Stiri

ACS Sepsi SIC câștigă prima manșă cu Olympiacos

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.12.2017

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a reușit să câștige primul meci al dublei cu Olympiacos după o partidă în care cele două echipe au alternat momentele bune cu cele fără coș. S-a încheiat 59-55, pe sferturi: 10-18, 23-13, 8-16 și 18-8. Alb-verzile au început slab, cu doar două coșuri din acțiune în primele zece minute. Sepsi a revenit în sfertul secund și a intrat în avantaj la vestiare, scor 33-31. Sfertul trei a fost la fel ca și primul, cu puține reușite ale gazdelor și Olympiacos a preluat conducerea. Gazdele au reușit să revină în avantaj în ultimul sfert grație reușitelor lui Marshall și Godri-Părău.

ACS Sepsi a început meciul cu Webb, Fontaine, Kress, Marshall și Godri-Părău. Primul 5 al oaspetelor a fost format din Mazic, Chatzinikolaou, Anderson, Macaulay și Kaltsidou. Olympiacos părea să aibă prima șansă după ce a fost pe locul 10 în clasamentul echipelor calificate în play-off, în timp ce alb-verzile au fost pe 23. Chatzinikolaou a marcat primul coș, din apropierea inelului, iar Webb a reușit prima triplă a meciului. Alb-verzile au fost sancționate cu două faulturi ofensive în primele două minute. Anderson a marcat 6 puncte la rând, cu lay-up-uri și scorul devenea 3-8 după trei minute. Zoran Mikes cerea primul time-out al partidei.

Oaspetele au ieșit la presing avansat după timpul de odihnă, iar Marshall a fost blocată când a încercat o acțiune individuală. Sepsi nu s-a regăsit în atac, a avut ratări atât din spatele semicercului, cât și din apropierea inelului, iar scorul devenea 3-12 la jumătatea sfertului. Fontaine a marcat de la linia de fault și a oprit seceta de patru minute. Au fost greșeli de ambele părți, cu ratări din poziții favorabile. Gazdele au avut 7 minute fără coș din acțiune în prima perioadă de joc. Fontaine a marcat al doilea coș din acțiune a lui Sepsi în penultimul minut al sfertului, primul de două puncte, iar scorul devenea 10-16.  

La prima pauză tabela de la Sepsi Arena arăta 10-18. Gazdele au marcat doar 2 coșuri din acțiune, cu 11,11% procentaj la reușitele de un punct (1/9) și o triplă din patru încercări. Olympiacos a avut un procentaj senzațional la aruncările de două puncte, 80% (8 din 10). Grecoaicele au ratat toate cele patru aruncări de la distanță. 2-14 era scorul la punctele înscrise din spațiul de trei secunde.

Marshall a luat jocul pe cont propriu în debutul sfertului secund și a marcat din apropierea inelului. Oaspetele nu au găsit drumul spre coș în primele două minute și Kostas Missas cerea timp de odihnă. Kress strângea ecartul la două lungimi, dar Kaltsidou răspundea cu prima triplă a grecoaicelor și ducea scorul la 16-21. Webb a scuturat plasa de la distanță de două ori la rând și ACS Sepsi prelua conducerea pentru prima dată în minutul 16, scor 22-21. Olympiacos a avut mai mult de trei minute fără punct înscris, iar Kilin a dus scorul la 24-21 după o acțiune coast-to-coast. Oaspeții cereau time-out. Sepsi era în penalizare, în timp ce Olympiacos avea doar un fault în acest sfert. Kilin a acumulat a 3-a greșeală personală și în locul său a revenit Godri-Părău care avea două.

Anderson a transformat două libere, iar Webb și Chatzinikolaou înscriau de după semicerc. Anderson a egalat la 27, de la linia de fault. Mikes a cerut timp de odihnă, dar elevele sale au pierdut mingea și Mazic puncta pe contră. Fontaine a egalat la 29, de la linia de fault, iar Anderson își readucea echipa în avantaj. Au intrat și oaspetele în penalizare în ultimul minut și Godri-Părău făcea 31-31 de la linia de fault. După libere gazdele au ieșit la presing avansat și au câștigat o minge. Marshall a pătruns, s-a accidentat la glezna stângă și șchiopăta când a părăsit terenul. Godri-Părău a pătruns și a dus scorul la 33-31. Acesta avea să fie scorul la pauză după ce Webb a menținut formația gazdă în avantaj cu un capac la ultima fază a sfertului.

