit 62,3. CSM Satu Mare are 73,3 puncte înscrise pe partidă și 65,3 primite. Covăsnencele au 46,3 recuperări/meci și 24,8 pase decisive, în timp ce sătmărencele au medii de 40 de recuperări și 16,8 assist-uri. În ceea ce privește procentajele de reușită la aruncări, ACS Sepsi SIC stă mai bine la șuturile din semicerc (54,4% față de 44,6%) și de la linia de fault (71,1% la 68,5%). Sătmărencele au un procentaj mai bun de la distanță, 36,8% față de 34,6%.

Va fi un duel interesant sub panou între Higgins și Denson, jucătoarele cu cele mai bune medii de puncte de la cele două echipe, 19, respectiv 17,7 puncte/meci. Higgins este și cea mai bună recuperatoare de la alb-verzi, cu 12,3 mingi prinse la panou/partidă. Mandache are 6 recuperări/meci pentru alb-roșii. În ceea ce privește assist-urile, Godri-Părău este cea mai bună pasatoare de la gazdele de mâine, cu o medie de 7,3, în timp ce Tavic a oferit 5 pase decisive/meci până acum.

Va fi a 8-a confruntare între cele două echipe în acest an calendaristic, după ce s-au întâlnit în ambele faze ale sezonului regulat, în finala cupei și în cele 4 dispute din finala campionatului. Reamintim că după finala competiției eliminatorii a fost acel memoriu al formației din Satu Mare, cu scăparea de regulament în ceea ce privește numărul de europence folosite în campionat. În stagiunea precedentă Sepsi SIC a avut avantajul că a putut trece pe foaia de joc o stranieră în plus față de celelalte echipe, pentru că evolua în EuroCup. În acest sezon alb-verzile nu mai au acest avantaj.

Au fost 20 de confruntări directe în total, începând din decembrie 2012. Scorul este 18-2 pentru covăsnence. Sătmărencele nu au obținut vreo victorie pe terenul actualei echipe din Sfântu Gheorghe, în 10 confruntări. În finala campionatului din sezonul trecut, scorul a fost 3-1 pentru alb-verzi. Succesul din meciul trei a fost obținut de CSM după cinci ani de la precedentul.

Meciul dintre ACS Sepsi SIC Sfânu Gheorghe și CSM Satu Mare se joacă duminică, de la ora 19, la Sepsi Arena. Partida va fi transmisă în direct de FRB TV aici. Vor arbitra: Sorin Drugău, Lavinia Gheorghe și Răzvan Opriș, supervizați de Alina Moanță.

*foto: Henning Janos

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!