Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC câștigă restanța cu CSM Târgoviște și revine pe primul loc în Grupa Roșie

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.03.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a revenit pe prima poziție în Grupa Roșie din LNBF după victoria din meciul restant din etapa a 11-a. Jocul dintre CSM Târgoviște și campioană s-a încheiat cu scorul de 49-78, pe sferturi 15-17, 8-20, 16-17, 10-24. A fost a 4-a victoria a alb-verzilor în fața dâmbovițencelor în acest sezon și a 19-a din campionat, în timp ce pentru CSM a fost a 12-a înfrângere.

CSM Târgoviște a început partida cu Tunde Kilin, Ancuța Stoenescu, Porsche Poole, Gabriela Irimia și Laura Vaida. ACS Sepsi SIC le-a avut în primul 5 pe Annemarie Godri Părău, Renata Kovacs, Marina Solopova, Kristina Topuzovic și Kristina Higgins.

Topuzovic și Solopova au dus scorul la 0-4, iar Kilin înscria primele puncte ale gazdelor la intrarea în minutul trei și Stoenescu egala. Godri Părău le ducea din nou pe oaspete la conducere, dar Vaida și prima triplă a meciului, semnată de Kilin, le duceau pe alb-albastre prima dată în față, cu 9-6. Topuzovic și-a apropiat echipa la un punct, dar au urmat două minute și jumătate fără coș pentru alb-verzi. Stoenescu și Chivu au pus pe tabelă cel mai mare avans al gazdelor, 12-8 în minutul 6. Zoran Mikes cerea primul time-out și era rândul CSM-ului să aibă mai mult de două minute fără coș. Higgins, Topuzovic și Godri Părău le-au readus pe covăsnence la conducere, dar Kilin a egalat la 15 cu o reușită de după semicerc. Doar Higgins a mai pus două puncte pe tabelă în ultimul minut și jumătate al sfertului, de la linia de fault, iar la prima pauză scorul a fost 15-17.

Whitted a marcat prima în sfertul doi și Popescu a răspuns cu o triplă pentru 18-19. Dâmbovițencele au avut probleme în ofensivă și nu au marcat aproape 7 minute. ACS Sepsi SIC a reușit un run de 12 puncte în acest timp și s-a distanțat la 18-31 în minutul 18. Coker a transformat două libere pentru gazde, alb-verzile s-au dus la +17 după liberele lui Higgins și Stoenescu marca de după semicerc în finalul perioadei de joc. La jumătatea partidei scorul era 23-37.

Ecartul a crescut la 23 de puncte după triplele lui Solopova și Șipoș, 24-47 în minutul 23. Și covăsnencele au avut mai mult de patru minute în care nu au înscris în a doua parte a sfertului trei. Gazdele s-au apropiat la 15 lungimi după ce au transformat câteva aruncări de un punct. Demeter a oprit seceta din atacul lui Sepsi, iar Kilin marca în finalul perioadei de joc. La ultima pauză tabela arăta 39-54.

Sfertul patru a început cu ratări și greșeli ale ambelor echipe și Slamova a înscris prima, după aproape două minute. În următoarele trei minute s-a înscris doar de la linia de fault și scorul era 40-64 în minutul 35. Vaida a punctat din nou din acțiune după care alb-verzile s-au distanțat la 30 de puncte prin Higgins, Godri Părău și Solopova. Stoenescu a scuturat plasa de la distanță și în ultimele minute diferența s-a menținut între 27 și 29 de puncte. Scorul final a fost 49-78 și campioana revine pe prima poziție, cu un punct în fața rivalei de la CSM Satu Mare. După acest rezultat, CSM Târgoviște nu mai poate urca mai sus de locul 4 la finalul sezonului regulat.

Oaspetele au dominat spațiul de trei secunde, din care au înscris 40 de puncte față de 18. Alb-verzile au reușit un număr aproape dublu de recuperări, 55 față de 28 (la gazde cea mai bună recuperatoare, Toma, a jucat doar patru minute și jumătate). ACS Sepsi SIC a încheiat meciul cu 30 de   puncte după greșeli adverse, față de 11. Gazdele au marcat cu o triplă în plus (5-4). Covăsnencele au stat mult mai bine la coșurile de două puncte (23-10), iar la libere transformate a fost 20-14 pentru vizitatoare.

Annemarie Godri Părău a fost coșghetera partidei cu 15 puncte (5 assist-uri), iar Kristina Topuzovic a fost în double-double pentru oaspete cu 12 puncte și 10 recuperări. Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe au mai înscris: Higgins 12 puncte (8 recuperări), Solopova 11 puncte (8 recuperări), Whitted 8 puncte, Slamova 8, Kovacs 5, Demeter 4 și Șipoș 3 puncte.

Tunde Kilin a fost cea mai bună marcatoare de la gazde cu 14 puncte. Pentru CSM Târgoviște au mai înscris: Stoenescu 9 puncte (6 recuperări), Coker 8 puncte, Vaida 7, Chivu 4, Popescu 4, Ghiță 2 și Irimia 1 punct.

Pentru ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe urmează în 16 martie un meci pe terenul Olimpiei CSU Brașov, iar în ultima etapă campioana primește vizita vicecampioanei CSM Satu Mare. CSM Târgoviște stă în runda din acest weekend și va încheia faza a doua a sezonului regulat cu o deplasare la Universitatea Cluj.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!