Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC și FCC ICIM Arad reiau sâmbătă seria meciurilor din grupa A după pauza pentru naționale

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.11.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe găzduiește sâmbătă, de la ora 19:00, duelul cu FCC ICIM Arad, din etapa a 7-a a grupei valorice A din Liga Națională de Baschet Feminin. Ambele echipe au avut absențe importante în cursul săptămânii trecute. La deținătoarea titlului ar putea să debuteze nou-venita Ildiko Nagy, care în sezonul trecut a jucat pentru arădence, înainte de scurta aventură în Franța.

Meciul dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și FCC ICIM Arad deschide etapa a 7-a din grupa valorică A. Campioana a avut până acum un parcurs perfect în LNBF cu 6 victorii din 6. Cea mai mică diferență cu care s-a impus în campionat s-a înregistrat în meciul tur de la Arad, când elevele lui Zoran Mikes au câștigat cu 68-58.

În partida din etapa a doua, disputată în 13 octombrie, a fost un joc strâns în prima repriză. Apoi campioana s-a distanțat la 10 lungimi, arădencele s-au apropiat la trei puncte și spre final alb-verzile au ajuns la un avans maxim de 12 puncte. Oaspetele au înscris 24 de puncte după greșelile arădencelor și au dominat la recuperare, cu 14 mingi prinse la panou în plus.

Față de acel meci ambele formații au câte o jucătoare în plus. ACS Sepsi SIC a transferat-o pe Ildiko Nagy, care a jucat în mai multe rânduri pentru galben-albastre, inclusiv în campionatul trecut. A'Lexus Harrison nu a jucat în meciul tur la FCC ICIM Arad pentru că era accidentată, dar a început să intre în partidele următoare. Echipa pregătită de Miljan Medvedj are un bilanț de 2 victorii și 3 înfrângeri în grupa valorică A, cu 7 puncte, dar și un meci în minus, restanța din etapa trecută. Arădencele nu au reușit nicio victorie în deplasare în acest sezon.

În pauza de naționale amândouă echipele au avut multe absențe. La ACS Sepsi SIC au fost 5 jucătoare convocate la naționale: Annemarie Godri-Părău și Ioana Ghizilă la reprezentativa României, Angelika Slamova cu Slovacia, Jovana Pasic cu Muntenegru și Dominique Allen la Marea Britanie. Căpitanul alb-verzilor, Annemarie Godri-Părău, a avut probleme medicale la națională și nu a putut să joace în ultimul meci cu Finlanda. Și Jovana Pasic a fost accidentată și nu a intrat în meciurile din această fereastră de calificări. În perioada 15-18 noiembrie s-au disputat în capitală patru turnee de o zi din cadrul Cupei României 3x3 feminin, 2018-2019. Campioana României a fost reprezentată la acele turnee pe Renata Kovacs, Anca Șipoș, Nora Demeter și Viorela Rus (care vine după o accidentare destul de gravă).

FCC ICIM Arad a avut două jucătoare la echipele reprezentative, Teodora Neagu la „Acvile” și Miljana Dzombeta la Bosnia-Herțegovina. A lipsit în această perioadă și antrenorul Miljan Medvedj, care face parte din staff-ul naționalei României. Formația de pe Mureș le-a avut la turneele de 3x3 pe Adela Mercea, Rita Bartok, Anamaria Ciotir plus Diana Spinean, care nu face parte din lotul echipei pentru LNBF în acest sezon.

Formația pregătită de Zoran Mikes va juca din nou un meci oficial după o pauză de fix 2 săptămâni. Alb-verzile au disputat ultima partidă în 10 noiembrie, câștigată cu 87-70 în deplasare la Târgoviște.  FCC ICIM Arad are trei săptămâni de la ultimul meci pe care l-a jucat, în 2 noiembrie, când s-a impus cu 66-49 acasă cu Universitatea Cluj. Formația de pe Mureș nu a avut sala disponibilă, astfel că meciul din etapa a 6-a, cu CSM Satu Mare, a fost amânat pentru luna viitoare.

Campioana are cel mai bun atac și cea mai bună apărare din grupa valorică A, cu un plus de 169 de puncte. Alb-verzile au o medie de 90,3 puncte înscrise pe meci și au primit 62,2. FCC ICIM Arad are -6 la coșaverajul general, cu 67,4 puncte marcate/partidă și 68,6 primite. ACS Sepsi Sic are o medie de 45,5 recuperări, față de 38,4, iar la pase decisive pe meci este 23,8 față de 13,4. Cele două echipe au o medie apropiată de faulturi, 19,5 și 19,4. Alb-verzile au un procentaj mult mai bun la aruncările libere, 73,8% față de 55,1%. Gazdele meciului de mâine au 56,5% la șuturile din semicerc și 33,9% la cele de afară, în timp ce arădencele au 49,6% la aruncările de două puncte și 24,7% de la distanță.

Kristina Higgins este coșghetera covăsnencelor, cu o medie de 20,5 puncte/meci, fiind și cea mai bună recuperatoare cu 12,8 recuperări/meci. Annemarie Godri-Părău dă cele mai multe assist-uri colegelor sale, 6,7 pe partidă. Cea mai bună marcatoare a arădencelor este Brankica Hadzovic cu 16,6 puncte/meci, fiind și cea mai bună pasatoare cu 4,6 assist-uri pe partidă. Leeza Burdgess recuperează cel mai mult la galben-albastre, 10,4 recuperări/meci.

Va fi a 19-a confruntare directă între cele două echipe, începând din sezonul 2012-2013. Arădencele au 10-8 la total, dar ACS Sepsi SIC are o serie de 5 victorii la rând, din octombrie 2016. Galben-albastrele s-au impus în primele 9 partide disputate cu actuala formație din Sfântu Gheorghe.

Etapa a 7-a din grupa valorică A era programată inițial miercuri, 28 noiembrie, la o săptămână de la ultimul meci al naționalelor. Dar ACS Sepsi SIC are atunci meci în grupa D din EuroCup Women, când va juca cu WBC Enisey în deplasare, după un drum lung la Krasnoyarsk. În condițiile unui program încărcat până la finalul primei faze a campionatului era greu de găsit o dată pentru care să se amâne jocul din etapa a 7-a, astfel că a fost devansat.

Meciul dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și FCC ICIM Arad se dispută sâmbătă, de la ora 19:00, la Sepsi Arena. Vor arbitra Andrada Csender, Amalia Marchiș și Tiberiu Șerbulea, supervizați de Viorel Constantinescu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!