Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC ajunge la 8 succese în campionat după un început mai slab la Brașov

Andreea Vlase

Andreea Vlase
02.12.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe și-a continuat parcursul perfect în campionat, între două meciuri din EuroCup. Partida dintre Olimpia CSU Brașov și deținătoara titlului s-a încheiat cu scorul de 71-84, pe sferturi: 25-13, 9-26, 18-25, 19-20. Ambele formații au avut absențe importante.

Olimpia CSU Brașov venea după eșecul categoric de la CSM Satu Mare, unde a jucat cu doar șase jucătoare. La fel ca și la acel meci, Alina Podar a fost accidentată, iar Kristina Arsenic are probleme cu viza. ACS Sepsi SIC a disputat miercuri un meci la Krasnoyarsk și a avut parte de o deplasare lungă și obositoare. Jovana Pasic s-a accidentat destul de grav la meciul din Rusia și a fost indisponibilă.

Dan Calancea le-a trimis în 5-ul de start al Olimpiei CSU Brașov pe Flavia Ferenczi, Romina Filip, Biljana Pesovic, Carla Bartee și Amira Al Ash Hab. Zoran Mikes a început partida cu Annemarie Godri Părău, Ioana Ghizilă, Kristina Higgins, Angelika Slamova și Peyton Whitted. Pesovic a înscris primele patru puncte ale partidei. Alb-verzile au avut nevoie de două minute pentru a modifica tabela, iar Godri Părău și Ghizilă au egalat la 4, profitând că și gazdele au avut 2 minute fără coș. A urmat un run de 9 puncte pentru gazde, Filip reușind prima triplă a partidei, iar scorul era 13-4 în minutul 5. Solopova a înscris din nou pentru vizitatoare, după mai mult de două minute fără coș. Pesovic și triplele lui Bartee au dus ecartul la 14 puncte în favoarea olimpicelor. Ghizilă a transformat două libere și a stabilit scorul primei pauze, 25-13. Olimpia CSU a avut 50% la șuturile din acțiune, cu 38% în dreptul oaspetelor.

Solopova a înscris de după semicerc și Higgins strângea ecartul la 7, iar Bartee marca primul punct al gazdelor în sfertul doi după un minut și jumătate. Au urmat mai multe atacuri fără coș pentru alb-albastre, Sepsi s-a apropiat la două lungimi, iar Bartee și Godri Părău au scuturat plasa de la distanță. Higgins le-a dus pe oaspete pentru prima dată în avantaj în minutul 16 și a mărit diferența la 5 puncte. La pauza mare scorul era 34-39. Procentajul gazdelor a scăzut la 31% după sfertul secund, în timp ce covăsnencele au urcat la 51%.

Higgins și Whitted au mărit diferența la 12 puncte pentru Sepsi, după ce brașovencele au înscris doar două puncte în primul minut și jumătate de la reluare. Ecartul a oscilat între 8 si 14 puncte până la finalul sfertului, iar la ultima pauză tabela de la sala D.P. Colibași arăta 52-64.

Demeter și Ghizilă au marcat 7 puncte pentru vizitatoare în primele două minute ale sfertului patru, iar Ghizilă a dus pentru prima dată diferența la 20 de puncte, 55-75 în minutul 35. Bartee și Pesovic au înscris de la distanță, după care brașovencele s-au apropiat la 11 puncte, când mai erau două minute rămase din joc, dar nu au mai înscris pe final. Doar Demeter a mai pus două puncte pe tabelă și meciul s-a încheiat cu scorul de 71-84. Alb-verzile ajung la 8 victorii din 8 în campionat, iar alb-albastrele au 4 succese și 4 eșecuri.

Banca oaspetelor a contribuit cu 21 de puncte, față de unul în dreptul gazdelor. Dan Calancea a folosit doar șase jucătoare, trei dintre ele fiind integraliste, în timp ce la oaspete au intrat 10 jucătoare, opt dintre acestea jucând cel puțin 10 minute. Diferența s-a făcut la punctele din spațiul de trei secunde, 52 în dreptul campioanei și 22 pentru gazde. Sepsi a încheiat partida cu 54% la șuturile din acțiune, față de 38% pentru Olimpia CSU. 14-9 a fost scorul la puncte înscrise după greșelile adverse și 13-20 la cele după contraatacuri.

Kristina Higgins a fost coșghetera partidei cu 26 de puncte, fiind din nou în double-double cu 14 recuperări. Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au mai înscris: Whitted 16 puncte, Ghizilă 14  puncte plus 8 pase decisive, Demeter 10 puncte, Solopova 9 puncte (5 recuperări, 4 assist-uri), Godri Părău 7 puncte (7 pase decisive) și Nagy 2 puncte (5 recuperări).

Biljana Pesovic a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 25 de puncte, plus 7 recuperări și 5 assist-uri, iar Carla Bartee a fost în double-double cu 21 de puncte și 13 recuperări. Pentru Olimpia CSU Brașov au mai înscris: Filip 9 puncte, Al Ash Hab 9 puncte (6 recuperări), Ferenczi 6 puncte (7 assist-uri) și Szmutku 1 punct.

Pentru ACS Sepsi SIC urmează miercuri penultimul meci din faza grupelor EuroCup, în deplasare cu Mersin BSB, iar în campionat joacă următorul meci în 9 decembrie, acasă cu Universitatea Cluj. Pentru Olimpia CSU Brașov urmează un meci la Arad, vineri 7 decembrie.

*foto: Olimpia Brasov facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!