Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC și Universitatea Cluj încheie runda a 9-a din grupa A în LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
08.12.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe primește duminică, de la ora 18:00, vizita ultimei clasate din grupa valorică A, Universitatea Cluj-Napoca. Cele două echipe sunt despărțite de 9 puncte în clasament, cu campioana având 8 victorii din 8, în timp ce clujencele nu au cunoscut gustul succesului în cele 7 meciuri din grupa A.

ACS Sepsi SIC vine după înfrângerea din deplasare cu Mersin BSB, care i-a compromis complet șansele de a trece mai departe în faza eliminatorie din EuroCup. Elevele lui Zoran Mikes au avut parte de o perioadă aglomerată după pauza de naționale, cu timp puțin de antrenament, deplasări în competiția europeană și victorii la diferențe destul de mici în campionat. Cu toate acestea, alb-verzile au reușit să își păstreze cadența și să aibă în continuare victorii pe linie în grupa valorică A din Liga Națională de Baschet Feminin. Universitatea Cluj-Napoca este singura echipă fără succes în prima grupă valorică. Formația pregătită de Carmin Popa are 7 înfrângeri până acum, având tot atâtea puncte.

În ultima etapă din campionat, la finalul săptămânii trecute, ACS Sepsi SIC s-a impus cu 84-71 pe terenul Olimpiei CSU Brașov, iar Universitatea Cluj a cedat cu 54-70 acasă cu CSM Satu Mare, după o primă repriză echilibrată.

Alb-verzile pornesc ca mari favorite în fața clujencelor în partida de duminică, cea care încheie penultima etapă din prima grupă valorică a întrecerii feminine. Acestea au în lot jucătoare mult mai bine cotate și cu mai multă experiență, dar și mai multe straniere.

Covăsnencele au 21-3 în confruntările directe cu Universitatea Cluj-Napoca, începând din sezonul 2012-2013. A fost și finala campionatului în 2017, dar „U” este în acest sezon departe de acea realizare sau de gloria de altădată, cu un lot în care sportivele autohtone au sub 23 de ani.  

Va fi o confruntare între cel mai bun atac și cel mai slab din grupa A. Covăsnencele au cea mai mare medie de puncte în campionat, cu 86,8 puncte înscrise pe meci, dar au și cea mai bună apărare din prima grupă cu 62,8 puncte primite. De partea cealaltă, clujencele au doar 60,7 puncte marcate pe partidă și au primit 77,4. Sepsi are medii mai bune la recuperări (44,9 la 38), pase decisive (23,4 la 11,1), intercepții (10,3 față de 8,7), capace, dar și la șuturile din acțiune. Este o diferență de aproape 15 procente la reușitele de două puncte și de 11 la triple.

Kristina Higgins este cea mai bună marcatoare a campioanei, cu 21,3 puncte pe meci. Pivotul american are medii de double-double, fiind și cea mai bună recuperatoare a covăsnencelor, cu 13,1 recuperări pe meci. Căpitanul Annemarie Godri-Părău a oferit 6,7 pase decisive pe partidă. De partea cealaltă, cele trei straniere sunt lidere la capitolele importante: Arlesia Morse la puncte (17,9), Aleksandra Begenisic la recuperări (8,7) și Rishonda Napier la assist-uri (4,6).

Meciul dintre ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și CS Universitatea Cluj-Napoca se joacă duminică, de la ora 18:00, la Sepsi Arena. Vor arbitra Mihai Săndulache, Lavinia Gheorghe și Alexandru Nicolae, supervizați de Mihai Caraion.

*foto: CROW Security / Szigyártó Szabolcs

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!