Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC a transferat o fostă campioană europeană

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.02.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a ajuns la un acord cu Kristina Topuzovic. Sârboaica de 24 de ani a fost campioană europeană în 2015, cu naționala Serbiei. Extrema a jucat în prima parte a sezonului la Steaua Roșie Belgrad și are în palmares și Liga Adriatică.

Transferul extremei la campioana României a fost anunțat de agenția care o impresariază, pe instagram.

Kristina Topuzovic are 1,83 m înălțime și 24 de ani. Extrema și-a început cariera în Serbia, la Sabac, iar în perioada 2010-2016 a evoluat pentru Radivoj Korac. Au urmat două sezoane la Buducnost Volcano, în Muntenegru, în aprilie 2017 având o accidentare la genunchi. În prima parte a acestui sezon a jucat la Steaua Roșie Belgrad. Sârboaica are în palmares campionatul și cupa din țara natală, campionatul din Muntenegru, dar și Liga Adriatică, în 2014 și 2018.

În sezonul precedent a avut o contribuție importantă pentru Buducnost în finala Ligii Adriatice, cu 15 puncte, 9 recuperări și 5 pase decisive în 33 de minute. Formația din Muntenegru s-a impus cu 71-68 în duelul cu Celje. În această ediție a campionatului sârb, Topuzovic a intrat în zece partide, cu medii de 8,1 puncte, 5,4 recuperări, 2 pase decisive, 1,5 intercepții și 2,4 mingi pierdute în 20.3 minute. Noua achiziție a campioanei României a bifat și 6 meciuri în Liga Adriatică în acest sezon, cu medii de 7,5 puncte, 5,8 recuperări și 2,2 pase decisive în 22.2 minute.

Cel mai important titlu din palmaresul Kristinei Topuzovic este cel european din 2015. Extrema a fost atunci cea mai tânără jucătoare din lotul pregătit de Marina Maljkovic, având 20 de ani. A jucat în 7 meciuri de la turneul final găzduit de România și Ungaria. A avut medii de 1,9 puncte și o recuperare în 9.4 minute pe meci. Extrema a mai evoluat pentru naționala Serbiei în calificările pentru europeanul din 2017. În 3 meciuri a avut medii de 4 puncte, 1,3 recuperări și 0,7 pase decisive în 7.5 minute. Topuzovic a fost convocată și la acțiunile naționalei vecine din ultima perioadă, când nu a avut meciuri oficiale pentru că găzduiește europeanul din acest an și a fost calificată automat.

Topuzovic este a treia jucătoare care va evolua în Liga Națională din echipa care câștiga competiția continentală a senioarelor în 2015. Sasa Cadjo a jucat la CSU Alba Iulia în sezonul 2013-2014, iar Dajana Butulija a evoluat la Universitata Cluj în stagiunea 2016-2017.

Extrema este a doua jucătoare transferată de ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe în timpul acestui sezon. Campioana României a mai luat-o în luna noiembrie pe Ildiko Nagy. Reamintim că echipele din LNBF pot efectua 6 transferuri după încheierea perioadei de transfer care precede startul campionatului și până în 28 februarie.  

*foto: novosti.rs

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!