Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe câștigă a 4-a oară cu Olimpia CSU Brașov în acest sezon

Andreea Vlase

Andreea Vlase
16.03.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe câștigă din nou sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Feminin după victoria din penultima etapă. Partida dintre Olimpia CSU Brașov și campioană s-a încheiat cu scorul de 53-91, pe sferturi: 11-23, 9-16, 10-28, 23-24. Alb-verzile au dominat meciul de pe terenul formației de pe locul 3 și au avut un avans maxim de 41 de puncte.  

Olimpia CSU Brașov a început partida cu Alina Podar, Romina Filip, Biljana Pesovic, Brandi Wingate și Carla Bartee. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe le-a avut în formula de start pe Annemarie Godri Părău, Renata Kovacs, Marina Solopova, Peyton Whitted și Kristina Higgins. La oaspete a revenit în teren Jovana Pasic, la primul meci după accidentarea la umăr din finalul lunii noiembrie, dar Zoran Mikes nu o poate folosi în continuare pe Ioana Ghizilă.

Bartee a marcat primele două puncte de la linia de fault, fiind singura dată când gazdele au condus. Solopova, Kovacs și Higgins le-au dus pe oaspete la conducere, 2-7. Campioana a continuat să se distanțeze și la prima pauză conducea cu 11-23. Ecartul s-a mărit și în sfertul secund și la pauza mare scorul a fost 20-39. Campioana a pus alte 18 puncte la diferență în sfertul trei și la ultima pauză tabela arăta 30-67. Ultima perioadă de joc a fost cea mai echilibrată, adjudecată de oaspete cu un punct. Scorul final a fost 53-91 și ACS Sepsi SIC obține a 20-a victorie în acest campionat, în timp ce pentru brașovence e a 12-a înfrângere.

Gazdele și-au asigurat locul 3 la finalul sezonului regulat după victoria de etapa trecută și nu mai conta rezultatul cu campioana. Alb-verzile aveau o luptă la distanță cu CSM Satu Mare, cu care vor juca în ultima etapă. Vicecampioana a pierdut surprinzător astăzi la formația de pe locul 5, FCC ICIM Arad. După aceste rezultate, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și-a asigurat prima poziție înainte de play-off, indiferent de rezultatul din ultima etapă.

Angelika Slamova a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte pentru campioană, iar Kristina Higgins a încheiat în double-double cu 17 puncte și 13 recuperări. Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Solopova 17 puncte, Godri Părău 14 puncte (7 recuperări, 5 assist-uri), Pasic 6 puncte (6 recuperări), Demeter 5 puncte, Whitted 4 puncte (5 recuperări), Kovacs 3, Nagy 2 și Șipoș 2 puncte (5 recuperări).

Carla Bartee a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 13 puncte, plus 9 recuperări. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Pesovic 10 puncte (6 recuperări), Wingate 8 puncte (5 recuperări), Podar 7 puncte, Filip 7 puncte (6 recuperări), Prlja 5 puncte, Al Ash Hab 2 și Tanacan 1 punct.

Cele două echipe se vor întâlni din nou peste două săptămâni, în semifinala Cupei României, la Sfântu Gheorghe. Pentru Olimpia CSU Brașov partida de astăzi a fost ultima din sezonul regulat, fiind echipa care stă în ultima etapă. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe mai are un meci din această fază a campionatului, acasă cu CSM Satu Mare, la finalul săptămânii viitoare.

*foto: Miska Brigitta

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !!
    FELICITARI FETELOR !!!

    cu 5 ani în urmă (17.03.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!