Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC ajunge la 15 victorii consecutive în LNBF

Andreea Vlase

Andreea Vlase
26.01.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a bifat al 15-lea succes la rând în această ediție de campionat, 87-58 acasă cu Olimpia CSU Brașov, pe sferturi: 23-17, 16-16, 24-12, 24-13. Gazdele au fost în față în mare parte din meci, iar brașovencele au condus o singură dată, cu un punct. Acestea au egalat în sfertul secund, dar nu au mai găsit drumul spre coș minute bune și Sepsi s-a distanțat. Podar a ieșit în startul reprizei secunde cu două antisportive și oaspetele au avut și mai mari probleme în atac. Higgins a fost din nou în double-double contra echipei la care a debutat în LNBF.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe le-a avut în primul 5 pe Annemarie Godri-Părău, Ioana Ghizilă, Marina Solopova, Peyton Whitted și Kristina Higgins. Olimpia CSU Brașov a început meciul cu Alina Podar, Biljana Pesovic, Flavia Ferenczi, Amira Al Ash Hab și Kristina Arsenic. La gazde a revenit Angelika Slamova, care a fost menajată în precedenta partidă. Formația oaspete nu a putut conta nici la acest meci pe coșghetera Carla Bartee și pe Romina Filip.

Higgins a marcat primele două puncte ale partidei, iar Al Ash Hab și Arsenic le-au dus pe oaspete la conducere, cu 2-3. Godri-Părău a reușit prima triplă și Pesovic a egalat la 5. Higgins a înscris patru puncte la rând pentru gazde și Pesovic bifa prima aruncare de la distanță a oaspetelor, pentru 11-10. Au urmat două minute fără punct pentru brașovence, Godri-Părău a scuturat plasa de la distanță și Whitted a dus ecartul la 6. Diferența s-a menținut între 7 și 4 puncte până la finalul perioadei de joc, iar la prima pauză scorul era 23-17.

Ghizilă marca primele două puncte ale sfertului secund, după o intercepție a Slamovei, și au urmat două minute fără coș pentru campioană. Nici brașovencele nu au fost mai inspirate în acest timp, în care au marcat trei puncte. Alb-verzile s-au dus la 9 puncte avans la jumătatea perioadei de joc. Brașovencele au egalat la 33 în minutul 18, după șase puncte consecutive ale lui Ferenczi și două înscrise de Podar. Alb-albastrele nu au mai marcat în ultimele două minute ale sfertului și Sepsi a intrat în avantaj la vestiare, scor 39-33.

Elevele lui Zoran Mikes au început mai bine repriza a doua. Whitted, Ghizilă (de la distanță) și Higgins au dus campioana la 13 puncte în față. Dan Calancea o pierdea pe Alina Podar în minutul 22, după ce a fost sancționată cu al doilea antisportiv și termina meciul mai devreme. Al Ash Hab înscria primele puncte ale oaspetelor în sfertul trei, dar acestea nu au găsit soluții în atac și au marcat doar patru puncte în mai mult de șapte minute din perioada de joc. Higgins, Slamova și Godri-Părău le-au dus pe covăsnence la 20 de puncte în față, 57-37 în minutul 27. Alb-albastrele s-au apropiat la 16 puncte și Whitted marca ultimul coș al sfertului, pentru 63-45 la ultima pauză.

Ferenczi și Pesovic și-au apropiat echipa la 14 puncte în startul sfertului patru, dar Mîrne-Nagy a răspuns cu 5 puncte la rând. Sepsi a continuat să se distanțeze și a încheiat partida cu un run de 7, prin care s-a desprins la ecartul maxim de 29 de puncte la final. Campioana s-a impus cu 87-58 și a reușit a 15-a victorie la rând în această ediție a LNBF. A fost al 13-lea succes oficial consecutiv în duelurile cu formația de sub Tâmpa. Pentru brașovence a fost a 9-a înfrângere în campionat.

Gazdele au făcut diferența din spațiul de trei secunde, cu 52 de puncte față de 30. Alb-verzile au înscris 29 de coșuri din interiorul semicercului, au scuturat de 6 ori plasa de la distanță și au transformat 11 libere. Alb-albastrele au încheiat partida cu 18 reușite de la semidistanță, 3 de afară și 13 de la linia de fault. Absența lui Bartee din tabăra oaspetelor s-a văzut la recuperare, unde covăsnencele au dominat, cu 45-28. 20 de puncte a înscris liderul pe contraatac, față de 6.

Kristina Higgins a fost coșghetera partidei cu 23 de puncte, pivotul campioanei bifând un nou double-double, cu 14 recuperări. Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Godri-Părău 20 de puncte (5 pase decisive), Whitted 16 puncte (7 recuperări), Ghizilă 12 puncte (7 recuperări), Slamova 9 puncte (6 assist-uri), Mîrne-Nagy 5 puncte și Solopova 2.

Flavia Ferenczi a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 15 puncte, jucând toate cele 40 de minute. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Pesovic 13 puncte (6 recuperări), Arsenic 11 puncte (8 recuperări), Al Ash Hab 10 puncte (9 recuperări), Podar 7 puncte (6 pase decisive) și Szmutku 2 puncte.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe încheie turul Grupei Roșii pe terenul vicecampioanei. Partida de la Satu Mare este programată în 2 februarie. Formația de sub Tâmpa stă în următoarea etapă, astfel că va avea o mică pauză. Brașovencele joacă în 6 februarie acasă cu Universitatea Cluj-Napoca, în runda care deschide returul primei grupe valorice din faza a doua a sezonului regulat.

*foto: Miska Brigitta / Sepsi-SIC facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!