Sepsi și-a îmbunătățit procentajele în sfertul doi, cu 5 reușite de două puncte din 12 încercări. Webb a marcat toate cele trei triple reușite de alb-verzi în sfertul secund, din patru tentative. De partea cealaltă, procentajul lui Olympiacos a scăzut mult la șuturile de două puncte, după ce au marcat 2 din 7. Grecoaicele au reușit primele două coșuri de la distanță.

Maltsi a înscris primul coș după revenirea de la vestiare și scorul devenea 31-31. Dzankic a ratat singură cu inelul, iar Anderson a imitat-o la celălalt panou. Oaspetele au ieșit la presing pe tot terenul și Sepsi a avut probleme la construcție. Olympiacos a avut un run de 8 puncte în debutul sfertului trei și au preluat conducerea, scor 33-39. Au trecut mai mult de 4 minute până când gazdele au găsit drumul spre coș în a doua repriză. Kress a marcat de după semicerc și a strâns ecartul la trei lungimi, 38-41. Oaspetele au jucat larg pentru a lăsa loc de pătrundere pe mijloc.

A revenit Marshall la gazde în minutul 27. Godri-Părău a scos antisportiv la Chatzinikolaou, dar a transformat doar una din cele două libere. Au fost ratări din apropierea inelului de ambele părți, iar Marshall a pătruns prin dreapta și a egalat la 41. Macaulay a jucat 1 la 1 cu Hamilton-Carter și le-a readus pe oaspete în avantaj, iar suedeza a ratat două libere. Maltsi a pătruns și a dus ecartul la patru lungimi. A fost rândul lui Mazic să rateze ambele libere, dar și gazdele au ratat pe contră. Mazic a reușit două recuperări ofensive la rând, iar Anderson a dus scorul la 41-47 la ultima pauză . Sepsi a avut un nou sfert cu puține reușite din acțiune, 3 în total. Oaspetele au marcat 7 coșuri și și-au adjudecat sfertul după un parțial de 8-16.

Fontaine a înscris primul coș al ultimei perioade de joc. Apărările au fost mai permisive și cele două echipe au înscris mai ușor în startul sfertului patru. Maltsi și Anderson au dus diferența la 8 lungimi, 45-53 când mai erau 7 minute și jumătate până la final. Godri-Părău a punctat de la linia de fault, iar Sepsi ieșea la presing avansat. A fost rândul oaspetelor să aibă probleme cu așezarea atacului, alb-verzile au câștigat mingea și banca alb-roșiilor cerea time-out. Olympiacos a încercat, din nou, să împiedice fundașul gazdelor să treacă mingea. Godri-Părău a scuturat plasa de la distanță și a dus scorul la 50-53 cu mai puțin de șase minute până la final. Campioana României a reușit câteva recuperări ofensive la rând și s-a menținut în atac. Au fost greșeli de ambele părți. Olympiacos a avut peste patru minute fără coș, dar nici Sepsi nu a putut să se apropie.

După două minute fără coș, Marshall a transformat o liberă din două și a egalat la 53, după o acțiune individuală. Mai erau două minute și jumătate, iar oaspetele cereau al doilea timp de odihnă al sfertului, după fix cinci minute de la ultimul punct reușit. Maltsi a înscris pentru 53-55, dar Marshall a răspuns cu patru puncte la rând și Sepsi revenea la conducere, 57-55 când mai era un minut. Missas cerea ultimul său time-out, în timp ce Mikes mai avea trei la dispoziție. În acest sfert gazdele aveau un singur fault, în timp ce elenele erau deja în penalizare. Godri-Părău a transformat două libere și a dus scorul la 59-55. În ultima jumătate de minut nu s-a mai înscris și Sepsi s-a impus cu 59-55. Gazdele au făcut diferența cu 3 triple și 9 libere în plus.

Annemarie Godri-Părău a fost cea mai bună marcatoare a lui Sepsi cu 16 puncte la care a adăugat 4 recuperări și 2 assist-uri. A urmat-o Marshall cu 14 puncte și 6 recuperări. Ambele aveau 7 puncte înaintea ultimului sfert. Pentru campioana României au mai înscris: Webb 12 puncte (4x3), Fontaine 8 puncte, Kress 7 puncte (plus 13 recuperări) și Kilin 2 puncte.

Yvonne Anderson a fost coșghetera partidei cu 19 puncte. Pentru Olympiacos s-a mai remarcat Maltsi cu 15 puncte.

