Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe câștigă și a 6-a partidă cu FCC ICIM Arad din acest sezon

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.03.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus și în al 6-lea duel stagional cu FCC ICIM Arad, din etapa a 12-a în Grupa Roșie din LNBF. Campioana a câștigat acasă cu 91-62, pe sferturi: 18-15, 28-12, 19-13, 26-22. Echilibru a fost doar în primul sfert, oaspetele au avut probleme cu faulturile din prima repriză și gazdele s-au distanțat decisiv încă din a doua perioadă de joc.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a început meciul cu Annemarie Godri Părău, Renata Kovacs, Marina Solopova, Kristina Topuzovic și Kristina Higgins. Antrenorul Zoran Mikes nu s-a putut baza pe tânăra Ioana Ghizilă, accidentată la genunchi în meciul de la Arad de acum trei zile, din cupă. FCC ICIM Arad a trecut doar 9 jucătoare pe foaia de joc și le-a avut în formula de start pe Brankica Hadzovic, Marta Fodor, Anamaria Ciotir, Chelsey Lee și Destiny Williams.

Williams a marcat primele două puncte și Topuzovic reușea prima triplă a meciului. Solopova și Godri Părău măreau diferența la cinci lungimi. Oaspetele s-au apropiat în mai multe rânduri la două puncte și Hadzovic a egalat la 15. Solopova și Slamova au marcat de la linia de fault în finalul sfertului și la prima pauză tabela arăta 18-15.

Ecartul s-a păstrat în jur de 6 puncte în primele șase minute ale sfertului secund, dar gazdele au apăsat pe accelerație și arădencele au înscris doar două puncte până la finalul perioadei de joc. Șipoș, Higgins, Solopova și Topuzovic le-au distanțat pe alb-verzi la 46-27 la jumătatea partidei. Repriza a doua a început cu multe ratări, doar Williams marcând 2 puncte în primele trei minute. ACS Sepsi SIC a continuat să se distanțeze în sfertul trei, iar la ultima pauză conducea cu 65-40. În sfertul patru s-a marcat cel mai mult, iar diferența maximă a fost de 31 de puncte. Scorul final a fost 91-62 și deținătoarea titlului obține a 18-a victorie în această ediție de campionat, în timp ce pentru arădence a fost a 13-a înfrângere.

Gazdele au fost din nou mai bune la șuturile de la distanță (9 triple față de 2), dar și din semicerc (25 de reușite față de 21). Ambele echipe au transformat câte 14 libere. Alb-verzile au stat mai bine și la recuperare (43-32). Banca lui Sepsi a contribuit cu 48 de puncte față de 11.

Destiny Williams a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte, fiind în double-double pentru oaspete cu 15 recuperări. De la FCC ICIM Arad au mai înscris: Lee 13 puncte (5 recuperări), Fodor 9 puncte, Mercea 5, Dzombeta 4 puncte (6 assist-uri), Hadzovic 4 puncte, Ardelean 2 și Ciotir 1.

Anca Șipoș a fost cea mai bună marcatoare a campioanei cu 22 de puncte (3x3), iar Kristina Higgins a încheiat în double-double cu 10 puncte și 10 recuperări. Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au mai înscris: Whitted 14 puncte, Solopova 11 puncte (8 recuperări, 6 assist-uri), Topuzovic 10 puncte (7 recuperări), Slamova 10 puncte (6 pase decisive), Godri Părău 6 puncte (5 assist-uri), Kovacs 6 puncte și Demeter 2.

Campioana are marți o restanță din etapa a 11-a la Târgoviște, iar în 16 martie va juca tot în deplasare, la Brașov. Alb-verzile vor încheia sezonul regulat cu un duel acasă cu CSM Satu Mare, în etapa din 23 martie. Pentru FCC ICIM Arad urmează două meciuri acasă, cu CSM Satu Mare (în 16 martie) și Phoenix Știința Constanța.

*foto: Miska Brigitta

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Cea mai dura echipa a campionatului,nu rezista decat un singur sfert pe teren.In partida din cupa,au scos din echipa campioana pe Ghizila,dar in toate partidele din acest an,au jucat foarte dur.Ar trebui sa pune un accent mai mare pe joc si nu pe duritati si fente fizice ! Singura jucatoare de stofa nobila este Hadzovic.Cu o randunica faci primavara!Felicitari SEPSI SIC !!

    cu 5 ani în urmă (10.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!