Stiri

ACS Sepsi SIC cedează din nou cu WBC Enisey după o primă repriză cu multe greșeli

Andreea Vlase

Andreea Vlase
28.11.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a pierdut din nou cu WBC Enisey în EuroCup, de această dată în deplasare. Rusoaicele s-au impus la Krasnoyarsk cu 83-63, pe sferturi: 24-16, 25-11, 10-21, 24-15. Campioana României a condus în primele trei minute, dar a primit 24 de puncte după turnovers în prima repriză, iar diferența era de 22 de puncte la pauza mare. Elevele lui Zoran Mikes s-au apărat foarte sus în sfertul trei și au reușit să pună mari probleme adversarelor, ținându-le principala marcatoare fără punct timp de zece minute. Ecartul a scăzut la 7 puncte în debutul sfertului patru, dar Sepsi nu a mai reușit să țină ritmul și diferența a crescut până la 24 de puncte.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a ajuns la Krasnoyarsk în ziua de dinaintea partidei, după o deplasare de aproximativ 20 de ore, iar oboseala s-a văzut inclusiv în unele momente din prima repriză. Rusoaicele au punctat cu atacuri rapide, iar alb-verzile nu au putut să se replieze rapid, ceea ce le-a costat destule puncte.  

Gazdele au început partida cu Marina Goldyreva, Myisha Hines-Allen, Ekaterina Kiryanova, Alexandra Marchenkova și Stephanie Mavunga. Zoran Mikes le-a trimis în 5-ul de start pe Annemarie Godri-Părău, Angelika Slamova, Marina Solopova, Peyton Whitted și Kristina Higgins. Whitted și Higgins au dus scorul la 0-4, iar Mavunga înscria primele două puncte ale rusoaicelor. Căpitanul lui Sepsi, Godri-Părău, a făcut 2-6, de la linia de fault. Oaspetele au avut o serie de greșeli, iar WBC Enisey a reușit un run de 9 puncte, marcând pe contraatac prin Mavunga, iar Marchenkova a scuturat plasa de la distanță.

Antrenorul campioanei României a făcut câteva schimbări și a cerut timp de odihnă la jumătatea sfertului, iar după acesta Ghizilă a înscris de la distanță pentru 11-9. La fel ca și în meciul tur, alb-verzile au avut destule momente când nu au reușit să-și găsească ritmul în atac în primul sfert, cu mingi pierdute și aruncări din poziții dezechilibrate, pe final de atac, având și un turnover de 24 de secunde. Gazdele s-au distanțat la 13 lungimi după tripla lui Dorosheva. Slamova a transformat două libere din trei, iar covăsnencele au rămas în pressing avansat, au recuperat mingea, dar s-au grăbit să arunce de la distanță. Au fost din nou pași pentru rusoaice, iar Godri-Părău a pătruns și a reușit un 3 points-play, după repetarea liberei suplimentare. La prima pauză scorul a fost 24-16. Campioana României a comis 9 turnovers în primele zece minute și a primit 14 puncte în urma acestora, marcând doar 3 puncte după 3 mingi pierdute de gazde.

Mîrne-Nagy și Slamova și-au apropiat echipa la 6 puncte, dar gazdele au profitat de câteva faulturi ofensive dictate împotriva alb-verzilor și de greșelile acestora din defensivă, distanțându-se la 38-20 în minutul 14. Zoran Mikes cerea din nou timp de odihnă. Au fost unele faze în care covăsnencele s-au repliat destul de greu în apărare, pe tranziția adversă. Ecartul a crescut la 20 de puncte după reușita lui Marchenkova, 40-20 la jumătatea sfertului doi.

