Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC câștigă duelul strâns pentru primul loc la Satu Mare și termină grupa A cu victorii pe linie

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.12.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a terminat prima parte a sezonului regulat cu un parcurs perfect. Campioana s-a impus la Satu Mare în meciul care a decis ocupanta primului loc în grupa valorică A. Duelul dintre CSM și alb-verzi s-a terminat cu scorul de 60-64, pe sferturi 17-10, 10-14, 19-26, 14-13. Amukamara a ieșit cu 5 faulturi în sfertul trei. Sepsi a dus de multe ori mingea sub panou și a înscris.

Cele două echipe erau la egalitate de puncte înaintea acestui meci, după ce campioana en-titre a fost depunctată (-2) pentru că nu a participat la 4 turnee în LN 3x3 din vară. În aceste condiții, meciul de la sala LPS decidea formația de pe primul loc la finalul primei faze a campionatului. CSM Satu Mare a început partida cu Promise Amukamara, Anamaria Kadar, Dlesha Lloyd, Andra Mandache și Brittany Denson. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe le-a avut în 5-ul de start pe Annemarie Godri-Părău, Ioana Ghizilă, Marina Solopova, Peyton Whitted și Kristina Higgins. Ambele echipe au avut pe foaie mai puține straniere decât numărul maxim permis, 3 la gazde și 4 la oaspete.

După un start de partidă cu multe ratări, Ghizilă a înscris de la distanță, în al doilea minut, iar Solopova a făcut 0-5. Denson a marcat primul coș al gazdelor, după două minute și jumătate de la primul angajament, iar Lloyd a făcut 4-5. Solopova și Higgins au refăcut diferența de cinci puncte, dar Mandache a răspuns cu prima triplă a gazdelor. Au fost mai mult de trei minute fără coș pentru Sepsi și Amukamara le ducea în avantaj pe alb-roșii, 11-9 în minutul 6. Godri-Părău a egalat, dar oaspetele nu au înscris până la finalul sfertului, mai mult de două minute și jumătate. Kadar, Denson și Huțanu au dus scorul la 17-11 la prima pauză.

Amukamara a dus ecartul la 8 puncte, dar a fost rândul gazdelor să aibă mai mult de două minute fără reușite ofensive. Godri-Părău și Higgins și-au apropiat echipa la cinci lungimi și antrenorul gazdelor, Maikel Lopez, a fost sancționat cu tehnic în minutul 14. Până la jumătatea sfertului s-a marcat de la linia de fault. Oaspetele au egalat la 25 după tripla lui Ghizilă și reușita lui Nagy. Mandache a marcat în ultima jumătate de minut a sfertului, iar la pauza mare tabela arăta 27-25.  

ACS Sepsi SIC a început sfertul trei cu multe ratări, având nevoie de mai mult de două minute să găsească drumul spre coș. Lloyd, Denson și Huțanu (de la distanță) au făcut 34-25. Whitted marca primul coș al covăsnencelor în repriza secundă și Mandache răspundea cu o reușită de la distanță cu care ducea ecartul la 10 lungimi. A fost rândul gazdelor să aibă mai mult de două minute fără coș, iar Nagy, Godri-Părău (de afară) și Slamova au redus diferența la trei puncte, scor 39-36 în minutul 26.

Amukamara a făcut fault în atac și a ieșit cu 5 greșeli personale, iar Solopova a micșorat diferența la un punct. Denson a transformat o liberă, dar Nagy și Higgins le-au dus din nou pe oaspete în avantaj, scor 40-44. Alb-verzile au reușit multe puncte din apropierea panoului în această perioadă, iar Lopez a cerut timp de odihnă. Sătmărencele au încercat apărarea în zonă, Șipoș a scuturat plasa de la distanță și Godri-Părău a dus scorul la 41-49 de la linia de fault. Și Zoran Mikes a fost sancționat cu tehnic în minutul 28. Lloyd a transformat 3 libere, covăsnencele forțau de la distanță și Lloyd a strâns ecartul la 3 puncte. A urmat o combinație rapidă sub panou și Nagy stabilea scorul ultimei pauze, 46-51.

Solopova și Godri-Părău au mărit ecartul la 11 puncte în minutul 32. Au urmat mai multe momente când diferența a oscilat între 9 și 11 puncte. Sătmărencele au reușit să se apropie la 5 puncte prin Denson și Lloyd, dar Solopova a răspuns cu o triplă și a oprit pentru moment revenirea fostei sale echipe, cu mai mult de patru minute rămase. Au fost destul de multe greșeli de ambele părți în ultima perioadă de joc. Lloyd a înjumătățit ecartul, 60-64 cu două minute și jumătate rămase din joc, dar nu s-a mai înscris până la final. Amândouă formațiile au avut momente când s-au precipitat în atac și Mikes cerea time-out în penultimul minut. Scorul final a fost 60-64 și campioana en-titre încheie pe prima poziție în grupa valorică A. A fost prima înfrângere suferită de sătmărence cu Lopez pe bancă

Oaspetele au făcut difrența cu trei triple în plus, 6 față de 3, în timp ce gazdele au avut cu două reușite mai mult din semicerc (19 față de 17) și una de la linia de fault (13-12). A fost echilibru și la recuperări, 36 la 34. Sepsi a profitat mai bine de greșelile adverse, marcând 17 puncte față de 10.

Dlesha Lloyd a fost coșghetera partidei cu 17 puncte, plus 7 recuperări. Pentru CSM Satu Mare au mai înscris: Mandache 14 puncte, Denson 11 puncte (în double-double cu 10 recuperări, plus 4 capace), Amukamara 8 puncte (5 recuperări), Huțanu 6 puncte și Pop 2.

Marina Solopova a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor, cu 16 puncte. Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au mai înscris: Godri-Părău 12 puncte (7 assist-uri), Higgins 12 puncte (7 recuperări), Nagy 10 puncte, Ghizilă 6 puncte, Whitted 3, Șipoș 3 și Slamova 2 puncte.

După acest succes ACS Sepsi SIC ajunge la un bilanț de 10 victorii din 10 și încheie prima fază a campionatului cu 18 puncte. CSM Satu Mare are 7 succese și 3 eșecuri și este pe doi cu 17 puncte. Faza a doua începe sâmbătă, când alb-verzile vor sta, iar alb-roșiile vor juca acasă cu Phoenix Știința Constanța.

*foto: dincolodesport.eu

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    Sepsi Sic campioana !
    Bravo fetelor ! Ati demonstrat ca sinteti cele mai bune...in ciuda depunctarii,ramaneti pe primul loc.Ar fi fost incorect,fara nici o infrangere,sa ajungeti pe locul doi la masa verde...vroiam sa scriu neagra !Succes si sa recuperati punctele luate pe baza unui regulament gresit conceput.

    cu 5 ani în urmă (20.12.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!