Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, campioana LNBF pentru al 4-lea an la rând

Andreea Vlase

Andreea Vlase
21.05.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, campioana LNBF pentru al 4-lea an la rând

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a câștigat Liga Națională de Baschet Feminin pentru a 4-a oară la rând, după ce s-a impus în meciul decisiv acasă cu 59-56, pe sferturi: 15-11, 10-15, 12-15, 22-15. Sepsi a condus la început, sătmărencele au trecut în față și au dominat în prima parte a reprizei secunde, când gazdele nu au găsit drumul spre coș. Oaspetele au avut un avans maxim de 11 puncte, dar au avut și ele câteva minute fără coș și alb-verzile au revenit în final, profitând că adversarele erau în penalizare, și s-au impus.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe le-a avut în primul 5 pe Annemarie Godri Părău, Jovana Pasic, Marina Solopova, Nora Demeter și Kristina Higgins. CSM Satu Mare a început partida cu Promise Amukamara, Anamaria Kadar, Andra Mandache, Andreea Huțanu și Brittany Denson. Din nou sătmărencele au folosit pe poziția 3 o jucătoare care poate juca și pe 4, în absența lui Dlesha Lloyd. Peyton Whitted a fost nou straniera lui Sepsi rămasă în afara foii de joc și la meciul 5, pentru că alb-verzile au una în plus față de limita pentru meci.

Jocul a început cu multe ratări și greșeli de ambele părți. Pasic a deschis scorul spre finalul minutului trei și Huțanu a egalat, ambele aruncări fiind la limita între două și trei puncte, după ce cele două au călcat semicercul. Solopova și Godri Părău au reușit primele triple ale partidei pentru 8-2. Huțanu a înscris de lângă panou pentru 8-4, scorul înregistrat la jumătatea sfertului unu.

Maikel Lopez a făcut prima schimbare, cu Tavic coordonator în locul lui Amukamara. Godri Părău a făcut 10-4 și gazdele au trecut la o apărare în zonă 2-3. La oaspete a intrat și Olah (Orosz), jucătoarea care a făcut diferența în meciul trei. Oaspetele au schimbat într-o formulă cu trei jucătoare mici, iar Denson și-a apropiat echipa la patru lungimi. Pasic a scuturat plasa de la distanță, Kadar a răspuns cu prima triplă a sătmărencelor și Mandache a redus ecartul la două puncte, iar Godri Părău a dus scorul la 15-11. Mikes a făcut primele schimbări în ultimul minut al sfertului, trimițându-le în teren pe Kovacs și Topuzovic. Sepsi a comis abatere de 24 de secunde. S-a ratat mult în finalul perioadei de joc și la prima pauză tabela arăta 15-11.

Higgins a marcat primele două puncte din sfertul secund după o recuperare ofensivă și Denson a dus scorul la 17-13. Tavic a ajuns la 3 greșeli personale debutul sfertului doi și Amukamara a revenit în teren. Olah a transformat trei libere și la gazde își făceau apariția în teren Slamova și Șipoș. Topuzovic a înscris din semicerc și Denson a egalat la 19 cu o reușită de afară. Olah a dus pentru prima dată pe CSM Satu Mare la conducere, cu o triplă, scor 19-22. Au fost din nou destule ratări din poziții bune, iar Slamova, Denson și Kadar au dus scorul la 21-26 în minutul 17. La gazde reveneau în teren Godri Părău și Higgins și era rândul alb-verzilor să joace pe poziția 3 cu o jucătoare care poate evolua și pe 4. Slamova a înscris de la distanță, Godri Părău a transformat o liberă din două și a srâns ecartul la un punct, iar Solopova și Huțanu reveneau în teren. Ambele echipe au avut atacuri duse aproape de expirarea timpului în acest sfert, Sepsi având și o abatere de 24 de secunde în ultimul minut al sfertului. S-a jucat precipitat în finalul reprizei, cu multe ratări, iar la pauza mare scorul a fost 25-26.

Ambele echipe aveau câte 10 reușite din acțiune din 31 de încercări la capătul primei reprize. Sepsi a înscris de 6 ori din semicerc și de 4 ori de la distanță, în timp ce vizitatoarele aveau 7 coșuri de două puncte și 3 triple. Sătmărencele au transformat toate cele 3 libere pe care le-au avut și gazdele una din două. Alb-verzile au stat mai bine la recuperare, cu 23 de mingi prinse la panou față de 17.

Sepsi a continuat să se apere în zonă în debutul reprizei secunde. Denson a marcat prima, din spatele semicercului, iar Amukamara și-a folosit viteza și a dus scorul la 25-33. Mikes cerea time-out după ce echipa sa nu a găsit drumul spre coș într-un minut și jumătate în sfertul trei. CSM a trecut la apărarea în zonă (alternată cu cea om la om) și alb-verzile aveau în continuare probleme să găsească drumul spre coș. A fost rândul oaspetelor să aibă o abatere de 24 de secunde, după care Olah a reușit un 3 points-play și a dus scorul la 25-36. Slamova a înscris primul coș al covăsnencelor în repriza a doua după mai mult de patru minute, din spatele semicercului, dar Olah a răspuns imediat cu o triplă pentru 28-39.

