Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC și-a luat revanșa cu Universitatea Cluj și în campionat

Andreea Vlase

Andreea Vlase
10.03.2018

*foto: CROW Security / Szigyártó Szabolcs

Campioana en-titre a obținut a doua victorie consecutivă în duelurile cu Universitatea Cluj-Napoca, după ce pierdea surprinzător pe terenul vicecampioanei în ultima etapă din prima fază a campionatului. ACS Sepsi SIC s-a impus cu 86-77 la meciul care a încheiat turneul de la Brașov, pe sferturi: 12-15, 29-16, 20-17 și 25-29.

Duelul celor două echipe a încheiat turneul de la Brașov, primul al grupei 1-5. Pentru alb-verzi a fost singurul meci în acest weekend la sala D.P. Colibași, în timp ce clujencele au jucat și vineri seară, pierzând cu un coș în ultima secundă în fața celor de la CSM Satu Mare. Spre deosebire de meciul cu sătmărencele, Dragan Petricevic nu a putut conta pe Irina Părău, plecată la un turneu de U18. Absența pivotului s-a văzut.

ACS Sepsi SIC a făcut diferența cu cele 60 de puncte înscrise din spațiul de trei secunde, față de 34. Fontaine și Mijovic au reușit împreună 45 de puncte, profitând că oamenii mari de la „U” au făcut rapid 4 faulturi.

Zoran Mikes a introdus-o pe nou-venita Mijovic în 5-ul de start, alături de Godri-Părău, Neagu, Marshall și Webb. Kress nu a intrat în lotul de 12, față de formula cu care ACS Sepsi SIC a câștigat Cupa României. Dragan Petricevic a început partida în formula Maxim, Ghizilă, Thompson, Taylor și Kalusic.

Mijovic a deschis scorul, iar Taylor a egalat la 2. Webb, Godri-Părău și Mijovic au dus scorul la 8-2 pentru campioana en-titre, dar Taylor, Maxim și Thompson au dus vicecampioana în avantaj, scor 8-10. Ghizilă și Kalusic au dus run-ul clujencelor la 11 puncte, iar Godri Părău a oprit cele aproape trei minute fără coș ale alb-verzilor. S-a înscris puțin în prima perioadă de joc, care s-a încheiat cu scorul de 12-15. Nici una din cele două echipe nu a marcat de după semicerc, iar Sepsi nu a avut nici o liberă. Clujencele au transformat 5 din 6 aruncări de un punct.

Sepsi SIC a deschis sfertul secund cu o apărare în zonă, dar Ghizilă a scuturat plasa de la distanță și a făcut 12-18. Alb-verzile au început a doua perioadă de joc cu un 5 schimbat total față de cel care a intrat la primul angajament. Clujencele s-au distanțat la zece lungimi, 12-22. Fontaine a marcat primul coș al covăsnencelor în sfertul doi după aproape două minute. Aceeași suedeză a dus scorul la 16-22. Vorpahl  și Webb au marcat pe contraatac, iar Sepsi a păstrat posesia după ce Thompson a faultat-o pe Fontaine la acea fază. Godri-Părău a dus scorul la 20-24, dar a ratat libera suplimentară. Și clujencele au încercat apărarea în zonă, dar Marshall a pătruns și a strâns ecartul la un punct. Mijovic a recuperat ofensiv și le-a readus pe alb-verzi la conducere.

Petricevic cerea time-out după run-ul de 9 al adversarelor. Godri-Părău a dus punctele consecutive ale lui Sepsi la 12, dar Vorpahl a răspuns cu o triplă. Campioana en-titre a marcat rapid, prin Webb, iar Mijovic și Fontaine și-au distanțat echipa la zece lungimi. Mijovic a reușit un capac la Vorpahl la ultima fază a sfertului și scorul la pauza mare a fost 41-31. Alb-verzile s-au distanțat grație celor 22 de puncte înscrise din spațiul de trei secunde în sfertul doi.

Fontaine a marcat prima după revenirea de la vestiare, la o fază în care clujenii au cerut pași la assist. Samburska a răspuns cu o reușită de după semicerc. Universitatea s-a apropiat la 45-40 după liberele transformate de Vorpahl și contra lui Samburska. Kalusic a acumulat a patra greșeală personală și Petricevic a introdus-o în locul său pe Taylor, jucând cu patru jucătoare mici. Samburska a reușit o nouă triplă și a strâns ecartul la 4 lungimi. Fontaine și Webb au dus scorul la 52-43 și a urmat time-out-ul clujean. Godri-Părău, Webb și Fontaine au dus diferența la 15 lungimi.„U” se apăra în zonă, a reușit o intercepție și Vorpahl a înscris cu o aruncare deschisă de după semicerc. Thompson a ajuns și ea la 4 greșeli personale, după un fault ofensiv. Au fost câteva minute cu un ritm alert, cu tranziții rapide după ratări ale ambelor echipe. La ultima pauză scorul a fost 61-48.

 Clujencele au avut două mingi pierdute în debutul sfertului patru, după o apărare agresivă a adversarelor, iar Mijovic și Kilin au scuturat plasa de la distanță pentru 67-48. Kalusic și Mijovic au marcat din apropierea inelului, iar Samburska, de după semicerc, pentru 69-53. Kalusic a strâns ecartul la 12 lungimi și Mikes cerea time-out. Au fost aproape două minute fără coș pentru Sepsi și Universitatea s-a apropiat la 71-63. Mijovic a marcat din apropierea panoului și a oprit seceta din atac pentru alb-verzi. Voica, de după semicerc, și Kalusic au redus diferența la cinci puncte. Stoenescu a răspuns cu o triplă,  Vorpahl, la fel, iar Mijovic a profitat că adversarele de sub coș aveau 4 faulturi și a dus scorul la 78-71. Apărările au cedat mai ușor pe final, iar cele două echipe au marcat din apropierea inelului. S-a încheiat 86-77 și ACS Sepsi SIC a obținut a 16-a victorie în această ediție de campionat.

Nathalie Fontaine a fost coșghetera partidei cu 23 de puncte, fiind aproape de double-double cu 9 recuperări. Carley Mijovic a debutat cu 22 de puncte și 7 recuperări pentru ACS Sepsi SIC. Aproape de double-double a fost și Godri-Părău, cu 11 puncte și 9 pase decisive. Tot 11 puncte au avut Webb și Marshall. Pentru alb-verzi au mai înscris: Stoenescu 3 puncte, Kilin 3 și Hamilton-Carter, 2 puncte.

Aida Kalusic a fost cea mai bună marcatoare de la Universitatea Cluj-Napoca, cu 22 de puncte, la care a adăugat 5 recuperări și 3 pase decisive. Au urmat-o Samburska și Vorpahl cu câte 15 puncte. Pentru „U” au mai înscris: Taylor 6 puncte, Thompson 6 puncte plus 11 recuperări, Voica 5 puncte, Ghizilă 4 și Maxim 4 puncte.

Pentru ACS Sepsi SIC urmează trei partide la turneul de la Alexandria, cu gazdele, Olimpia CSU Brașov și CSM Satu Mare, în perioada 16-18 martie. Universitatea Cluj va juca două meciuri la al doilea turneu, în prima zi cu Olimpia CSU, iar în ultima, cu gazda ACSBT Alexandria.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!