Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC și-a definitivat lotul pentru noul sezon competițional

Silviu Isailă

Silviu Isailă
29.06.2017

ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe, este prima echipă care și-a definitivat lotul pentru noul sezon competițional. Campioana României va evolua în EuroCup Women, competiție care va avea la start 40 de echipe de pe întregul continent.

Annemarie Părău, Kilin Tunde, Ancuța Stoenescu, Andreea Huțanu și Tyaunna Marshall au decis să continue alături de formația din Sf. Gheorghe. Despre prelungirea contractelor celor patru românce, puteți citi mai multe aici.

Adrienne Webb a fost prima achiziție a campioanei. Americanca a evoluat în sezonul precedent pentru Olimpia CSU Brașov, în 33 de meciuri reușind medii statistice de 14.4 puncte, 6.1 recuperări și 1.9 pase decisive în 35 de minute petrecute pe parchet. Aceasta a fost aproape de a cuceri trofeul Cupei României alături de echipa de sub Tâmpa.

Al doilea transfer anunțat de ACS Sepsi SIC a fost croata Ruzica Dzankic. În vârstă de 22 de ani, jucătoarea măsoară 179 de cm și evolează pe poziția a 3-a. Sosește în România de la Enisey, având medii de 4 puncte, 1.8 recuperări și 1.6 pase decisive în 17 meciuri. Aceasta a evoluat și într-un meci din EuroCup în sezonul precedent.

Tânăra jucătoare româncă, Kovacs Renata, sosește de la ACS KSE Târgu Secuiesc. În vârstă de 18 ani, măsoară 175 de cm și evolează pe pozițiile 1-2. Conducerea campioanei a reușit transferul jucătoarei românce, Teodora Neagu. Aceasta a evoluat în sezonul precedent la Universitatea Cluj, acolo unde a reușit 1.2 puncte și 1.1 recuperări. Cele două jucătoare vor primi minute în noul sezon, datorită regulii cu o jucătoare U22 în primul sfert al partidei.

Nathalia Fontaine, născută în Suedia, este noua extremă de forță a echipei din Sf. Gheorghe. În sezonul precedent, aceasta a evoluat în Germania la TSV Wasserburg, acolo unde a avut medii statistice de 14.4 puncte, 4.5 recuperări și 1.6 pase decisive. În cele opt partide din EuroCup, Fontaine a reușit 11.3 puncte, 4.9 recuperări și 1.1 pase decisive.

Originară tot din Suedia, Danielle Hamilton-Carter măsoară 190 de cm și evoluează pe poziția patru. În sezonul precedent, a evoluat doar în a doua jumătate, semnând în luna ianuarie a acestui an cu Treofan Baltipaglia din Italia. În cele 9 partide disputate, Danielle a avut 7.3 puncte și 4.7 recuperări.

Lotul a fost completat de Marina Kress, în vârstă de 36 de ani a obținut bronzul la Eurobasket 2007 cu naționala Belarusului. În sezonul 2008-2009 a câștigat EuroCup Women alături de Galatasaray. În sezonul precedent, a evoluat la BK Gorizont Minsk în trei competiții diferite, Liga Baltică, Liga Europei de Est si campionatul Belarusului. În cele 22 de partide de campionat, aceasta a avut medii de 7 puncte, 8.4 recuperări și 2.6 pase decisive.

foto: weradio.ro

29 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ikam :

    româncă?
    Poate cetăţenia ei să fie română, dar după nume - Kovács Renáta (aşa se scrie corect) - e de etnie maghiară.

    cu 6 ani în urmă (29.06.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca hunteru:

      Corect...
      ... și care e totuși ideea comentariului? Trebuia să scrie "jucătoarea româncă de etnie maghiară"?

      cu 6 ani în urmă (30.06.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer:

      SEPSI SIC NOUA CAMPIOANA
      Trebuia sa scrie : secuianca

      cu 6 ani în urmă (08.07.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Oldtimer :

    De fapt
    e foarte probabil sa aiba cetatenia maghiara ceea ce nu vad de ce ar fi o problema... pe foaia de arbitraj va conta ca si jucatorul roman...
    Nu este in situatia unui sportiv naturalizat

    cu 6 ani în urmă (30.06.2017)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      Erata
      ....sa aiba SI cetatenie maghiara....

      cu 6 ani în urmă (30.06.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ikam :

    pentru hunteru
    Trebuia să scrie "jucătoarea româncă de etnie maghiară"? Cel mai corect ar fi fost ,,jucătoarea de etnie maghiară cu cetăţenie română,,. Fiindcă stă în România nu înseamnă automat că este româncă. Eu stau în ţara asta, pentru aici m-am născut, sunt de etnie maghiară, dar cu ambele ceţătenii - română şi maghiară, dar nu sunt român. Clar?

    cu 6 ani în urmă (01.07.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Iar începeți măh? Cui nu-i convine aici e liber să plece, granițele-s libere!