Ambele echipe aveau în teren formule cu trei jucătoare mari și gazdele continuau să nu își găsească ritmul în ofensivă. Și sătmărencele au avut mai multe atacuri la rând în care nu au înscris. Amukamara a ratat pe contră singură cu coșul și Slamova a scuturat plasa de la distanță pentru 31-39. A fost rândul oaspetelor să ceară time-out. Higgins a strâns diferența la șase lungimi cu o reușită de la semidistanță pe final de atac, urma un turnover de 24 de secunde în dreptul oaspetelor și Topuzovic ducea scorul la 35-39. Sătmărencele au avut mai mult de patru minute fără coș în a doua parte a sfertului trei, oprite de Mandache, iar Higgins și-a apropiat echipa la patru puncte înaintea ultimului sfert, 37-41.

Tavic a făcut două faulturi în debutul sfertului patru și a încheiat meciul mai repede cu 5 greșeli personale. Amukamara a marcat primele două puncte ale perioadei de joc, iar Higgins transforma două libere pentru gazde pentru 39-43. Slamova i-a furat mingea lui Amukamara și nigerianca a fost sancționată cu antisportiv. Slamova a transformat o liberă din două și Sepsi nu a profitat de posesia suplimentară, având din nou turnover de 24 de secunde. Au urmat greșeli ale ambelor echipe, cu faze încâlcite și oaspetele intrau în penalizare în minutul patru al sfertului. Reveneau și sătmărencele la o formulă cu trei jucătoare mici, după introducerea lui Uiuiu, iar Slamova a ratat două libere și a fost înlocuită.  

Oaspetele au avut câteva capace în acest sfert, iar Mandache a mărit ecartul la șase lungimi cu o reușită din afara semicercului pe final de atac. Solopova a transformat două libere și Olah a dus scorul la 42-48 la jumătatea perioadei de joc, după un 1 la 1 sub panou. Solopova a pus din nou două puncte de la linia de fault, iar Olah a răspuns cu o reușită de afară. Higgins și Mandache au înscris pe final de atac, Sepsi se apropia la 50-53 prin liberele transformate de Higgins și Demeter, dar Denson a dublat diferența cu o reușită de la distanță. Demeter a strâns ecartul la două puncte, dar a ratat libera suplimentară. Amukamara a ratat din apropierea panoului și Godri Părău a reușit coș cu fault și a readus formația gazdă la conducere, 57-56 cu 23 de secunde rămase din joc.

Lopez a cerut timp de odihnă, dar echipa sa nu a reușit să arunce după ce a pierdut mingea. Sepsi a ținut posesia și Topuzovic a fost faultată cu două secunde înainte de final și a transformat ambele libere. Amukamara n-a reușit să înscrie la ultima fază, după time-out, iar scorul final a fost 59-56 pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Formația din Covasna și-au trecut în cont al 4-lea titlu la rând, deși a schimbat aproape tot lotul în vară.

Andrea Olah (Orosz) a fost coșghetera partidei cu 17 puncte (3x3), iar Brittany Denson a fost în double-double pentru învinse cu 15 puncte și 11 recuperări. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Mandache 9 puncte (7 recuperări), Amukamara 6 puncte (7 assist-uri), Kadar 5 puncte și Huțanu 4.

Cele mai bune marcatoare de la învingătoare au reușit câte 12 puncte, Kristina Higgins (plus 9 recuperări) și Angelika Slamova (3x3). Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au mai înscris: Godri Părău 11 puncte (5 assist-uri), Solopova 7 puncte (6 recuperări), Demeter 6 puncte (8 recuperări), Topuzovic 6 puncte (5 recuperări) și Pasic 5 puncte.

*foto: Miska Brigitta / Sepsi-SIC facebook

11 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    ...
    Ce arbitraj infect! Ciulin trece de la caviarul asehotilor la kurtos-kalacs și gulaș! Rușine!

    cu 4 ani în urmă (21.05.2019) Raspunde
  • Heidy :

    Inca o HOTIE marca........
    Felicitari conducerii lui Sepsi pentru buna organizare a acestei finale,stiu ca imi voi lua o gramada de critici din partea suporterilor lui Sepsi DAR cum sunt o persoana NEUTRA sper sa nu sariti pe mine😁 SEPSI nu a castigat pe merit acest meci.Din nou sub privirile presedintelui federatiei mari actori ARBITRI au decis finala.Poate Federatia ar trebui la inceputul sezonului sa anunte deja clasamentul FINAL Nu de alta dar asa fetele isi vor face si ele programul de vacanta😁😁😁.Rusine rusine domnilor conducatori ai baschetului feminin ( presedinti,antrenori si bineinteles Federatia)

    cu 4 ani în urmă (21.05.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gyurekjr:

