Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC a făcut scor cu CSU Alba Iulia în primul meci al seriei de play-off

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.03.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și-a respectat statutul de mare favorită și s-a impus clar în duelul cu formația care a încheiat sezonul regulat pe locul 8, CSU Alba Iulia. Gazdele s-au impus cu 96-44, pe sferturi: 22-20, 29-2, 25-7 și 20-15.

Oaspetele au condus în primele minute, cu patru puncte, dar formația din Covasna a trecut la controlul partidei în sfertul secund, când a primit doar 2 puncte de la o echipă cu multe probleme. Diferența maximă a fost de 55 de puncte pentru elevele lui Zoran Mikes, spre finalul sfertului patru.

ACS Sepsi SIC a început partida în formula Godri-Părău, Neagu, Marshall, Webb și Mijovic. CSU Alba Iulia le-a avut în 5-ul de start pe Fodor, Fleșer, Fleming, January și Arsenic. Manuel Rodriguez nu a putut conta pe Morrissette, jucătoarea cu cea mai mare medie de puncte din formația sa. Marshall și Webb au marcat primele patru puncte, iar primul coș al oaspetelor a venit în minutul trei, de la Fleming. Crăciun, January și Fodor au dus formația vizitatoare în avantaj la intrarea în a doua parte a sfertului, scor 7-11. Până spre finalul perioadei de joc, CSU a condus în mai multe rânduri la trei lungimi, iar gazdele s-au apropiat la un punct. Mijovic a egalat și a dus campioana din nou în avantaj, iar Webb a mărit ecartul la patru puncte, după o intercepție a lui Neagu. Fleming a stabilit scorul la prima pauză, 22-20.

A urmat un sfert dezastruos pentru alb-albastre în faza ofensivă, când au marcat doar 2 puncte, prin January, după aproape două minute și jumătate. Gazdele au început a doua perioadă de joc cu 8 puncte la rând, iar după unicul coș al vizitatoarelor, au încheiat sfertul secund cu un run de 21 de puncte. scorul la jumătatea partidei a fost 51-22. Sfertul trei a continuat după aceleași coordonate, cu CSU Alba Iulia având probleme să găsească drumul spre coș, în timp ce elevele lui Zoran Mikes au continuat să se distanțeze. La ultima pauză tabela de la Sepsi Arena arăta 76-29. Diferența maximă a fost atinsă când mai erau trei minute rămase din joc, la 94-39. S-a încheiat 96-44 și ACS Sepsi SIC și-a continuat seria de victorii categorice, începută la Alexandria cu următoarele două clasate.

Adrienne Webb a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte, fiind în double-double cu 10 recuperări. În double-double a încheiat și căpitanul gazdelor, Annemarie Godri-Părău, cu 12 puncte și 10 asisst-uri. Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Marshall 12 puncte, Fontaine 11, Hamilton-Carter 10, Mijovic 9, Dzankic 8, Stoenescu 7 și Kilin 3 puncte.

Jessica January a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete, fiind aproape de double-double cu 16 puncte și 9 recuperări. Pentru CSU Alba Iulia au mai înscris: Fleming 10 puncte, Arsenic 7, Fodor 4, Fleșer 2, Crăciun 2, Cutaș 2 și Ignat 1 punct.

Al doilea meci al seriei este programat marți, 27 martie, de la ora 12, la Alba Iulia.

 Balázs Gyurkó-Henning / Powered by Crow Security

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!