      cu 6 ani în urmă (01.07.2017)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      idiotii
      cat de idioti pot fi unii... si-i manca undeva rau de tot. Pai dupa mintea ta ingusta vad ca ai o problema cu jucatoarele romance. pai considerati-o doar unguroaica. Sau te dai dupa cum iti convine mai bine, nu? hai mars in Ungaria. A, stai, ca ungurii va desconsidera mai rau ca romanii....

      cu 6 ani în urmă (01.07.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca hunteru:

      Clar...
      ...m-ai pus la punct! Nu sunt deloc de acord cu tine, dar nu văd sensul unei discuții în direcția asta. Avem două păreri distincte și diferențe ireconciliabile în gândire.
      Singurul lucru pe care nu-l înteleg la maghiarii ca și tine este următorul (care, apropo, sunt din ce în ce mai puțini - la fel ca și românii indobitociți de naționalsim patriotard): de ce nu renunți la cetățenia română dacă nu te consideri român?

      cu 6 ani în urmă (01.07.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer:

      SEPSI SIC NOUA CAMPIOANA
      Omul poate sa aleaga cetatenia dar nationalitatea o primeste la nastere.Respectati toate nationalitatil !.De ce aveti probleme cu maghiarii ? Cine este vinovat ca s-a nascut roman,maghiar sau turc,rus,tatar....etc. FITI OAMENI !!FITI INTELIGENTI SI CULTI ! ...nu desculti !

      cu 6 ani în urmă (08.07.2017)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea popsiis :

    Roman
    La baschet e clar ca e vorba strict de cetatenie, la baieti kalnichenko si fraseniuk sunt etnici romani din ucraina dar din punctul de vedere al statutului de jucatori sunt naruralizati, in cazul Renatei Kovacs e un lucru similar nu conteaza etnia doar cetatenia, la rolland torok nu s-a mentionat vreodata de etnie maghiara sau la szabolcs santa de etnie secuiasca

    cu 6 ani în urmă (01.07.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      La Sf. Gheorghe e miezu' mai plin, la Cluj sau Mureș nu-s in procent ca acolo!

      cu 6 ani în urmă (01.07.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer:

      SEPSI SIC NOUA CAMPIOANA
      Prost mai esti !

      cu 6 ani în urmă (08.07.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ikam :

    pentru razv-an
    Asta este părerea ta jalnică pe care a însuţit-o mintea ta îngustă.

    cu 6 ani în urmă (02.07.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ikam :

    pentru hunteru
    Pentru aici m-am născut şi e şi ţara mea, chiar daacă asta nu le place unora ca tine. Şi chiar dacă am cetăţenia română asta nu înseamnă automat că sunt şi român. Asta aţi vrea voi, dar am o veste pentru tine - mai sunt şi unii cu o identitate naţională puternică, care nu poate fi asimilat aşa cum ai vrea tu.

    cu 6 ani în urmă (02.07.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca hunteru:

      Ma omule...
      ...în primul rând am zis eu că nu-mi place că trăiești in România? Nu fi lipsit de bun simț, te rog. Nu am spus asta și nici nu aș putea pentru că nu ar fi adevărat. Te rog să nu creezi false probleme/discuții ca să-ți hrănești ura/lupta asta surdă și lipsită de sens care face numai rău.

      Omule, daca aici te-ai născut și este și țara ta înseamnă că automat ești român măi. "Am o veste pentru tine": nu se poate și și, și fată mare și puțin gravidă, și pe cal și în căruță, etc. Concluzie: te-ai născut aici și este și țara ta (total adevărat) => ești cetățean român de etnie [...etnia...].

      Da, ai o identitate culturală distinctă pe care nimeni nu vrea să o asimileze fiindcă ar fi păcat. Diversitatea culturală face lumea asta mult mai interesantă. Tu nu ai cum să ai o identitate "națională" total distinctă de cea română, fiindcă aici te-ai născut și aici trăiești. Cetățenia maghiară pe care o ai e de iure nu de facto, e o grefă pe un corp natural.

      Corpul natural este că tu ești cetățean român de etnie maghiară/secuie. Grefa e că ai dobândit cetățenia unui stat a cărei limbă o cunoști (en is beszelek magyarul, de aszt nem jelenti hogy magyar vagyok) și a cărui cultură ai dobandit-o din afară, artificial nu natural. Cetățenia ta maghiară e o hârtie, etnia ta maghiară e ce e cu adevărat important și e în tine intrinsec, măi omule. E o diferență foarte mare. Doar ca un simplu exemplu din multe: dialectul din secuime e foarte distinct de cel din vestul României și foarte foarte diferit de limba maghiară vorbită in Ungaria. Știi și tu asta.