Higgins a ajuns la 3 greșeli personale în minutul 16. Au fost câteva momente de întrerupere după ce Pasic s-a lovit când încerca să recupereze ofensiv și a rămas în căciula adversă. După aceea a primit îngrijiri pe bancă. Solopova, Higgins și Whitted au strâns diferența la 18 puncte, dar doar gazdele au punctat în ultimele 50 secunde ale sfertului. Hines-Allen a marcat spectaculos, după ce și-a recuperat propria ratare, stabilind scorul la pauza mare, 49-27. Gazdele aveau 60% la șuturile de două puncte și 40% de la distanță, față de 31,6% și 25%. Mavunga avea 20 de puncte după prima repriză. Oaspetele au pierdut 17 mingi în primele 20 de minute, primind 24 de puncte.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a ieșit la o apărare agresivă pe tot terenul după revenirea de la vestiare, prin care a reușit să pună mari probleme formației adverse, dar și să o blocheze pe Mavunga, care n-a înscris deloc în sfertul trei. Whitted, Higgins și Solopova au reușit să puncteze după pătrunderi și fente frumoase, iar triplele lui Slamova și Solopova au strâns ecartul la 15 puncte. Alb-verzile au mai redus cu două puncte ecartul, iar antrenoarea gazdelor cerea limp de odihnă. După acesta Sepsi a pus probleme cu apărarea în zonă, dar elevele lui Zoran Mikes au ratat în câteva rânduri șansa să se apropie mai mult. Rusoaicele au continuat să nu găsească soluții la apărarea agresivă a campioanei României, având și ratări din poziții foarte bune. După tripla lui Namok, Solopova și Whitted (după o intercepție finalizată cu coș pe contraatac) și-au apropiat echipa la 11 puncte. În ultimele faze ale sfertului au fost greșeli de ambele părți și aruncări din poziții grele, iar la ultima pauză scorul a fost 59-48.

Slamova a marcat patru puncte în debutul sfertului patru, pentru 59-52, iar banca rusă cerea timp de odihnă. Mavunga și Namok le-au distanțat pe gazde la 14 puncte și era rândul lui Mikes să ceară time-out. Mavunga a continuat să marcheze din apropierea panoului, iar Slamova scutura plasa de la distanță pentru 68-55. Namok și Hines-Allen au mărit diferența la 17 puncte, profitând de mai multe ratări ale oaspetelor. WBC Enisey s-a apărat mult mai tare, iar covăsnencele au avut din nou probleme în faza ofensivă, au ajuns în câteva rânduri la finalul timpului de atac și au forțat șuturi din poziții grele.

Diferența a crescut la 21 de puncte, 76-55, și alb-verzile nu mai reușeau să se apere la fel ca în sfertul trei. Godri-Părău a transformat o liberă din două după antisportivul lui Kiryanova, Sepsi a ajuns din nou să arunce pe final de atac, iar rusoaicele dus mingea în câteva secunde la panoul advers, Mavunga finalizând spectaculos, cu un alley-oop, contraatacul 2-1. Ecartul s-a mărit la 24 de puncte în minutul 38. S-a jucat din nou foarte rapid, iar Slamova a pătruns și a dus scorul la 80-58. Apărarea gazdelor a devenit mai permisivă spre final, Godri-Părău a pătruns și a pus punctul 60 pe tabelă pentru oaspete, care au rămas în pressing agresiv și și-au forțat adversarele să comită o abatere de 8 secunde. Doar Solopova a înscris în ultimul minut și jumătate, cu o reușită de la distanță. S-a încheiat 83-63 și rusoaicele ajung la 7 puncte după 3 victorii și o înfrângere, în timp ce ACS Sepsi SIC are 5 puncte după un succes și 3 eșecuri.

A fost od iferență de zece reușite din semicerc în favoarea gazdelor, 26 față de 16, și o triplă în plus, 7-6. La final alb-albastrele au avut 47,14% la șuturile din acțiune, în timp ce covăsnencele au încheiat partida cu 33,33%. Alb-verzile au transformat cu 3 libere mai mult, 13-10. 28 de puncte au înscris rusoaicele după cele 21 de mingi pierdute de campioana României, care a marcat 16 puncte după turnovers. Elevele lui Zoran Mikes au fost la conducerea partidei timp de 3 minute, iar WBC Enisey, 36:13 minute.

Stephanie Mavunga a fost coșghetera partidei cu 28 de puncte, plus 6 recuperări. De la gazde s-au mai remarcat Namok cu 14 puncte și Hines-Allen, cu 13 puncte și tot atâtea recuperări.

Angelika Slamova a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor cu 20 de puncte, plus 4 recuperări și 5 pase decisive, fiind urmată de Marina Solopova cu 12 puncte. Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Godri-Părău 8 puncte (4 recuperări, 4 assist-uri), Higgins 8 puncte (15 recuperări, dar și 7 turnovers), Whitted 8 puncte, Ghizilă 5 și Mîrne-Nagy 2 puncte.

În etapa de săptămâna viitoare, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe joacă în deplasare cu Mersin BSB, iar WBC Enisey primește vizita celor de la Orman Genclik.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!