      Heidy
      Hai sa nu scoateti iar cardul cu arbitrii, il stim si noi pe Ciulin de mult, dar acum, in acest meci in afara de o greseala, compensata ulterior nu a fost problema de nici un fel cu arbitrajul. A castigat pe merit echipa, care a gestionat mai bine resursele, nervii si presiunea.

      cu 4 ani în urmă (22.05.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Attila :

    Heidi-HeiDa
    Doar comentarii pe degeaba fara nici un subiect.
    Masa a acordat 24sec timp de atac ptr Satu Mare la o repunere din lateral,Tavici a tras de tricou aparatoarea la primul contact(fault antisportiv neacordat),puncte de la Mandache(3p) de 2 ori cu 0,2sec inainte de expirarea timpului de atac,sunt mai multe momente in care arbitrii au decis finala mai ales ca s-au opus cosului in P3 la scorul 28-39 cand singura cu cosul Amukamara a ratat si la urmatoarea faza Slamova(ceea care a jucat excelent)a marcat de 3p.AICI S-A DECIS,in loc de 13p diferenta s-a facut de 8p ceea ce s-a si recuperat.Hai sa nu fiti penibili arbitrajul nu a influentat deloc acest joc.SM a avut mai multe cosuri norocoase si asta i-a tinut in joc,dar echipa mai buna a castigat.Si SM a jucat una dintre cele mai bune paritde cu Olah SINGURA de pe banca care a marcat...

    cu 4 ani în urmă (21.05.2019) Raspunde
  • Heidy :

    Atilo,Atilo😁😁😁
    Nu vreau sa fiu penibila😁 dar tu te rog nu fii asa inocent 😁😁 sa-i dai dreptate lui Mister Ciulin & Company😁😁😁 te inteleg😁😁😁😁 Faptul este consumat DAR ceea ce s-a intamplat lui Satu Mare in Finala Cupei Romaniei si in acest meci se poate intampla lui Sepsi data viitoare😁😁😁 si sa vad cum vei reactiona.Scuza-ma draga Atilo dar prin comentariu tau mai sus nu poti sa-mi schimbi punctul de vedere.....chiar stau foarte bine cu vederea,Tv la care am vazut meciul are diagonala de 165 cm😁😁 si nu pot zice ca sunt simpatizanta sau vre-o suportera a unei echipe😁 In primul meci al finalei chiar am FELICITAT echipa Sepsi si arbitrajul DAR acum nu pot fi de acord cu ceea ce sa intamplat pe teren.Iti doresc o seara faina🤗🤗🤗

    cu 4 ani în urmă (21.05.2019) Raspunde
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    .....
    Ce comentarii .... Doamne fereste- ne de Astia!!!!!!

    cu 4 ani în urmă (21.05.2019) Raspunde
  • amygos :

    Victorie pe final!
    Satu Mare s-a speriat ca ar putea castiga campionatul,iar SEPSI(care a facut un meci slab)a stiut cand sa apese pedala de acceleratie!
    SEPSI a castigat campionatul schimband aproape toata echipa in vara,CSM trebuia sa-l schimbe doar pe Florin Muresan!
    Campionatul de baschet feminin e unul extrem de slab,deci e irelevant pentru oricine castiga titlul.
    Satu Mare a fost la 23 de secunde de trofeu,urmatoarea ocazie peste douazeci de ani!...

    cu 4 ani în urmă (21.05.2019) Raspunde
  • BC CSU Sibiu JCN :

    Incredibil
    Nu poti spune ca a fost o greseala pentru ca a fluierat Ciulin. Absolut nimic si el da cos + fault, mai pe scurt le-a bagat titlul in buzunar.

    1:35:30
    https://www.youtube.com/watch?v=ELLGEykqTow

    cu 4 ani în urmă (23.05.2019)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      ....
      Voi astia ,,nimenii,, comentati. Interesant ca conducerea si jucatorii CSM au considerat arbitrajul corect.

      cu 4 ani în urmă (24.05.2019)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA
    Explicatii fara nici un sens si fara nici o baza logica.SEPSI SIC a castigat atat cupa cat si campionatul fara nici un ajutor de la nimeni...am fost mai buni decat adversarele,nu in acest campionat,ci de 5 ani consecutiv, si atat.Satmarenii in loc sa faca o echipa competitiva, cauta mereu nod in papura,loc la masa verde+reclamatii si scuze pentru ineficienta.Muresan a demonstrat si in acest an ca nu este un om care imbratiseaza sportivitatea.Ce se facem,au bani multi,atat pentru penalizari cat si antrenor dat afara fara nici un temei legal.Daca ati fi lasat sa lucreze in continuare pe Arajuo,acum ati avea macar un trofeu.Asa va batut dumnezeul .Fiti cinstiti si corecti !

    cu 4 ani în urmă (24.05.2019)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer:

      SEPSI SIC CAMPIOANA
      ADIO SI LOPEZ !Ce se alege la Satu Mare nu se stie,dar pacat de Denson,ea fiind singura valoare a satmarencelor.Are locul la SEPSI SIC !

      cu 4 ani în urmă (12.06.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!