      Oricum, acesta e fix genul de discuție în care am spus că nu ma bag. Îți promit că dacă răspunzi în aceeași notă ca până acum eu nu mai continui dialogul pentru că ar fi inutil. Nu mai vreau să văd în jurul meu nici Vadimi și nici Tokesi, ură și dezbinare, demagogie goală și manipulare, Erdogani, Orbani, etc. Și asta pe un site unde venim să citim și să discutăm despre baschet...

      cu 6 ani în urmă (02.07.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ikam :

    pentru popsiis
    Pentru tine nu contează, pentru mine da. Etnia nu este egal cu cetăţenia, chiar dacă nu vă place.

    cu 6 ani în urmă (02.07.2017)
    • CSM Târgoviște TBN:

      Etnie
      Ne vorbesti de etnia maghiara de parca nu stiu ce mare etnie e. Ia fa o poza la buletin sa vedem ce scrie acolo, sau ai razuit "Romania" de pe el crezand ca e loz si castigi un sac de cartofi?

      cu 6 ani în urmă (03.07.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer:

      SEPSI SIC NOUA CAMPIOANA
      Prost mai esti!

      cu 6 ani în urmă (08.07.2017)
    • CSM Târgoviște TBN:

      Mongol nou
      Vad ca a aparut alt mongol pe aici. Esti binevenit... macar aici pe site.

      cu 6 ani în urmă (16.07.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer:

      SEPSI SIC campioana!!
      Da a aparut un mongol,dar nu un tigan !!!

      cu 6 ani în urmă (17.07.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe ikam :

    pentru hunteru
    Şi eu revin asupra acestui lucru ultima dată.
    ,,Avem două păreri distincte și diferențe ireconciliabile în gândire.,,
    Asta aşa şi aşa şi va râmăne, pentru că din câte văd pentru tine doar identitatea culturală este identitatea mea şi nu cea naţională. Bun... deci după această logică (daca aici te-ai născut și este și țara ta înseamnă că automat ești român măi) românii care trăiesc în Ungaria, ar trebui să se considre maghiari, cei din Spania spanioli şi aşa mai departe - pentru că nu cred că cei care s-au dus acolo la lucru (sau poate chiar s-au născut acolo) nu au conceput copii acolo pe parcursul anilor.
    ,,Grefa e că ai dobândit cetățenia unui stat a cărei limbă o cunoști și a cărui cultură ai dobandit-o din afară, artificial nu natural. Cetățenia ta maghiară e o hârtie,,. Păi... dac ăpwentru tine este ceva artifiacial ceea ce părinţii ăşi învaţă copilul, atunci aşa să fie pentru tine, pentru mine este ceva natural. În schimb cu hârtia atestatoare ai dreptate.
    ,,Da, ai o identitate culturală distinctă pe care nimeni nu vrea să o asimileze fiindcă ar fi păcat.,, Problema e că până acum exact de partea cealaltă am avut experienţă, chiar dacă nu mă vei crede.

    cu 6 ani în urmă (03.07.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer:

      Prostie
      Mentalitate gresita ! Rog sa participe la forum doar cei care discuta de sport.Lasat politica si istoria in pace... fiecare are dreptul la cetatenie,la nationalitate.Acest lucru nu decide nici legea,nici voi...doar purtatorul ! Omul conteaza si nu limba ei! Fiti multiculturali,umani,educati si cu bun simti! Sa treiascu omul!

      cu 6 ani în urmă (08.07.2017)
    Raspunde
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    salut baietii
    Ar fi cazul sa mai vorbiti si despre baschet!!! Din fericire pentru noi sezonul urmator vom avea din nou cea mai tare echipa cu cei mai tari suporteri,si mai nou cea mai tare arena din tara. Bafta Sepsi Sic !!!

    cu 6 ani în urmă (03.07.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer:

      SEPSI SIC NOUA CAMPIOANA
      Ai dreptate laca ! Sepsi Sic va avea un lot superb,elegant si simpatic! Va avea o arena de invidiat ! Va avea rezultate pe masura,si va castiga noul campionat!Felicitari SEPSI SIC! Pentru noii achizitii: BINE ATI VENIT!Sok sikert!

      cu 6 ani în urmă (08.07.2017)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe megan :

    mâncărime
    iar vă mănâncă ciuda, măi loserilor. mai spălați-vă din când în când.

    cu 6 ani în urmă (03.07.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC NOUA CAMPIOANA
    Kovács Renáta este secuianca...dar conteaza faptul,ca este o sportva tanara,buna si luptatoare.Succes Renáta ! Succes SEPSI SIC!

    cu 6 ani în urmă (08.07.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    Etnia mare
    Da este o etnie foarte mare: au 16 premii NOBEL...acum organizeaza intr-un mod excelent si de invidiat campionatul mondial FINA...au cam de patru ori mai multe succese internationale si de rasunet in sport ca Romania...au o istorie de peste 1000 de ani si 98 de ani...si pot sa continui dar nu are rost !

    cu 6 ani în urmă (15.07.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC campioana!!
    SUCCES SEPSI SIC ! SINTETI CELE MAI BUNE !

    cu 6 ani în urmă (15.07.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!