Returul este programat peste o săptămână, în Grecia. 

*foto: fiba.basketball

13 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Attila :

    DoarBaschet
    Asta este replica campioanei pentru toti mascaricii care scriu si pe acest site amestecand cateodata istoria,dar mai intotdeauna simtirile primitive,fara rationament mostenite.Baschetul este un joc curat si civilizat mai ales cand nici cei meniti sa judece fazele partidei -cavalerii fluierului-nu au anumite prejudecati in cap.In Romania se joaca baschet la cel mai inalt nivel in Sfantu Gheorghe.Pacat pentru cei care iubesc acest sport ca in aceasta tara doar un presupus tenorist(...) este interesant din aceasta zona sau micii si acelea doar pentru senzatii tari imaginare si aceste paride nu sunt televizate.Probabil un meci Alexandria vs. Cluj are un rating extraordinar de mare la TV.Si acest fapt arata realitatea IMPARTIALA care guverneaza pe toate plaiurile mioritice.BRAVO SEPSI si RESPECT.
    Doar baschet,nimic altceva.Frumos.

    cu 6 ani în urmă (14.12.2017) Raspunde
  • CSU ACS Rookies Oradea laca1968 :

    Yeeeeeeeee!!!!
    Victorie in stil de mare echipa. E ca si cum fcsb ar bate Realul, doar ca aia nu se va intampa niciodata!!!!!

    cu 6 ani în urmă (14.12.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM:

      Fcsb
      Foarte potrivita asemanarea intre sepsi si fcsb. Au aceeasi traditie in sporturile lor. Foarte corect.

      cu 6 ani în urmă (15.12.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Iaca1968
    Păcat de această comparație. Diferența între Olimpiancos baschet feminin și Real fotbalul masculin e imensă . Dacă tot urmărești baschet feminin și îți iubești echipa, precum a reieșit din mai multe comentarii de a le tale pe acest site , atunci ar trebui să te abții de la aceste exagerări. Felicitări pentru victorie și succes mai departe.

    cu 6 ani în urmă (14.12.2017)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      Mersi
      Pentru baschetul feminin Olympiacos este un nume mare.

      cu 6 ani în urmă (14.12.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Iaca1968
    Dute pe Wikipedia și vei vedea care e palmaresul

    cu 6 ani în urmă (14.12.2017)
    • CSU ACS Rookies Oradea laca1968:

      Romeo
      Vorbesc de prezent.

      cu 6 ani în urmă (14.12.2017)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Iaca1968
    Când spui Real și faci o comparație de acel gen atunci ar trebui sa specifici noțiunea timpului, dar și la prezent nu se poate comparat și asta din prisma jocului de baschet al celor de la olimpiakos

    cu 6 ani în urmă (14.12.2017) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Iaca1968
    Și ai folosit că noțiune de timp niciodată

    cu 6 ani în urmă (14.12.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe megan :

    durere
    E o plăcere să vezi durerea pe care o etalaţi (ş-apăi ce o fi în sufletul vostru?) măscăricilor anti-SIC la fiecare succes al echipei secuieşti. Dă Doamne linişte în sufletul naţionaliştilor ipocriţi. Amen.

    cu 6 ani în urmă (15.12.2017) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Sepsi echipa romaneasca
    Voi nici macar nu scrieti din greseala ca Sespi e echipa romaneasca. Voi o tot tineti cu secuimea si ungurimea. Echipa secuiasca? De ce nu romana?!? Vezi, de aceea nu ma simt reprezentat de acest club nou, incarcat cu multi bani publici si politica locala nationalista.

    cu 6 ani în urmă (15.12.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Attila:

      TDM?
      Vezi TDM ai gresit iarasi:adevarul este ca noi nu suntem romani.Care este problema?Daca am fi italieni sau si mai bine francezi nu v-ar deranja,dar CURIOS aveti TOTI in cap acest "pericol" UNGUR sau SECUI.Trebuie si VOI sa RESPECTATI acest lucru.Si in toate competitiile internationale reprezentam Romania.Punct.

      cu 6 ani în urmă (15.12.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM:

      Sepsi echipa romaneasca
      Deci sunteti echipa romaneasca. Asta spuneam eu. Doar ca nu ma reprezentati pe mine, pentru ca tie iti este greu sa spui asta si zici ca reprezentati Romania. Ei bine, sunteti o echipa romaneasca. Suna bine!!

      cu 6 ani în urmă (15.12.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!